Tilldela uppgifter från Google Dokument

Uppgifter i Dokument är bara tillgängliga för kvalificerade jobb- eller skolkonton och du är inte inloggad. Läs mer om jobb- och skolkonton.

Logga in på ditt jobbkonto

Om du använder Google Dokument på ett kvalificerat jobb- eller skolkonto kan du tilldela uppgifter till dig själv eller andra användare på domänen. Uppgifter som du tilldelar en användare visas i användarens personliga uppgiftslista. Läs mer om hur du arbetar med delade uppgifter.

Tilldela en uppgift i Google Dokument

1. Öppna ett dokument i Google Dokument på datorn.
  2. Skriv @task i dokumentet och tryck på Retur.
  3. Ange uppgiften i popup-fönstret.
    1. Du kan även skapa en uppgift från en checklista.
      1. Välj ett alternativ:
        • Välj Format följt av Punkter och numrering följt av Checklista.
        • Skriv @checklista i dokumentet och tryck på Retur.
      2. Ange en uppgift i checklistan.
      3. Klicka på Lägg till i Tasks till vänster om checklistan. Ett popup-fönster visas.
  4. I fältet Tilldelad anger du namnet på användaren som du vill tilldela uppgiften.
    • Du kan tilldela en uppgift till dig själv eller andra användare på domänen.
  5. Valfritt: Ange ett datum för uppgiften genom att klicka på Datum och välja ett datum i kalendern.
  6. Klicka på Lägg till om du vill tilldela uppgiften.

Obs!

• När du tilldelar någon annan en uppgift får den personen ett e-postmeddelande med din e-postadress. Hen kan se uppgiften i sin personliga uppgiftslista och i sin Google-kalender om uppgiften har ett angivet datum. Läs mer om delade uppgifter.
  • Anonyma användare kan inte tilldela eller redigera uppgifter i ett Google-dokument.

Visa eller redigera en uppgift i Dokument

1. Öppna ett dokument med tilldelade uppgifter i Google Dokument.
    • Om du vill se alla uppgifter som har tilldelats från ett dokument öppnar du Verktyg följt av Uppgifter. Uppgifter visas till höger på skärmen. Scrolla till en uppgift i dokumentet genom att klicka på den.
  2. Håll muspekaren över ikonen till vänster om ett objekt på checklistan.
    • Om en uppgift är klar är titeln överstruken.
  3. Så här redigerar du uppgiften:
    • Titel: Skriv in text för checklisteobjektet och tryck på Tabb för att uppdatera.
    • Tilldelad eller uppgiftsdatum: Klicka på Redigera längst ned till vänster på uppgiftskortet.
      • Om du redigerar användaren som uppgiften har tilldelats får både den tidigare och den nya tilldelade personen en e-postavisering.

Markera en uppgift som slutförd i Dokument

1. Öppna ett dokument med tilldelade uppgifter i Google Dokument.
  2. Hitta ett tilldelat objekt på checklistan.
  3. Markera kryssrutan i dokumentet.
    • Om en uppgift är markerad som slutförd i dokumentet visas den som slutförd i den tilldelade personens personliga uppgiftslista och hen får ett e-postmeddelande.

Radera en uppgift i Dokument

1. Öppna ett dokument med tilldelade uppgifter i Google Dokument.
  2. Peka på ikonen till vänster om ett tilldelat objekt på checklistan.
  3. Klicka på Radera Ta bort följt av Bekräfta.

Tips!

• Om en uppgift raderas i dokumentet visas den inte i den tilldelade personens personliga uppgiftslista. Om uppgiften inte redan har slutförts får den tilldelade personen ett e-postmeddelande.
  • Om ett checklisteobjekt raderas i dokumentet, men uppgiften inte raderas först, visas objektet fortfarande i den tilldelade personens personliga uppgiftslista. Om du vill visa och radera uppgiften klickar du på Verktyg följt av Uppgifter.

Hantera uppdateringar av uppgifter i Dokument

Ikonen till vänster om checklistan kan visas med en blå punkt. Detta kan inträffa i följande fall:

• När någon uppdaterar checklistan i dokumentet men inte uppdaterar uppgiften.
  • När den som har tilldelats en uppgift uppdaterar titeln i Tasks, men inte uppdaterar checklistans text i dokumentet.
  • När någon återställer dokumentet till en tidigare version.

Så här åtgärdar du problemet och tar bort den blå punkten:

1. Peka på uppgiften som har en blå punkt.
  2. Klicka på Uppdatera längst ned till höger i popup-fönstret.

Tips! En blå punkt kan också visas på en uppgiftsikon om den tilldelade personen uppdaterar eller raderar uppgiften i sin personliga uppgiftslista, men inte har redigeringsåtkomst till dokumentet.

• Åtgärda detta genom att peka på den blå punkten och klicka på Ja.
  • Förhindra detta genom att se till att den tilldelade personen har redigeringsåtkomst till dokumentet.

Ändra uppgiftsaviseringar

Du kan ändra vilka aviseringar du får om uppgifter i ett dokument.

1. Öppna Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer på datorn.
  2. Klicka på Öppna kommentarshistorik Öppna kommentarer uppe till höger.
  3. Klicka på Meddelandeinställningar .
  4. Välj när du vill ta emot aviseringar.
    • Alla kommentarer och uppgifter: När uppgifter skapas eller ändras.
    • Kommentarer och uppgifter för dig: När andra svarar på uppgifter eller kommentarer som du har lagts till i.
    • Inga: Få aldrig e-post om kommentarer eller uppgifter för filen.