Sett inn, endre eller slett vannmerker

Du kan legge til tekst- eller bildevannmerker som vises bak teksten og gjentas på alle sidene i et dokument. Du kan også endre eller slette vannmerker i dokumenter.

Viktig: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig for dokumenter uten sideinndeling. Hvis et dokument allerede inneholder vannmerker, og du bytter til formatet uten sideinndeling, ser du ikke vannmerker i dokumentet lenger. For å se og bruke vannmerker må du sørge for at formatet med sideinndeling er valgt for dokumentet.

Legg til eller endre bildevannmerker

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter på datamaskinen din.
  2. Gå til Sett inn og deretter Vannmerke.
  3. Klikk på Bilde i panelet til høyre.
  4. Klikk på Velg bilde Sett inn bilde.
  5. Velg et bilde fra Disk, Bilder, en nettadresse eller kameraet ditt. Du kan også laste opp et bilde fra datamaskinen din.
  6. Valgfritt: I panelet til høyre kan du formatere vannmerket.
  7. Klikk på Ferdig.

Slik finner du flere måter å endre bildet på:

1. Høyreklikk på vannmerket.
  2. Klikk på Velg et vannmerke.
  3. Velg Bildealternativer på verktøyraden.

Tips: Hvis vannmerket ser ut til å ha noen hull, kan det være fordi dokumentet inneholder tekst med bakgrunnsfarge. Du kan fjerne bakgrunnsfargen for teksten for å se hele vannmerket.

Legg til eller endre tekstvannmerker

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter på datamaskinen din.
  2. Gå til Sett inn og så Vannmerke.
  3. Klikk på Tekst i panelet til høyre.
  4. Skriv inn teksten du vil skal vises som vannmerke.
  5. Valgfritt: I panelet til høyre kan du formatere vannmerket.
  6. Klikk på Ferdig.

For å endre vannmerket kan du også gjøre dette:

1. Høyreklikk på vannmerket.
  2. Klikk på Velg et vannmerke.
  3. Under vannmerket klikker du på Rediger vannmerket.

Tips: Hvis vannmerket ser ut til å ha noen hull, kan det være fordi dokumentet inneholder tekst med bakgrunnsfarge. Du kan fjerne bakgrunnsfargen for teksten for å se hele vannmerket.

Slett vannmerker

1. Gå til Sett inn og så Vannmerke for å åpne et panel til høyre.
    • Du kan også gjøre dette:
      1. Høyreklikk på vannmerket.
      2. Klikk på Velg et vannmerke.
      3. Klikk på Rediger vannmerket under vannmerket for å åpne panelet.
  2. Klikk på Fjern vannmerketSlett nederst i panelet.