Tildel gjøremål fra Google Dokumenter

Oppgaver i Dokumenter er bare tilgjengelig for kvalifiserte jobb- eller skolekontoer, og du er for øyeblikket ikke pålogget. Finn ut mer om jobb- og skolekontoer.

Logg på jobbkontoen din

Hvis du bruker Google Dokumenter på en kvalifisert jobb- eller skolekonto, kan du tildele gjøremål til deg selv eller andre brukere på domenet ditt. Gjøremålene du tildeler en bruker, vises i vedkommendes personlige huskeliste. Finn ut mer om hvordan du jobber med delte gjøremål.

Tildel et gjøremål i Google Dokumenter

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter på en datamaskin.
  2. Skriv inn @task i dokumentet, og trykk på Enter.
  3. Skriv inn gjøremålet i forgrunnsvinduet.
    1. Du kan også opprette gjøremål via en sjekkliste.
      1. Velg et alternativ:
        • Velg Format og så Punkt- og nummerlister og så Sjekkliste.
        • I dokumentet skriver du inn @checklist og trykker på Enter.
      2. Skriv inn et gjøremål i sjekklisten.
      3. Klikk på Legg til i Huskeliste til venstre for sjekklisten. Et forgrunnsvindu åpnes.
  4. I «Ansvarlig»-feltet skriver du inn navnet på brukeren du vil tildele gjøremålet til.
    • Du kan tildele gjøremål til deg selv eller andre brukere på domenet ditt.
  5. Valgfritt: For å angi en dato for gjøremålet, klikk på Dato og velg en dato fra kalenderen.
  6. For å tildele gjøremålet, klikk på Legg til.

Viktig:

• Når du tildeler et gjøremål til en annen, får vedkommende et e-postvarsel som inneholder e-postadressen din. Hen kan se gjøremålet i sin egen Huskeliste og Google Kalender hvis gjøremålet har en bestemt dato. Finn ut mer om delte gjøremål.
  • Anonyme brukere kan ikke tildele eller redigere gjøremål i Google-dokumenter.

Se eller rediger gjøremål i Dokumenter

1. Åpne et dokument med tildelte gjøremål i Google Dokumenter.
    • For å se alle gjøremålene som er tildelt fra et dokument, gå til Verktøy og så Huskeliste. Gjøremålene vises til høyre på skjermen. Klikk på et gjøremål for å rulle til gjøremålet i dokumentet.
  2. Hold markøren over ikonet til venstre for et tildelt sjekklisteelement.
    • Hvis et gjøremål er fullført, blir tittelen gjennomstreket.
  3. Slik redigerer du gjøremålet:
    • Tittel: Skriv inn tekst i sjekklisteelementet, og trykk på Tab for å oppdatere.
    • Ansvarlig eller dato for gjøremålet: Klikk på Rediger nederst til venstre på kortet med gjøremålet.
      • Hvis du tildeler gjøremålet til en ny bruker, mottar både den forrige og den nye brukeren et e-postvarsel.

Merk gjøremål som fullført i Dokumenter

1. Åpne et dokument med tildelte gjøremål i Google Dokumenter.
  2. Finn et tildelt sjekklisteelement.
  3. Klikk i avmerkingsboksen i dokumentet.
    • Hvis et gjøremål merkes som fullført i dokumentet, vises det som fullført i den personlige huskelisten til den som er ansvarlig for gjøremålet, og hen får et e-postvarsel.

Slett gjøremål i Dokumenter

1. Åpne et dokument med tildelte gjøremål i Google Dokumenter.
  2. Pek på ikonet til venstre for et tildelt sjekklisteelement.
  3. Klikk på Slett Fjern og så Bekreft.

Tips

• Hvis et gjøremål slettes i dokumentet, vises det ikke lenger i den personlige huskelisten til den som er ansvarlig for gjøremålet. Hvis gjøremålet ikke var fullført, mottar den ansvarlige et e-postvarsel.
  • Hvis et sjekklisteelement slettes i dokumentet, men gjøremålet ikke ble slettet først, vises det fortsatt i den personlige huskelisten til den som er ansvarlig for gjøremålet. For å se og slette gjøremålet, klikk på Verktøy og så Huskeliste.

Administrer oppdateringer av gjøremål i Dokumenter

Det kan hende du ser en blå prikk på ikonet til venstre for sjekklisteelementet. Dette kan skje hvis

• noen oppdaterer sjekklisteelementet i dokumentet, men ikke gjøremålet
  • personen som er ansvarlig for gjøremålet, oppdaterer tittelen i Huskeliste, men ikke sjekklisteteksten i dokumentet
  • noen tilbakestiller dokumentet til en tidligere versjon

Slik kan du løse problemet og fjerne den blå prikken:

1. Pek på gjøremålet som har en blå prikk.
  2. Klikk på Oppdater nederst til høyre i forgrunnsvinduet.

Tips: En blå prikk kan også vises på et gjøremålsikon hvis den som er ansvarlig for gjøremålet, oppdaterer eller sletter gjøremålet i den personlige huskelisten sin, men ikke har redigeringstilgang til dokumentet.

• Du kan løse dette problemet ved å peke på den blå prikken og klikke på Ja.
  • For å forhindre dette må du sørge for at den som er ansvarlig for gjøremålet, har redigeringstilgang til dokumentet.

Endre varsler om gjøremål

Du kan endre varslene du mottar for gjøremålene i et dokument.

1. Åpne Google-dokumentet, -regnearket eller -presentasjonen på en datamaskin.
  2. Øverst til høyre klikker du på Åpne kommentarloggen Åpne kommentarer.
  3. Klikk på Varslingsinnstillinger .
  4. Velg når du vil motta varsler.
    • Alle kommentarer og gjøremål: Du blir varslet når et gjøremål opprettes eller endres.
    • Kommentarer og gjøremål for deg: Du blir varslet når andre svarer på gjøremål eller kommentarer du er lagt til i.
    • Ingen: Du mottar ingen e-poster om kommentarer eller gjøremål for denne filen.