Feilsøk denne feilmeldingen i Google Regneark: «Kan ikke lagre endringene. Kopier de nyeste endringene for så å tilbakestille dem.»

Hvis du ser meldingen «Kan ikke lagre endringene. Kopier de nyeste endringene for så å tilbakestille dem» i Google Regneark, betyr det at det oppsto et tidsavbrudd da endringene skulle lagres på tjeneren. Her er noen forslag til hvordan du kan løse problemet.

Problemer med internettilkoblingen

Kopier endringene og last inn siden på nytt

Feilmeldingen kan skyldes et midlertidig avbrudd i internettilkoblingen. Prøv denne fremgangsmåten for å gjenopprette tilkoblingen:

1. Kopier alle endringer som ikke er lagret.
  2. Last inn arket på nytt.
  3. Lim inn endringer du har gjort tidligere.
  4. Hvis feilen vises igjen, kan du prøve å koble fra internett og koble til igjen.

Slå på modus for bruk uten nett i Chrome- eller Microsoft Edge-nettleseren

For å fortsette arbeidet kan du bytte til modus for bruk uten nett. I denne modusen lagres arbeidet lokalt på enheten din. Alle lokale endringer lastes opp til nettskyen når en stabil internettilkobling er gjenopprettet for enheten. Finn ut mer om hvordan du slår på modus for bruk uten nett

Sett inn store mengder data eller bilder

Bruk IMPORT-funksjonene til å importere store mengder data

For å legge inn store mengder data effektivt og pålitelig bør du bruke IMPORT-funksjonene fremfor å kopiere og lime inn data. Google Regneark inneholder et bredt utvalg IMPORT-funksjoner som dekker ulike importbehov.

• IMPORTRANGE – importerer celleområder fra angitte regneark.
  • IMPORTDATA – importerer data fra oppgitte nettadresser i CSV- eller TSV-format.
  • IMPORTHTML – importerer data fra tabeller eller lister på HTML-sider.
  • IMPORTFEED – importerer RSS- eller ATOM-feeder.

Viktig: Disse IMPORT-funksjonene kan ikke brukes til å importere Excel-filer. Finn ut mer om hvordan du jobber med Excel-filer i Google Regneark.

Importer Excel-filer til Google Disk i stedet for å kopiere og lime inn data direkte

Denne feilen kan også oppstå hvis du kopierer og limer inn data direkte fra Excel-filer til Google-regneark. Vi anbefaler at du importerer Excel-filer på denne måten:

1. I Regneark åpner du et regneark eller oppretter et nytt.
  2. Klikk på Fil og så Importér.
  3. Velg Excel-filen.
  4. Trykk på Velg.
  5. Velg et importalternativ:
    • Opprett et nytt regneark
    • Sett inn nye ark
    • Erstatt regneark
  6. Klikk på Importér data.
  7. Hvis du blir bedt om det, klikker du på Åpne nå.

Finn ut mer om hvordan du jobber med Excel-filer i Google Regneark

Bruk «Sett inn bilde» for å importere bilder i stedet for å kopiere og lime dem inn direkte.

Hvis du vil importere bilder, er det mer effektivt å bruke «Sett inn bilde» enn å kopiere og lime inn bilder.

Hvis feilmeldingen ble utløst da du forsøkte å lime inn bilder i Regneark, kan du prøve denne fremgangsmåten:

1. Tilbakestill endringen.
  2. Last inn arket på nytt.
  3. Klikk på cellen der du vil legge til et bilde.
  4. Klikk på Sett inn og så Bilde
  5. Velg om du vil plassere bildet i cellen eller over cellene.
    • Celler med bilder kan ikke inneholde tekst i tillegg.
  6. Velg et bilde eller ta et øyeblikksbilde.
  7. Klikk på Åpne eller Velg.
Ikke overskrid Regneark-grensene

Når data du legger inn, overskrider Regneark-grensene, kan denne feilmeldingen blir utløst. Finn ut mer om grenser i Google Regneark

Hvis du får en annen feilmelding, for eksempel «Noe gikk galt. Last inn tjenesten på nytt» eller «Kan ikke laste inn filen», kan du finne ut mer om feilsøking av Regneark-feil