Watermerken invoegen, bewerken of verwijderen

Je kunt tekst- of afbeeldingswatermerken toevoegen. Deze verschijnen achter je tekst en worden op elke pagina van je document herhaald. Je kunt watermerken in je document ook bewerken of verwijderen.

Belangrijk: Deze functie is niet beschikbaar in documenten met een indeling zonder paginering. Als je document al watermerken bevat en je overschakelt naar een indeling zonder paginering, worden de watermerken niet meer in het document getoond. Als je watermerken wilt zien of gebruiken, stel je voor het document een indeling met paginering in.

Een afbeeldingswatermerk toevoegen of bewerken

1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Ga naar Invoegen en dan Watermerk.
  3. Klik in het deelvenster rechts op Afbeelding.
  4. Klik op Afbeelding selecteren Afbeelding invoegen.
  5. Kies een afbeelding uit Drive of Foto's, via een URL of in je camera. Je kunt ook een afbeelding uploaden vanaf je computer.
  6. Optioneel: In het deelvenster rechts kun je het watermerk opmaken.
  7. Klik op Klaar.

Doe het volgende voor meer manieren om de afbeelding te bewerken:

1. Klik met de rechtermuisknop op het watermerk.
  2. Klik op Watermerk selecteren.
  3. Kies Afbeeldingsopties in de werkbalk.

Tip: Als je gaten ziet in het watermerk, kan dit komen doordat de tekst in je document een achtergrondkleur heeft. Je kunt de achtergrondkleur van de tekst verwijderen om het hele watermerk te zien.

Een tekstwatermerk toevoegen of bewerken

1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Ga naar Invoegen en dan Watermerk.
  3. Klik in het deelvenster rechts op Tekst.
  4. Typ de tekst die je als watermerk wilt tonen.
  5. Optioneel: In het deelvenster rechts kun je je watermerk opmaken.
  6. Klik op Klaar.

Als je wijzigingen wilt aanbrengen in je watermerk, kun je ook het volgende doen:

1. Klik met de rechtermuisknop op het watermerk.
  2. Klik op Watermerk selecteren.
  3. Klik onder het watermerk op Watermerk bewerken.

Tip: Als je gaten ziet in je watermerk, kan dit komen doordat de tekst in je document een achtergrondkleur heeft. Je kunt de achtergrondkleur van je tekst verwijderen om het hele watermerk te zien.

Een watermerk verwijderen

1. Ga naar Invoegen en dan Watermerk om een deelvenster rechts te openen.
    • Je kunt ook het volgende doen:
      1. Klik met de rechtermuisknop op het watermerk.
      2. Klik op Watermerk selecteren.
      3. Klik onder het watermerk op Watermerk bewerken om het deelvenster te openen.
  2. Klik onderaan het deelvenster op Watermerk verwijderen Verwijderen .
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.