Finn ut hvordan du kan optimalisere inkorporeringen av data

Du trenger kanskje å inkorporere store mengder data som omfatter

• verdier
  • formler
  • bilder

Du kan gjøre dette mer effektivt ved å følge disse anbefalte fremgangsmåtene for noen vanlige bruksmønstre.

Bruk «Kopiér» og «Lim inn» for å inkorporere data

Hvis du skal inkorporere en liten mengde data, kan du kopiere og lime inn. Et eksempel kan være hvis du skal inkorporere noen hundre rader med verdier eller bilder som er mindre enn 1 MB.

Tips: Hvis du bare vil lime inn verdier fra dataene uten format eller formler, kan du klikke på Lim inn (flere valg) og så Kun verdier.

Bruk «Importér»-funksjoner for å inkorporere dynamiske data i små mengder

Med denne funksjonsserien kan Regneark-brukere dynamisk lese data som endres ofte.

«Importér»-funksjonene og tilhørende bruksmønstre

IMPORTRANGE – importerer celleområder fra angitte regneark.
IMPORTDATA – importerer data i CSV- eller TSV-format fra angitte nettadresser.
IMPORTHTML – importerer data fra tabeller eller lister på HTML-sider.
IMPORTFEED – importerer RSS- eller ATOM-feeder.
IMPORTXML – importerer data fra en rekke forskjellige typer strukturerte data, blant annet
  • XML
  • HTML
  • CSV
  • TSV
  • RSS
  • ATOM-XML-feeder

Tips: Du kan finne ut mer om «Importér»-funksjonene.

«Importér»-funksjonene er egnet for data som er dynamiske, eller som endres ofte. Eksempel: Hvis regnearket du leser fra, er laget for å registrere produktdata fra et annet regneark som oppdateres annenhver time, kan du bruke «Importér»-funksjoner for å lese de mest oppdaterte dataene – siden disse funksjonene oppdaterer resultatet regelmessig.

Bruk «Importér» eller «Last opp til Disk» for å inkorporere data fra Excel

Hvis du har store mengder data i en Excel-fil eller en annen støttet filtype, kan du bruke Fil and then Importér i stedet for direkte kopiering og innliming. Denne metoden er raskere og mer pålitelig, spesielt når du inkorporerer store mengder data. Dessuten beholdes vanligvis så mange funksjoner som mulig fra andre filtyper.

I dialogboksen for inndata, der du oppgir om du vil erstatte eller legge til data i et regneark, kan du velge å importere filer.

1. Klikk på Fil and then Importér.
  2. Gå til Last opp and then Velg en fil fra enheten din.
  3. Velg den aktuelle filen.
  4. Velg en plassering for importerte data.
  5. Velg en type skillende element.
  6. Klikk på Importér data.

Du kan også bruke Google Disk til å laste opp Excel-filer.

1. Åpne Google Disk.
  2. Klikk på Ny and then Filopplasting.
  3. Velg den aktuelle Excel-filen.
  4. Klikk på Last opp.

Bruk «Sett inn bilde» for å inkorporere store bilder

Viktig: Celler med bilder kan ikke inneholde tekst.

Hvis du har et stort bilde som skal inkorporeres, kan du bruke «Sett inn bilde» i stedet for å kopiere og lime inn.

1. For å sette inn et bilde i et Google-regneark klikker du først på ønsket celle.
  2. Klikk på Sett inn and then Bilde
  3. Velg et alternativ:
    • Sett inn bilde i celle
    • Sett inn bilde over celler
  4. Velg et bilde, eller ta en skjermdump.
  5. Klikk på Åpne eller Velg.

Bruk «Kopiér» for å overføre store mengder data fra ett Google-regneark til et annet

Hvis du har mye data i et annet Google-regneark som er statiske og ikke endres, kan du kopiere regneark.

1. Nederst, ved siden av navnet på regnearket, klikker du på nedoverpilen Down arrow and then Kopiér til.
  2. Velg et alternativ:
    • Du kan opprette et nytt regneark med en kopi av dataene ved å klikke på Nytt regneark.
    • Hvis du vil velge et annet regneark som arket skal kopieres til, klikker du på Eksisterende regneark.

Bruk Google Apps-skript til å lage dine egne funksjoner for datainkorporering

Hvis du vil lage egne, mer fleksible funksjoner for inkorporering av data, kan du bruke Google Apps-skript.

Bruk Google Sheets API med ønsket programmeringsspråk

Hvis du er en utvikler eller bruker som ønsker å bruke et bestemt programmeringsspråk til å skrive og lese Google Regneark-data med mer kompleks logikk, kan du bruke Google Sheets API.

Bruk tilkoblede ark når dataene dine er lagret i BigQuery

Hvis dataene dine er lagret i BigQuery, kan du bruke tilkoblede ark for å inkorporere data i Google Regneark.

Importér Google Skjemaer-data til Google Regneark

Google Skjemaer og Google Regneark støtter også en sømløs opplevelse som gjør det enklere å inkorporere data fra Skjemaer til Regneark. Det genereres automatisk et regneark med oppdaterte svar. Finn ut mer om tilknyttede regneark i Google Skjemaer.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.