Bladen beveiligen, verbergen en bewerken

Een blad of bereik beveiligen

Als je een blad of bereik wilt beschermen, moet je Google Spreadsheets gebruiken op een computer.

Bladen verbergen

Je kunt oude bladen of bladen die als verzamelplaats dienen voor berekeningen die door andere bladen worden gebruikt, verbergen.

Een blad verbergen is niet hetzelfde als een blad beveiligen. Alle spreadsheetbewerkers kunnen deze bladen zichtbaar maken en bekijken. Spreadsheetkijkers kunnen verborgen bladen niet zien.

Een blad verbergen of zichtbaar maken

Ga als volgt te werk om een blad te verbergen:

1. Open een spreadsheet in de Google Spreadsheets-app.
  2. Tik op het blad dat je wilt verbergen.
  3. Tik op de bladtab op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4. Tik op Verbergen. Als je spreadsheet maar één blad bevat, wordt deze optie niet weergegeven.
  5. Het blad wordt verborgen.

Ga als volgt te werk om een blad zichtbaar te maken:

1. Tik op Menu in de linkerbenedenhoek.
  2. Tik op de naam van het blad dat je zichtbaar wilt maken.
  3. Het blad verschijnt onder aan je spreadsheet.

Als jij, je kijkers of je bewerkers een kopie maken van het blad, blijven verborgen bladen verborgen, maar kunnen jullie deze zichtbaar maken.

Spreadsheets met verborgen bladen importeren en exporteren

In de volgende situaties blijven verborgen bladen verborgen:

• Als je de spreadsheet exporteert als .pdf-, .xls- of .ods-bestand.
  • Als je de spreadsheet importeert in de indeling .xls, .xslx of .ods.

Bladen bewerken

Een blad kopiëren

Ga als volgt te werk om een blad te kopiëren binnen een spreadsheet:

1. Open een spreadsheet in de Google Spreadsheets-app.
  2. Tik op de bladtab op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Tik op Dupliceren.
De volgorde van bladen wijzigen

Ga als volgt te werk om de volgorde van bladen in een spreadsheet te wijzigen:

1. Open een spreadsheet in de Google Spreadsheets-app.
  2. Tik op de bladtab op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Tik op Naar links verplaatsen of Naar rechts verplaatsen.
De naam van een blad wijzigen

Ga als volgt te werk om de naam van een blad in een spreadsheet te wijzigen:

1. Open een spreadsheet in de Google Spreadsheets-app.
  2. Tik op de bladtab op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Tik op Naam wijzigen.
  4. Voer de nieuwe naam in en tik op OK.
Een bladtab een kleur geven

Geef je bladtabs kleuren om ze eenvoudig uit elkaar te houden.

1. Open een spreadsheet in de Google Spreadsheets-app.
  2. Tik op de bladtab op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Tik op Kleur wijzigen.
  4. Tik op een kleur en tik vervolgens op het blad om verder te gaan met bewerken.
Een blad verwijderen
  1. Open een spreadsheet in de Google Spreadsheets-app.
  2. Tik op de bladtab op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Tik op Verwijderen. Het blad wordt verwijderd.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.