Taken toewijzen vanuit Google Documenten

Taken in Documenten zijn alleen beschikbaar voor in aanmerking komende werk- of schoolaccounts, maar je bent op dit moment niet ingelogd. Meer informatie over werk- of schoolaccounts

Log in op je werkaccount

Als je Google Documenten gebruikt in een geschikt werk- of schoolaccount, kun je taken toewijzen aan jezelf of aan andere gebruikers in je domein. Taken die je toewijst aan een gebruiker staan in de persoonlijke takenlijst van de gebruiker. Meer informatie over werken met gedeelde taken

Een taak toewijzen in Google Documenten

1. Open een document op je computer in Google Documenten.
  2. Vul @task in het document in en druk op Enter.
  3. Geef de taak op in het pop-upvenster.
    1. Je kunt ook een taak maken op basis van een checklist.
      1. Kies een optie:
        • Selecteer Opmaak en dan Opsommingstekens en nummering en dan Checklist.
        • Vul @checklist in het document in en druk op Enter.
      2. Geef een taak op in de checklist.
      3. Klik links van het item in de checklist op Aan taken toevoegen . Je ziet een pop-upvenster.
  4. Vul in het veld Toegewezen persoon de naam in van de gebruiker aan wie je de taak wilt toewijzen.
    • Je kunt een taak toewijzen aan jezelf of andere gebruikers in je domein.
  5. Optioneel: Als je een datum voor de taak wilt instellen, klik je op Datum en kies je een datum in de agenda.
  6. Klik op Toevoegen om de taak toe te wijzen.

Belangrijk:

• Als je een taak toewijst aan iemand anders, krijgt deze persoon een e-mailmelding met je e-mailadres. Ze kunnen de taak bekijken in hun persoonlijke takenlijst en in hun Google-agenda als de taak een bepaalde datum heeft. Meer informatie over gedeelde taken
  • Anonieme gebruikers kunnen geen taken toewijzen of bewerken in een Google-document.

Een taak bekijken of bewerken in Documenten

1. Open in Google Documenten een document met toegewezen taken.
    • Als je alle taken wilt bekijken die zijn toegewezen vanuit een document, ga je naar Extra en dan Taken. Taken staan rechts op het scherm. Je kunt naar een taak in je document scrollen door erop te klikken.
  2. Plaats links van een toegewezen checklistitem de muisaanwijzer op het icoon.
    • Als een taak is afgerond, is de titel doorgestreept.
  3. Zo bewerk je de taak:
    • Titel: Typ de tekst van het checklist-item en druk op Tab om te updaten.
    • Toegewezen persoon of taakdatum: Klik linksonder op de taakkaart op Bewerken.
      • Als je de gebruiker bewerkt waaraan de taak is toegewezen, krijgt zowel de vorige toegewezen persoon als de nieuwe toegewezen persoon een e-mailmelding.

Een taak als afgerond markeren in Documenten

1. Open in Google Documenten een document met toegewezen taken.
  2. Zoek een toegewezen checklist-item.
  3. Klik op het selectievakje in het document.
    • Als een taak is gemarkeerd als afgerond in het document, staat deze als afgerond vermeld in de persoonlijke takenlijst van de toegewezen persoon en krijgt de persoon een e-mailmelding.

Een taak verwijderen uit Documenten

1. Open in Google Documenten een document met toegewezen taken.
  2. Plaats links van een toegewezen checklist-item de muisaanwijzer op het icoon.
  3. Klik op Verwijderen Verwijderen en dan Bevestigen.

Tips:

• Als je een taak verwijdert uit het document, verschijnt de taak niet in de persoonlijke takenlijst van de toegewezen persoon. Als de taak nog niet is afgerond, krijgt de toegewezen persoon een e-mailmelding.
  • Als je een checklist-item verwijdert in het document, maar de taak niet eerst verwijdert, staat de taak nog steeds vermeld in de persoonlijke takenlijst van de toegewezen persoon. Als je de taak wilt bekijken en verwijderen, klik je op Extra en dan Taken.

Updates voor taken in Documenten beheren

In het icoon links van het checklist-item verschijnt soms een blauwe stip. Dat kan in deze gevallen gebeuren:

• Iemand updatet het checklist-item in het document, maar niet de taak.
  • De toegewezen persoon updatet de titel van de taak in Taken, maar de tekst van de checklist in het document wordt niet geüpdatet.
  • Iemand zet het document terug naar een eerdere versie.

Zo los je het probleem op en verwijder je de blauwe stip:

1. Plaats de muisaanwijzer op een taak met een blauwe stip.
  2. Klik rechtsonder in het pop-upvenster op Updaten.

Tip: Er kan ook een blauwe stip op een taakicoon verschijnen als de toegewezen persoon de taak heeft geüpdatet of verwijderd uit de persoonlijke lijst in Tasks, maar geen bewerkingsrechten heeft voor het document.

• Plaats de muisaanwijzer op de blauwe stip en klik op Ja om dat probleem op te lossen.
  • Zorg dat de toegewezen persoon bewerkingsrechten voor het document heeft om dat te voorkomen.

Meldingen voor taken wijzigen

Je kunt meldingen wijzigen die je voor taken in een document krijgt.

1. Open een Google-document, -spreadsheet of -presentatie op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Reactiegeschiedenis openen Opmerkingen openen.
  3. Klik op Instellingen voor meldingen .
  4. Kies wanneer je meldingen wilt krijgen.
    • Alle reacties en taken: Als er taken worden gemaakt of gewijzigd.
    • Reacties en taken voor jou: Als anderen reageren op taken of reacties waaraan je bent toegevoegd.
    • Geen: Nooit e-mails krijgen over reacties of taken die in dat bestand worden gemaakt.