Infoga platsbrickor

Du kan skapa en platsbricka i dokumentet och använda den för att
  • snabbt öppna platsen i Google Maps
  • visa platsen i sidopanelen i Google Maps
  • få en vägbeskrivning till platsen.

Skapa en platsbricka

1. Öppna ett dokument i Google Dokument på datorn.
  2. Du kan göra något av följande:
    1. Välj Infogaföljt av Smarta brickorföljt av Plats.
    2. Skriv @.
  3. Ange adress eller plats.
  4. Välj alternativet för att skapa kartbrickan i rullgardinsmenyn.

Kopiera en länk från Google Maps

1. Öppna Google Maps på datorn och leta reda på en plats.
  2. När du har hittat en plats kopierar du länken i adressfältet.
  3. Öppna ett dokument i Google Dokument.
  4. Klistra in länken i dokumentet.
  5. Tryck på Tabb för att skapa platsbrickan.

Få information om platser och få vägbeskrivningar

Om du har en platsbricka i Google-dokumentet kan du öppna platsen direkt i Google Maps, se en förhandsgranskning av platsen eller få en vägbeskrivning.

Öppna platsen i Google Maps

1. Klicka eller håll muspekaren över platsbrickan om du vill se relaterad information.
  2. Klicka på platsnamnet bredvid Maps-ikonen Maps för att öppna länken i Google Maps.

Se en förhandsgranskning av platsen

1. Klicka eller håll muspekaren över platsbrickan om du vill se relaterad information.
  2. Håll muspekaren över kartan och klicka på Visa förhandsgranskning.
    1. Tips! Förhandsgranskningen visas i en sidopanel i Google-dokumentet. Om du vill se en förhandsgranskning i Google Maps klickar du på Öppna i Maps. Läs mer om hur du använder Googles produkter sida vid sida.

Få en vägbeskrivning till platsen

1.  Klicka eller håll muspekaren över platsbrickan om du vill se relaterad information.
  2. Klicka på Visa vägbeskrivning Vägbeskrivning längst ned i popup-fönstret.
    1. Tips! Du ser vägbeskrivningar i en sidopanel i Google-dokumentet. Om du vill se vägbeskrivningar i Google Maps klickar du på Öppna i Maps. Läs mer om hur du använder Googles produkter sida vid sida.
  3. Lägg till en startpunkt.
  4. Klicka på en rutt om du vill hämta en vägbeskrivning.