Tildel opgaver fra Google Docs

Huskeliste i Docs er kun tilgængelig for kvalificerede arbejds- eller skolekonti, og du er i øjeblikket ikke logget ind. Få flere oplysninger om arbejds- og skolekonti.

Log ind på din arbejdskonto

Hvis du bruger Google Docs på en kvalificeret arbejds- eller skolekonto, kan du tildele opgaver til dig selv eller andre brugere på dit domæne. De opgaver, du tildeler en bruger, vises på vedkommendes personlige opgaveliste. Få flere oplysninger om, hvordan du arbejder med delte opgaver.

Tildel en opgave i Google Docs

1. Åbn et dokument i Google Docs på din computer.
  2. Angiv @task i dokumentet, og tryk på Enter.
  3. Angiv opgaven i pop op-vinduet.
    1. Du kan også oprette en opgave ud fra en tjekliste.
      1. Vælg en af mulighederne:
        • Vælg Formatér og derefter Punkttegn og nummerering og derefter Tjekliste.
        • Angiv @checklist i dokumentet, og tryk på Enter.
      2. Angiv en opgave på tjeklisten.
      3. Klik på Føj til Huskeliste til venstre for tjeklisten . Der vises et pop op-vindue.
  4. Angiv navnet på den bruger, du vil tildele opgaven, i feltet "Modtager".
    • Du kan tildele en opgave til dig selv eller andre brugere på dit domæne.
  5. Valgfrit: Du kan angive en dato for opgaven ved at klikke på Dato og vælge en dato i kalenderen.
  6. Klik på Tilføj for at tildele opgaven.

Vigtigt!

• Når du tildeler en opgave til en person, modtager vedkommende en mailnotifikation med din mailadresse. Vedkommende kan se opgaven på sin personlige opgaveliste og i sin Google-kalender, hvis opgaven har en bestemt dato. Få flere oplysninger om delte opgaver.
  • Anonyme brugere kan ikke tildele eller redigere Huskeliste i et Google-dokument.

Se eller rediger en opgave i Docs

1. Åbn et dokument med tildelte opgaver i Google Docs.
    • Du kan se alle de opgaver, der er tildelt fra et dokument, ved at gå til Værktøjer og derefter Opgaver. Opgaver vises til højre på din skærm. Klik på en opgave i dit dokument for at rulle hen til den.
  2. Hold markøren over ikonet til venstre for et tildelt tjeklisteelement.
    • Hvis en opgave er udført, er opgavens titel streget ud.
  3. Sådan redigerer du opgaven:
    • Titel: Angiv teksten for tjeklisteelementet, og tryk på Tab-tasten for at opdatere.
    • Modtager eller opgavedato: Klik på Rediger nederst til venstre på opgavekortet.
      • Hvis du redigerer den bruger, som opgaven er tildelt til, modtager både den tidligere modtager og den nye modtager en mailnotifikation.

Markér en opgave som udført i Docs

1. Åbn et dokument med tildelte opgaver i Google Docs.
  2. Find et tildelt tjeklisteelement.
  3. Markér afkrydsningsfeltet i dokumentet.
    • Hvis en opgave er markeret som udført i dokumentet, vises den som udført på modtagerens personlige opgaveliste, og vedkommende modtager en mailnotifikation.

Slet en opgave i Docs

1. Åbn et dokument med tildelte opgaver i Google Docs.
  2. Hold musen over ikonet til venstre for et tjeklisteelement.
  3. Klik på Slet Fjern og derefter Bekræft.

Tips!

• Hvis en opgave slettes i dokumentet, vises den ikke på modtagerens personlige opgaveliste. Hvis opgaven ikke allerede er udført, får modtageren en mailnotifikation.
  • Hvis et tjeklistepunkt slettes i dokumentet, før opgaven slettes, vises opgaven fortsat på modtagerens personlige opgaveliste. Du kan se og slette opgaven ved at klikke på Værktøjer og derefter Opgaver.

Administrer opdateringer af opgaver i Docs

Der vises muligvis en blå prik på ikonet til venstre for tjeklisteelementet. Dette kan ske, når:

• En person opdaterer tjeklistenelementet i dokumentet, men ikke opdaterer opgaven.
  • Modtageren af en opgave opdaterer opgavens titel i Huskeliste, men ikke opdaterer tjeklisteteksten i dokumentet.
  • En person gendanner dokumentet til en tidligere version.

Sådan løser du problemet og fjerner den blå prik:

1. Hold musen over opgaven med den blå prik.
  2. Klik på Opdater nederst til højre i pop op-vinduet.

Tip! En blå prik kan også blive vist på et opgaveikon, hvis modtageren opdaterer eller sletter opgaven på sin personlige opgaveliste, men ikke har redigeringsadgang til dokumentet.

• Du løser problemet ved at holde musen over den blå prik og klikke på Ja.
  • Du kan forhindre dette ved at sørge for, at modtageren har redigeringsadgang til dokumentet.

Skift notifikationer for opgaver

Du kan ændre, hvilke notifikationer du modtager for opgaver i et dokument.

1. På din computer skal du åbne et Google-dokument, -regneark eller -dias.
  2. Klik på Åbn kommentarhistorik Åbn kommentarer øverst til højre.
  3. Klik på Meddelelsesindstillinger .
  4. Vælg, hvornår du vil have notifikationer.
    • Alle kommentarer og opgaver: Når der oprettes eller ændres opgaver.
    • Kommentarer og opgaver til dig: Når andre svarer på opgaver eller kommentarer, du er føjet til.
    • Ingen: Modtag aldrig mails om kommentarer eller opgaver for den pågældende fil.