Optimer dine datareferencer for at forbedre effektiviteten i Sheets

Henvis til dine data i Sheets for at forbedre effektiviteten, når du arbejder med store datasæt. Følg disse forslag for at forbedre:

• Beregningshastighed
  • Stabilitet
  • CPU-brug

Referencedata i det samme regneark, når det er muligt

Henvis til dine data i det regneark, du arbejder i. Dette er hurtigere end importfunktionerne som f.eks.:

• IMPORTRANGE
  • IMPORTDATA
  • IMPORTXML
  • IMPORTHTML

Hvis du bruger IMPORTRANGE() til at hente data fra et andet regneark, forløber den importfunktion, der refererer data mellem regnearkene, stadig via internettet, selvom du:

• Ejer regnearket.
  • Åbner der i samme browser.
  • Har det liggende på samme drev.

Dette kræver en rundtur for at anmode om og hente data. Du kan opleve forsinkelser og ustabile forbindelser, der gør indlæsningen langsommere.

Hvis du manuelt flytter data fra et andet regneark til dit eget regneark og henviser til dataene derfra (herunder forskellige faner fra det samme regneark), forløber processen med at hente data lokalt og ikke via internettet. Dette vil spare tid, men det gælder kun, når du arbejder på relativt statiske og deterministiske data, der ikke kan ændres, f.eks. lagerhistorik eller historiske data.

Hvis du vil flytte data manuelt, skal du kopiere de eksisterende data fra et andet regneark til dit regneark:

1. Klik på pil ned forneden ud for arkets navn Down arrow and then Kopiér til and then Eksisterende regneark.
  2. Vælg et regneark, der skal kopieres til dette regneark.

Tip! Hvis du ikke kan finde regnearket, som du vil kopiere til, i Drev-visningen, skal du indsætte regnearkets webadresse på bjælken forneden.

Brug et lukket område i stedet for referencer til et åbent område

Et regneark med åbent område betyder, at intervallet starter og slutter uden at angive en bestemt række eller kolonne. Eksempel: A:B betyder det område, der omfatter alle celler i kolonne A og B.

En lukket områdereference henviser til det område, der starter og slutter med en bestemt række eller kolonne.
Eksempel: A1:B6, A1:C100.

Åbent område: A:B

Lukket område: A1:B6

Eksempel: Forestil dig, at du beregner summen af kolonne A, men kun de første 10 ud af 10.000 rækker indeholder en værdi.

• Hvis du bruger en åben områdereference i en SUM-funktion, SUM(A:A), læser din computer alle 10.000 rækker, selvom der er tomme celler i referencen for det åbne område. Google Sheets gennemgår hver af dem for at sikre, at de ikke er tomme.
  • Hvis du bruger lukkereferencen, SUM(A1:A10), læser din computer kun række A1 til A10, og Sheets beregner hurtigere.

Henvis effektivt til den flygtige funktion

IDAG(), SLUMP(), SLUMPMELLEM() OG NU() er flygtige funktioner, fordi de ofte ændres og opdateres for at være aktuelle. Disse funktioner er ikke statiske. IDAG() opdateres f.eks. hver dag.

Eksempel: Hver række i kolonne B læser data fra hver række i kolonne A. Det betyder, at kolonne A opdaterer alle celler, når kolonne B beregner resultaterne.

Når du henviser til flygtige funktioner, der giver dig det samme resultat, f.eks. NU() og IDAG(), skal du sørge for at bruge absolut reference, så du kun henviser én gang. I dette tilfælde beregner kolonne B resultaterne på baggrund af én celle, nemlig A2. Når du fjerner den unødvendige afhængighed, kører dine regneark hurtigere.

Undgå lange referencekæder, når det er muligt

Referencekæder gør dine ark langsommere. I følgende tilfælde læser A2 f.eks. A1-data, A3 læser A2-data osv. Da dataene er kædet sammen for at beregne værdien i A10, venter Google Sheets med at beregne alle de tidligere værdier (A1 til A9), før den returnerer værdien i A10.

Brug absolutte referencer for at undgå kædede beregninger, når du udfylder cellerne. I dette tilfælde læser A2 data fra A1, A3 læser data fra A1 osv. Da A1 er beregnet og tilgængelig, henter A2 til A10 værdien A1 direkte. Resultatet er identisk, men beregningen er hurtigere.

Relaterede ressourcer

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.