Skydda, dölja och redigera arbetsblad

Skydda ett arbetsblad eller intervall

Använd Google Kalkylark på en dator om du vill skydda ett arbetsblad eller intervall.

Dölja arbetsblad från vyn

Du kan dölja arbetsblad som är gamla eller är platshållare för beräkningar som används på andra arbetsblad.

Att dölja ett arbetsblad är inte detsamma som att skydda det. Alla som har behörighet att redigera kalkylarket kan ta fram och visa arbetsbladen. Personer med behörighet att visa kalkylarket kan inte se dolda arbetsblad.

Om du vill visa eller dölja ett arbetsblad använder du Google Kalkylark på datorn.

Redigera arbetsblad

Kopiera ett arbetsblad

Så här kopierar du ett arbetsblad i ett kalkylark:

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark-appen.
  2. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil på kalkylarksfliken.
  3. Tryck på Duplicera. En dubblett av arbetsbladet visas på en ny flik bredvid det ursprungliga arbetsbladet. Den heter Kopia av arbetsblad.
Ändra ordning på arbetsblad

Ändra ordning på arbetsbladen i ett kalkylark genom dra en flik tills den hamnar där du vill ha den.

Byta namn på ett arbetsblad

Så här ändrar du namnet på ett arbetsblad i ett kalkylark:

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark-appen.
  2. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil på kalkylarksfliken.
  3. Tryck på Byt namn.
  4. Ange det nya namnet och tryck på OK.
Lägga till färg på en arbetsbladsflik

Om du vill lägga till färg på arbetsbladsflikar använder du Google Kalkylark på en dator.

Radera ett arbetsblad
  1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark-appen.
  2. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil på kalkylarksfliken.
  3. Tryck på Radera.
  4. Tryck på OK.