Infoga, redigera eller radera vattenstämplar

Du kan lägga till vattenstämplar i text eller bilder. De visas bakom texten och upprepas på dokumentets alla sidor. Du kan också redigera eller ta bort vattenstämplar i dokumentet.

Viktigt! Den här funktionen är inte tillgänglig i dokument i format som saknar sidor. Om dokumentet redan innehåller vattenstämplar och du ändrar det till sidlöst format, visas inte längre vattenstämplarna dokumentet. Kontrollera att dokumentet är i sidformat om du vill se och använda vattenstämplar.

Lägga till eller redigera en vattenstämpel för bild

1. Öppna ett dokument i Google Dokument på datorn.
  2. Öppna Infogaoch sedan Vattenmärke.
  3. Klicka på Text i panelen till höger.
  4. Klicka på Välj bild Infoga bild.
  5. Välj en bild från Drive, Foto, en webbadress eller kameran. Du kan även ladda upp en bild från datorn.
  6. Valfritt: Du kan formatera vattenstämpeln i panelen till höger.
  7. Klicka på Klar.

Fler sätt att redigera bilden:

1. Högerklicka på vattenstämpeln.
  2. Klicka på Välj vattenstämpel.
  3. Välj Bildalternativ i verktygsfältet.

Tips! Om du ser luckor i vattenstämpeln kan det bero på att texten i dokumentet har en bakgrundsfärg. Du kan ta bort bakgrundsfärgen för texten om du vill se hela vattenstämpeln.

Lägga till eller redigera en vattenstämpel för text

1. Öppna ett dokument i Google Dokument på datorn.
  2. Öppna Infogaföljt av Vattenmärke.
  3. Klicka på Text i panelen till höger.
  4. Ange texten som du vill ska visas som vattenstämpel.
  5. Valfritt: Du kan formatera vattenstämpeln i panelen till höger.
  6. Klicka på Klar.

Om du vill ändra din vattenstämpel kan du även:

1. Högerklicka på vattenstämpeln.
  2. Klicka på Välj vattenstämpel.
  3. Klicka på Redigera vattenstämpel nedanför vattenstämpeln.

Tips! Om du ser luckor i vattenstämpeln kan det bero på att texten i dokumentet har en bakgrundsfärg. Du kan ta bort bakgrundsfärgen för texten om du vill se hela vattenstämpeln.

Radera en vattenstämpel

1. Öppna Infogaföljt av Vattenmärke för att öppna en panel till höger.
    • Du kan även
      1. Högerklicka på vattenstämpeln.
      2. Klicka på Välj vattenstämpel.
      3. Klicka på Redigera vattenstämpel under vattenstämpeln för att öppna panelen.
  2. Klicka på Ta bort vattenstämpel Radera längst ned i panelen.