Endre sideinnstillingene for et dokument: «Med sideinndeling» eller «Uten sideinndeling»

I hvert dokument kan du endre sideinnstillingene og velge et av disse formatene:

• Med sideinndeling: Konfigurer Google-dokumentet med sider og sideskift. Med denne innstillingen kan du legge til elementer som topp- og bunntekster, sidetall med mer. Du kan også justere sideinnstillinger, for eksempel sideretning og margstørrelse.
  • Uten sideinndeling: Konfigurer Google-dokumentet slik at det kan rulles kontinuerlig uten sideskift. Med denne innstillingen justeres bildene etter skjermstørrelsen, og du kan lage brede tabeller og se dem ved å rulle til venstre og høyre. Linjeskift i tekst justeres også etter skjermstørrelsen, og når du zoomer inn og ut.

Slik angir du om et dokument skal ha formatet med eller uten sideinndeling:

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter på en datamaskin.
  2. Gå til Fil og så Sideinnstillinger.
  3. Øverst i dialogboksen velger du Med sideinndeling eller Uten sideinndeling.
  4. Klikk på OK for å bekrefte.

Tips:

• Du kan klikke på Angi som standard for å bruke disse innstillingene på alle nye dokumenter du oppretter.
  • Du kan når som helst bytte format ved å klikke på Format øverst og velge Bytt til formatet uten sideinndeling eller Bytt til sideformat.

Viktig: Hvis dokumentet inneholder elementtyper som topp- og bunntekster eller vannmerker, og du bytter til formatet uten sideinndeling, kan du ikke se slike elementer. Hvis du bytter tilbake til formatet med sideinndeling, ser du elementene igjen.

I et dokument uten sideinndeling er det dessuten ikke mulig å legge til funksjoner som kolonner, sidetall, topp- og bunntekster med mer. For å bruke disse funksjonene må du sørge for at formatet med sideinndeling er valgt for dokumentet.

Endre tekstbredde for dokumenter uten sideinndeling

Når du har åpnet et dokument uten sideinndeling, kan du velge smal, middels eller bred tekstbredde. Du ser den samme tekstbredden i alle dokumenter uten sideinndeling som du har åpnet. Valget av tekstbredde påvirker ikke hvordan andre personer med redigeringstilgang ser dokumentene dine.

Slik endrer du tekstbredden i dokumenter uten sideinndeling:

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter på datamaskinen.
    1. Sørg for at dokumentet er uten sideinndeling.
  2. Gå til Visning og så Tekstbredde.
  3. Velg et alternativ.