Finn ut mer om importfunksjoner

Google Regneark inneholder importfunksjoner du kan bruke til å optimalisere regneark. Her er noen eksempler på slike funksjoner:

Bruksgrenser

Når importfunksjonene skaper for mye trafikk, får du denne feilmeldingen: «Feil: Det kan ta litt tid å laste inn dataene på grunn av det høye antallet forespørsler. Prøv å redusere mengden IMPORTHTML-, IMPORTDATA-, IMPORTFEED- eller IMPORTXML-funksjoner i alle regneark du har opprettet.»

Personen som opprettet dokumentet, har strenge grenser. Brukere må tenke gjennom bruken av alle åpne dokumenter de oppretter. Hvis en person med redigeringstilgang gjør endringer, kan det hende at hen også bruker av lagringskvoten din.

Du kan løse feilmeldinger ved å redusere antallet endringer i kildeområdet som importfunksjonen ble importert fra. Hvis for eksempel resultatverdien for kildeområdet i =IMPORTDATA(kildeområde) endres ofte, må du utstede eksterne kall, noe som kan føre til at hastigheten strupes.

Oppdatering av data

For å sikre at brukerne får oppdaterte data samtidig som bruken holdes på et rimelig nivå, finnes det noen felles regler for IMPORTDATA, IMPORTHTML og IMPORTXML:

• Alle de tre funksjonene ser automatisk etter oppdateringer hver time mens dokumentet er åpent, selv om verken formelen eller arket endres.
  • Hvis du sletter og legger til celler på nytt, eller hvis du overskriver dem med den samme formelen, lastes funksjonene inn på nytt.

Viktig: Hvis du åpner og laster inn dokumentet på nytt, utløser ikke dette at funksjonene lastes inn på nytt.

Dynamikk

Når du bruker en importfunksjon, kan det hende feilmeldingen «#FEIL!» vises i en celle med meldingen «Feil: Denne funksjonen kan ikke referere til en celle med NÅ(), TILFELDIG(), RANDARRAY() eller TILFELDIGMELLOM()».

Importfunksjoner kan ikke henvise direkte eller indirekte til en dynamisk funksjon som , TILFELDIG eller TILFELDIGMELLOM. Dette er for å unngå at regnearket overbelastes, siden disse dynamiske funksjonene oppdateres ofte.

Hvis du får feilmeldingen ovenfor, må du kopiere resultatene fra de dynamiske funksjonene for å lese dem. Bruk Lim inn (flere valg) og deretter Kun verdier.

Viktig: Hvis du følger denne fremgangsmåten, blir alle verdiene statiske. Hvis du for eksempel kopierer og bruker Lim inn (spesial) for å sette inn -resultater som verdier, kommer ikke verdiene du limer inn, til å endre seg etter gjeldende tidspunkt lenger.

Tips: Det eneste unntaket er IDAG-funksjonen, som er dynamisk, men bare oppdateres én gang per dag.

Feilmelding: «Resultatet er for stort»

Hvis du får denne feilmeldingen for IMPORTXML, må du redusere datamengden som XPATH-søket returnerer.

Brukervarsler

Første gang du legger til eller redigerer en av IMPORT-funksjonene nedenfor i en Regneark-fil, vises det et banner som advarer om at dette fører til at arket sender og mottar data fra eksterne kilder.

• IMPORTHTML
  • IMPORTXML
  • IMPORTFEED
  • IMPORTDATA
  • IMAGE

Personer med redigeringstilgang kan tillate dette ved å klikke på Gi tilgang.

Feilmelding: «Bruk en nettleser på en datamaskin for å gi tilgang til å hente data fra eksterne nettadresser.»

Hvis du får denne feilmeldingen, kan du enten bytte til en nettleser på en datamaskin for å gi tilgang til IMPORT-funksjoner eller følge denne fremgangsmåten:

1. Lim inn nettadressen til regnearket i Chrome-nettleseren.
  2. Velg et alternativ:
    • For iPhone og iPad: Trykk på Mer Mer og så Be om mobilversjonen av nettstedet.
    • For Android: Trykk på Mer Mer og så Nettsted for datamaskiner.
  3. Velg Gi tilgang.

Varselatferd

• Dette varselet utløses én gang per Regneark-fil og kan bare løses med av personer med redigeringstilgang. Når varselet er løst, lukkes det for godt for alle.
  • Alle IMPORT-funksjoner i arket er blokkert inntil noen klikker på Gi tilgang.
  • Når tilgang er gitt, kan den bare oppheves via versjonsloggen: Bruk versjonsloggen til å gå tilbake til en versjon fra før varselet ble vist. Når dette er gjort, kan du legge til eller redigere den aktuelle IMPORT-funksjonen på nytt. Dette fører til at varselet også vises på nytt. Deretter kan du fjerne eventuelle IMPORT-funksjoner fra regnearket, som IMPORTHTML(), IMPORTXML(), IMPORTFEED(), IMPORTDATA() og IMAGE().

Relaterte ressurser

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.