Få flere oplysninger om, hvordan du optimerer din dataindlæsning

Du skal muligvis inkorporere en stor mængde data, der omfatter:

• Værdier
  • Formler
  • Billeder

Brug de mest optimale løsninger nedenfor til nogle af de mest almindelige eksempler på brug.

Brug Kopiér og Indsæt for at inkorporere dine data

Du kan bruge Kopiér og Indsæt, når du inkorporerer en lille mængde data. Når du inkorporerer et par hundrede rækker med værdier eller billeder, der er mindre end 1 MB.

Tip! Hvis du kun vil indsætte værdier fra dine data uden formatet eller formlerne, skal du klikke på Indsæt speciel og derefter Kun værdier.

Brug importfunktioner til at inkorporere små mængder dynamiske data

Disse er en gruppe funktioner, som giver Sheets-brugere mulighed for at læse data dynamisk, når der foretages hyppige ændringer.

Importfunktioner og deres eksempler på brug

IMPORTRANGE: Importerer et celleområde fra et angivet regneark.
IMPORTDATA: Importerer data fra en given webadresse i .csv- eller .tsv-format.
IMPORTHTML: Importerer data fra en tabel eller liste på en HTML-side.
IMPORTFEED: Importerer et RSS- eller Atom-feed.
IMPORTXML: Importerer data fra forskellige typer strukturerede data, som omfatter:
  • XML
  • HTML
  • CSV
  • TSV
  • RSS
  • ATOM XML-feeds

Tip! Du kan få flere oplysninger om importfunktioner.

Du kan bruge importfunktionerne, når dine data er dynamiske eller ændres hyppigt. Hvis det regneark, du læser fra, f.eks. skal registrere lagerdata fra et andet regneark, der opdateres hver anden time, kan du bruge importfunktionerne til at læse de senest opdaterede data, da importfunktioner opdaterer resultatet med jævne mellemrum.

Brug Importér eller Upload til Drev for at inkorporere data fra Excel

Hvis du har meget data i en Excel-fil eller en anden understøttet filtype, kan du bruge Filerand then Importér i stedet for at kopiere og indsætte direkte. Det er mere pålideligt og hurtigere, især når du inkorporerer en stor mængde data. Det har også tendens til at beholde så mange funktioner som muligt fra andre filtyper.

I inputdialogboksen kan du vælge at importere filer for at erstatte eller vedhæfte dem i et regneark.

1. Klik på Filer and then Importér.
  2. Gå til Upload and then Vælg en fil fra din enhed.
  3. Vælg din fil.
  4. Vælg en Placering for importerede data.
  5. Vælg en Separatortype.
  6. Klik på Importér data.

Du kan også bruge Google Drev til at uploade din Excel-fil.

1. Åbn Google Drev.
  2. Klik på Ny and then Filupload.
  3. Vælg din Excel-fil.
  4. Klik på Upload.

Brug Indsæt billede til at inkorporere store billeder

Vigtigt! Celler med et billede kan ikke indeholde tekst.

Hvis du har et stort billede, der skal inkorporeres, kan du bruge Indsæt billede i stedet for Kopiér og Indsæt.

1. Klik på den ønskede celle for at indsætte et billede i Google Sheets.
  2. Klik på Indsæt and then Billede
  3. Vælg en af mulighederne:
    • Indsæt billede i celle
    • Indsæt billede over celler
  4. Vælg et billede, eller tag et screenshot.
  5. Klik på Åbn eller Vælg.

Brug Kopiér til at overføre en stor mængde data fra ét Google-regneark til et andet

Når du har mange data fra et andet Google-regneark, som er statiske og ikke kan ændres, kan du kopiere regneark.

1. Ud for regnearkets navn forneden skal du klikke på pil ned Down arrow and then Kopiér til.
  2. Vælg en af mulighederne:
    • Hvis du vil oprette et nyt regneark med en kopi af dataene, skal du klikke på Nyt regneark.
    • Hvis du vil vælge et andet regneark, som du vil kopiere regnearket til, skal du klikke på Eksisterende regneark.

Brug Google Apps Script til at oprette dine egne funktioner til dataindlæsning

Hvis du vil oprette dine egne funktioner med større fleksibilitet til at inkorporere data, skal du bruge Google Apps Script.

Brug Google Sheets API med dit programmeringssprog

Hvis du er udvikler eller bruger og vil bruge dit foretrukne programmeringssprog til at skrive og læse Google Sheets-data med mere kompleks logik, skal du bruge Google Sheets API.

Brug forbundne regneark, når dine data findes i BigQuery

Hvis dine data findes i BigQuery, skal du bruge Forbundne regneark til at inkorporere data i Google Sheets.

Importér Google Analyse-data til Google Sheets

Google Analyse og Google Sheets understøtter også en enkel og problemfri oplevelse, der gør det lettere at inkorporere data fra Analyse i Sheets. Der genereres automatisk et regneark, som opdaterer dit svar. Få flere oplysninger om tilknyttede regneark med Google Analyse.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.