Brug Markdown i Google Docs, Slides og Tegninger

Du kan bruge Markdown til hurtigt at tilføje formateringselementer til dine Google Docs, Slides og Tegninger. Med Markdown kan du formatere den tekst, der skal tilføjes:

• Kursiv
  • Fed
  • Gennemstregning
  • Links

I Google Docs kan du også bruge Markdown til at oprette forskellige overskrifter.

Aktivér eller deaktiver Markdown

1. Åbn en fil i Google Docs, Google Slides eller Google Tegninger på din computer.
  2. Gå til Værktøjer og derefter Præferencer.
  3. Markér/fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ud for "Registrer Markdown automatisk".

Skriv tekst med kursiv, fed og gennemstregning med Markdown

• Hvis du vil formatere tekst som kursiv, skal du omkranse den med en enkelt stjerne eller understregning.
  • Hvis du vil formatere tekst som fed, skal du omkranse den med to stjerner eller understregninger.
  • Hvis du vil formatere tekst som kursiv og fed, skal du omkranse den med tre stjerner eller understregninger.
  • Hvis du vil formatere tekst med gennemstregning, skal du omkranse den med en enkelt tilde.

Tekst i Markdown

Sådan ser den ud

Denne tekst er _kursiv_.

Denne tekst er *kursiv*.

Denne tekst er kursiv.

Denne tekst er __fed__.

Teksten er **fed**.

Denne tekst er fed.

Denne tekst er ___kursiv og fed___.

Denne tekst er ***kursiv og fed***.

Denne tekst er kursiv og fed.

Denne tekst er ~gennemstreget~.

Denne tekst er gennemstreget.

Tilføj links med Markdown

Sådan opretter du et link via Markdown:

1. Skriv den linkede tekst i parentes (f.eks. [Google Docs]).
  2. Skriv webadressen i parentes efter parentesteksten (f.eks. (https://docs.google.com/document/)).
    • Vigtigt! Indsæt ikke mellemrum mellem teksten i parentes og webadressen i parentes.

Tekst i Markdown

Sådan ser den ud

Åbn en fil i [Google Docs](https://docs.google.com/document/).

Åbn en fil i Google Docs.

Opret overskrifter med Markdown i Google Docs

Hvis du er i Google Docs, kan du også bruge Markdown til at oprette op til 6 forskellige overskrifter.

Sådan opretter du en overskrift:

1. Begynd i starten af et afsnit.
  2. Tilføj taltegn (#) foran din overskriftstekst. Det antal taltegn, som du bruger, svarer til det overordnede overskriftsniveau.
    • Hvis du f.eks. vil oprette en overskrift 2, skal du bruge to tal (f.eks. ## Min overskrift).
  3. Skriv din overskriftstekst.
    • Vigtigt! Sørg for at medtage et mellemrum mellem taltegnene og overskriftsteksten.

Tekst i Markdown

Sådan ser den ud

# Overskrift 1

Overskrift 1

## Overskrift 2

Overskrift 2

### Overskrift 3

Overskrift 3

#### Overskrift 4

Overskrift 4

##### Overskrift 5

Overskrift 5

###### Overskrift 6

Overskrift 6