Dokumentin sivuasettelun muuttaminen – sivumuoto tai sivuton muoto

Voit muuttaa sivuasettelua kussakin dokumentissa ja valita jommankumman seuraavista muodoista:

• Sivut: Google-dokumenttisi sisältää sivuja ja sivuvälejä. Jos käytät tätä asetusta, voit lisätä ylä‑ ja alatunnisteita, sivunumeroita ja muita elementtejä. Voit myös muuttaa sivun asetuksia, kuten sivun suuntaa ja marginaalin kokoa.
  • Sivuton: Google-dokumenttisi ei sisällä sivuvälejä. Jos käytät tätä asetusta, kuvat mukautuvat näytön koon mukaan ja voit luoda leveitä taulukoita ja katsoa niitä vierittämällä vasemmalle tai oikealle. Myös tekstin rivinvaihdot mukautuvat näytön koon ja lähentämisen ja loitontamisen mukaan.

Voit muuttaa dokumentin sivumuotoon tai sivuttomaan muotoon näin:

1. Avaa Google Docs ‑sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Avaa dokumentti.
  3. Valitse oikeasta alakulmasta Muokkaa Muuta.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.
  5. Valitse Sivun asetukset.
  6. Laita Sivuton-ominaisuus päälle tai pois päältä.

Tärkeää: Jos dokumentissa on tiettyjä elementtejä, kuten ylä‑ ja alatunnisteita tai vesileimoja, ja vaihdat sen sivuttomaan muotoon, et voi nähdä näitä elementtejä. Jos vaihdat dokumentin takaisin sivumuotoon, elementit tulevat taas näkyviin.

Kun dokumentti on sivuttomassa muodossa, et voi myöskään lisätä siihen tiettyjä ominaisuuksia, kuten sivunumeroita tai ylä‑ ja alatunnisteita. Jos haluat käyttää näitä ominaisuuksia, varmista, että dokumentti on sivumuodossa.

Muita artikkeleita