Ändra sidkonfigurationen för ett dokument: med eller utan sidor

Du kan ändra sidkonfigurationen för varje dokument och välja ett av följande format:

• Sidor: Konfigurera Google-dokumentet med sidor och sidbrytningar. Med den här inställningen kan du lägga till element som sidhuvuden och sidfötter, sidnummer med mera. Du kan också justera sidinställningarna, till exempel sidriktning och marginalstorlek.
  • Inga sidor: Konfigurera Google-dokumentet så att det scrollar kontinuerligt utan sidbrytningar. Med den här inställningen anpassas bilderna till skärmstorleken och du kan skapa breda tabeller och visa dem genom att scrolla åt vänster och höger. Radbrytningar i text anpassas också till skärmstorleken när du zoomar in och ut.

Så här ändrar du om ett dokument har sidor eller är sidlöst:

1. Öppna ett dokument i Google Dokument-appen.
  2. Öppna ett dokument.
  3. Tryck på Mer 더보기 uppe till höger.
  4. Tryck på Sidinställningar.
  5. Aktivera eller inaktivera Sidlöst.

Viktigt! Om dokumentet har vissa element, exempelvis rubriker och sidfötter eller vattenstämplar och du ändrar det till sidlöst, kan du inte se elementen. Om du byter tillbaka till sidor visas dessa element igen.

I ett dokument som är i sidlöst format går det inte att lägga till vissa funktioner, till exempel sidnummer, sidhuvuden, sidfötter med mera. Kontrollera att dokumentet är i sidformat om du vill använda dessa funktioner.