De pagina-instelling van een document wijzigen: Met paginering of Zonder paginering

In elk document kun je de pagina-instellingen wijzigen en een van de volgende indelingen kiezen:

• Met paginering: Stel pagina's en pagina-einden in voor je Google-document. Met deze instelling kun je elementen toevoegen zoals kop- en voetteksten en paginanummers. Je kunt ook pagina-instellingen aanpassen, zoals de afdrukstand en de grootte van de marge.
  • Zonder paginering: Stel je Google-document in zodat je er ononderbroken doorheen kunt scrollen zonder dat je pagina-einden tegenkomt. Met deze instelling worden afbeeldingen aangepast aan de grootte van je scherm en kun je brede tabellen maken en deze bekijken door naar links en rechts te scrollen. Regeleinden voor tekst worden ook aangepast aan de grootte van je scherm en worden aangepast wanneer je in- of uitzoomt.

Als je wilt wijzigen of een document een indeling met of zonder paginering heeft, doe je het volgende:

1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Ga naar Bestand en dan Pagina-instelling.
  3. Selecteer Met paginering of Zonder paginering bovenaan het dialoogvenster.
  4. Klik op OK om dit te bevestigen.

Tips:

• Klik op Instellen als standaard om deze instellingen toe te passen op nieuwe documenten die je maakt.
  • Als je wilt wisselen tussen indelingen, klik je bovenaan op Indeling en selecteer je Overschakelen naar indeling zonder paginering of Overschakelen naar pagina-indeling.

Belangrijk: Als je document bepaalde elementen bevat, zoals kop- en voetteksten of watermerken en je het instelt op een indeling zonder paginering, kun je die elementen niet zien. Als je het document weer instelt op de indeling met paginering, worden die elementen weer zichtbaar.

In een document met een indeling zonder paginering kun je bepaalde functies niet toevoegen, zoals kolommen, paginanummers of kop- en voetteksten. Als je deze functies wilt gebruiken, moet je ervoor zorgen dat je document een indeling met paginering heeft.

Tekstbreedte wijzigen voor documenten zonder paginering

Als je een document zonder paginering bekijkt, kun je Smal, Normaal of Breed kiezen als tekstbreedte. Je ziet dezelfde tekstbreedte voor alle documenten zonder paginering die je bekijkt. De optie die je kiest voor de tekstbreedte, heeft geen invloed op hoe je documenten worden getoond aan bijdragers.

Als je de tekstbreedte voor documenten zonder paginering wilt wijzigen, doe je het volgende:

1. Open op je computer een document in Google Documenten.
    1. Zorg ervoor dat het document een indeling zonder paginering heeft.
  2. Ga naar Bekijken en dan Tekstbreedte.
  3. Kies een optie.