Markdownin käyttäminen Google Docsissa, Slidesissa ja Drawingsissa

Markdown-kielen avulla voit lisätä nopeasti muotoiluelementtejä Google Docsiin, Slidesiin ja Drawingsiin. Markdownilla voit muotoilla tekstiä seuraavilla tavoilla:

• Kursivointi
  • Lihavointi
  • Yliviivaus
  • Linkit

Google Docsissa voit myös luoda erilaisia otsikoita Markdownin avulla.

Markdownin laittaminen päälle tai pois päältä

1. Avaa tiedosto tietokoneella Google Docsissa, Google Slidesissa tai Google Drawingsissa.
  2. Avaa Työkalut ja sitten Valinnat.
  3. Valitse Havaitse Markdown automaattisesti ‐valintaruutu tai poista sen valinta.

Tekstin kursivointi, lihavointi ja yliviivaus Markdownilla

• Voit kursivoida tekstin lisäämällä sen alkuun ja loppuun yhden asteriskin tai alaviivan.
  • Voit lihavoida tekstin lisäämällä sen alkuun ja loppuun kaksi asteriskia tai alaviivaa.
  • Voit sekä kursivoida että lihavoida tekstin lisäämällä sen alkuun ja loppuun kolme asteriskia tai alaviivaa.
  • Voit yliviivata tekstin lisäämällä sen alkuun ja loppuun yhden aaltoviivan.

Tekstin Markdown-muoto

Tältä se näyttää

Tämä teksti on _kursivoitu_.

Tämä teksti on *kursivoitu*.

Tämä teksti on kursivoitu.

Tämä teksti on __lihavoitu__.

Tämä teksti on **lihavoitu**.

Tämä teksti on lihavoitu.

Tämä teksti on ___kursivoitu ja lihavoitu___.

Tämä teksti on ***kursivoitu ja lihavoitu***.

Tämä teksti on kursivoitu ja lihavoitu.

Tämä teksti on ~yliviivattu~.

Tämä teksti on yliviivattu.

Linkkien lisääminen Markdownilla

Linkin luominen Markdownin avulla:

1. Kirjoita linkitettävä teksti hakasulkeisiin (esim. [Google Docs]).
  2. Lisää hakasulkeissa olevan tekstin perään URL-osoite sulkeisiin (esim. (https://docs.google.com/document/)).
    • Tärkeää: Älä lisää välilyöntiä hakasulkeissa olevan tekstin ja sulkeissa olevan URL-osoitteen väliin.

Tekstin Markdown-muoto

Tältä se näyttää

Avaa tiedosto [Google Docsissa](https://docs.google.com/document/).

Avaa tiedosto Google Docsissa.

Otsikoiden luominen Markdownin avulla Google Docsissa

Jos käytät Google Docsia, voit luoda jopa kuusi erilaista otsikkoa Markdownin avulla.

Otsikon luominen:

1. Aloita kappaleen alusta.
  2. Lisää otsikkotekstin eteen ristikkomerkkejä (#). Ristikkomerkkien määrä vastaa otsikkotasoa.
    • Jos haluat esimerkiksi luoda otsikon 2, lisää kaksi ristikkomerkkiä (esim. ## Oma otsikko).
  3. Kirjoita otsikkoteksti.
    • Tärkeää: Varmista, että ristikkomerkkien ja otsikkotekstin välissä on välilyönti.

Tekstin Markdown-muoto

Tältä se näyttää

# Otsikko 1

Otsikko 1

## Otsikko 2

Otsikko 2

### Otsikko 3

Otsikko 3

#### Otsikko 4

Otsikko 4

##### Otsikko 5

Otsikko 5

###### Otsikko 6

Otsikko 6

Muita artikkeleita

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.