Indsæt smartchips i dine Google-regneark

Indsæt smartchips i dine Google-regneark for at medtage oplysninger om:

• Brugere med Gmail- eller Google Workspace-mailadresser
  • Google Docs-, Sheets- eller Slides-filer
  • Google Kalender-begivenheder
  • Steder og rutevejledninger
  • Google Finans-enheder
  • YouTube-videoer
  • Bedømmelser

Med en smartchip i dit regneark kan du holde markøren over eller klikke på en chip for at få flere oplysninger.

Tilføj smartchips

Vigtigt! Når du @omtaler en bruger i en smartchip, får vedkommende ikke automatisk adgang til dit dokument. Hvis du vil give en anden bruger adgang, kan du dele dit dokument.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Angiv "@".
  3. Hvis du vil indsnævre dine valgmuligheder, skal du vælge dem på pop op-listen eller angive:
    • Bogstaver
    • Tal
    • Symboler
  4. Sådan tilføjer du:
    • Personsmartchip: Angiv et navn eller en mailadresse.
    • Filsmartchip: Angiv filnavnet eller relaterede søgeord.
    • Begivenhedssmartchip: Angiv navnet på kalenderbegivenheden eller relaterede søgeord.
    • Stedsmartchip: Angiv et sted, en adresse eller en lokation.
    • Finanssmartchip: Angiv navnet på Google Finans-enhederne, f.eks. aktier, investeringsforeninger eller valutaer.
    • Bedømmelseschip: Angiv "Bedømmelse", og klik på chippen for at vælge en bedømmelse fra nul til fem stjerner i rullemenuerne.
  5. Du kan se oplysningerne ved at holde markøren over smartchippen.

Tip! Du kan indsætte forskellige chipstyper sammen med tekst i samme celle. Beregning af referencer til celler med flere chips understøttes ikke i øjeblikket.

Brug @ for at gøre det nemmere at indsætte datoer

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Vælg en af mulighederne for at indsætte datoer:
  • Skriv "@", og vælg fra pop op-listen i sektionen "Datoer".
  • Input:
    • @date: Åbner datovælgeren
    • @today: Viser dags dato
    • @yesterday: Viser datoen for i går
    • @imorgen: Viser datoen for i morgen
    • En relativ dato, f.eks. @mandag, @næste tirsdag eller @sidste onsdag

Tip! Dobbeltklik på en dato for at åbne datovælgeren.

Konverter mails, links og meget andet til smartchips

Tilføj personchips

Indsæt fra menu

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Vælg et celleområde med mailadresser.
  3. Foroven skal du klikke på Indsæt og derefter Smartchips og derefter Konverter til personchip.

Tip! Hvis du vil indsætte fra cellemenuen, skal du højreklikke på en celle. Klik på Smartchips og derefter Konverter til personchip.

Tryk for at konvertere

Indsæt en mailadresse i en celle, og tryk på Tab-tasten for at oprette en personchip.

Tilføj filchips

Indsæt fra menu

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Vælg et celleområde med fillinks.
  3. Foroven skal du klikke på Indsæt og derefter Smartchips og derefter Konverter til filchip.

Tip! Hvis du vil indsætte fra cellemenuen, skal du højreklikke på en celle. Klik på Smartchips og derefter Konverter til filchip.

Indsæt fra celle

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Du kan se forhåndsvisningen af filer ved at holde markøren over en celle med et fillink.
  3. Nederst i kortforhåndsvisningen skal du klikke på Erstat webadresse og derefter Chip.

Tryk for at konvertere

Indsæt et fillink i en celle, og tryk på Tab-tasten for at oprette en filchip.

Tilføj eventchips

Indsæt fra menu

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Vælg et celleområde med links til kalenderbegivenheder.
  3. Klik på Indsæt og derefter Smartchips og derefter Kalenderbegivenheder.

Tip! Hvis du vil indsætte fra cellemenuen, skal du højreklikke på en celle. Klik på Smartchips og derefter Kalenderbegivenheder.

Indsæt fra celle

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Du kan se en forhåndsvisning af begivenheden ved at holde markøren over en celle med et link til en kalenderbegivenhed.
  3. Nederst i kortforhåndsvisningen skal du klikke på Erstat webadresse og derefter Chip.
Tilføj stedchips

Indsæt fra menu

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Vælg et celleområde med Google Maps-links.
  3. Foroven skal du klikke på Indsæt og derefter Smartchips og derefter Konverter til stedchip.

Tip! Hvis du vil indsætte fra cellemenuen, skal du højreklikke på en celle. Klik på Smartchips og derefter Konverter til stedchip.

Indsæt fra celle

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Du kan se kortforhåndsvisning ved at holde markøren over en celle med et kortlink.
  3. Nederst i kortforhåndsvisningen skal du klikke på Erstat webadresse og derefter Chip.

Tryk for at konvertere

Indsæt et kortlink i en celle, og tryk på Tab-tasten for at oprette en stedchip.

Tilføj finanschips

Indsæt fra menu

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Vælg et celleområde med Google Finans-enheder.
  3. Foroven skal du klikke på Indsæt og derefter Smartchips og derefter Finans.

Tip! Hvis du vil indsætte fra cellemenuen, skal du højreklikke på en celle. Klik på Smartchips og derefter Finans.

Tilføj YouTube-smartchips

Indsæt fra celle

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Du kan se forhåndsvisningen af YouTube-videoen ved at holde markøren over en celle med et YouTube-videolink.
  3. Nederst i forhåndsvisningen skal du klikke på Erstat webadresse og derefter Chip.

Tryk for at konvertere

Indsæt et YouTube-videolink i en celle, og tryk på Tab-tasten for at oprette en YouTube-chip.

Tilføj bedømmelseschips

Indsæt fra menu

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Vælg et celleområde med heltalsværdier mellem nul og fem.
  3. Foroven skal du klikke på Indsæt og derefter Smartchips og derefter Bedømmelse.

Tip! Hvis du vil indsætte fra cellemenuen, skal du højreklikke på en celle. Klik på Smartchips og derefter Bedømmelse.

Tips!

• Du kan ændre formatet for chips, f.eks.:
    • Farve
    • Størrelse
    • Skriftstil
  • Hvis du vil fjerne formatering, skal du øverst på siden klikke på Formatér og derefter Ryd formatering.

Tilføj rullemenuchips

Du kan tilføje og tilpasse rullemenuchips, der viser flere valgmuligheder.

Tilføj eller rediger en rullemenu

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Vælg en mulighed:
    • Angiv "@". I menuen skal du klikke på "Rullemenuer" i sektionen med komponenter.
    • Foroven skal du klikke på Indsæt And then Rullemenu.
    • Klik på Data And then Datavalidering And then Tilføj regel .
    • Højreklik på en celle And then Rullemenu.
  3. Hvis du vil ændre en rullemenu, skal du klikke på rullemenuen og vælge en af mulighederne.
  4. Hvis du vil redigere valgmulighederne i en rullemenu, skal du klikke på rullemenuen And then knappen Rediger .

Få flere oplysninger om, hvordan du opretter en rullemenu i en celle.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.