Lue lisää tuontifunktioista

Google Sheetsissa on tuontifunktioita, joilla voit optimoida esimerkiksi seuraavia laskentataulukoita:

Käyttörajat

Kun tuontifunktiot luovat liikaa liikennettä, saat tämän virheilmoituksen: "Virhe datan lataamisessa voi kestää jonkin aikaa, koska pyyntöjä on paljon. Vähennä IMPORTHTML-, IMPORTDATA-, IMPORTFEED- tai IMPORTXML-funktioiden määrää luomissasi laskentataulukoissa."

Dokumentin laatijoita koskevat tarkat rajoitukset. Käyttäjien on huomioitava käyttö kaikissa luomissaan avoimissa dokumenteissa. Jos yhteiskäyttäjä muokkaa tiedostoa, muokkaus saattaa kuluttaa omaa kiintiötäsi.

Voit ratkaista virheilmoitukset vähentämällä muutosten lukumäärää lähdevälillä, josta tuontifunktio on tuonut sisältöä. Jos esimerkiksi lähteen ratkaistu arvo =IMPORTDATA(lähdeväli) muuttuu usein, sinun on tehtävä ulkoisia kutsuja, mikä voi rajoittaa tiedonsiirtoa.

Datan ajantasaisuus

IMPORTDATA-, IMPORTHTML- ja IMPORTXML-funktioissa käytetään osittain samoja sääntöjä, jotta käyttäjien saama data on ajantasaista ja niiden käyttö kohtuullista:

• Kaikki kolme funktiota tarkistavat päivitykset automaattisesti tunnin välein dokumentin ollessa avoinna, vaikka kaava ja taulukko eivät muuttuisi.
  • Funktiot päivittyvät, jos poistat ja lisäät soluja uudelleen tai korvaat soluja samalla kaavalla.

Tärkeää: Jos avaat ja päivität dokumentin, mitkään näistä funktioista eivät päivity.

Käyttö muuttuvien funktioiden kanssa

Kun käytät tuontifunktiota, soluun saattaa tulla "#ERROR!"-virheilmoitus ja viesti: "Virhe: Tällä funktiolla ei voi viitata soluun, jossa on NYT(), SATUNNAISLUKU(), RANDARRAY() tai SATUNNAISLUKU.VÄLILTÄ()".

Tuontifunktiot eivät voi suoraan tai epäsuorasti viitata muuttuvaan funktioon, kuten NYT, SATUNNAISLUKU tai SATUNNAISLUKU.VÄLILTÄ. Muuttuvat funktiot päivittyvät usein, mikä voi aiheuttaa käyttäjien laskentataulukoiden ylikuormittumisen.

Jos näet yllä olevan virheilmoituksen, mutta haluat silti lukea muuttuvien funktioiden tulokset, kopioi muuttuvien funktioiden tulos. Valitse Liitä määrätenja sitten Vain arvot.

Tärkeää: Kun teet näin, kaikki arvot muuttuvat staattisiksi. Jos esimerkiksi kopioit ja liität määräten NYT-funktion tulokset arvoina, lisäämäsi arvot eivät enää muutu ajan perusteella.

Vinkki: Ainoa poikkeus on TÄMÄ.PÄIVÄ-funktio, joka on muuttuva, mutta päivittyy vain kerran päivässä.

Virheilmoitus: "Tulos on liian suuri"

Jos saat tämän virheilmoituksen IMPORTXML-funktion yhteydessä, vähennä XPATH-kyselyn palauttaman datan määrää.

Käyttäjäilmoitukset

Jos IMPORT-funktio lisätään taulukkoon tai sitä muokataan ensimmäisen kerran seuraavien funktioiden yhteydessä, näkyviin tulee varoitusbanneri, jossa kerrotaan, että taulukko voi lähettää dataa ulkoisille osapuolille ja vastaanottaa dataa ulkoisilta osapuolilta.

• IMPORTHTML
  • IMPORTXML
  • IMPORTFEED
  • IMPORTDATA
  • IMAGE

Laskentataulukon muokkaajat voivat sallia pääsyn valitsemalla Salli pääsy.

Virheilmoitus: "Jos haluat sallia datan hakemisen ulkoisista URL-osoitteista, käytä tietokoneen selainta"

Jos näet tämän virheilmoituksen, voit sallia IMPORT-funktioiden käytön siirtymällä tietokoneen selaimeen tai seuraamalla näitä ohjeita:

1. Liitä laskentataulukon URL-osoite Chrome-selaimeen.
  2. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • iPhone ja iPad: Valitse Lisää Lisää ja sitten Pyydä mobiilisivustoa.
    • Android: Valitse Lisää Lisää ja sitten Tietokonesivusto.
  3. Valitse Salli pääsy.

Ilmoitukset:

• Tämä ilmoitus näkyy kerran taulukkoa kohden, mutta vain muokkaajat voivat sallia pääsyn. Kun muokkaaja sallii pääsyn, ilmoitus hylätään eikä se näy muille yhteiskäyttäjille.
  • Kaikki sivulla olevat IMPORT-funktiot estetään, kunnes Salli pääsy valitaan.
  • Käyttäjä ei voi perua pääsyä hyväksymisen jälkeen, ellei hän käytä versiohistoriaa. Versiohistoria-kohdasta kohteen voi palauttaa ilmoitusta edeltäneeseen versioon ja lisätä IMPORT-funktion uudelleen tai muokata sitä. Ilmoitus tulee uudelleen näkyviin. Tämän jälkeen voit poistaa laskentataulukosta kaikki IMPORTHTML()-, IMPORTXML()-, IMPORTFEED()-, IMPORTDATA()- tai IMAGE()-funktiot.

Lisätietoa

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.