Sett inn stedsbrikker

Du kan opprette en stedsbrikke i dokumentet og bruke den til å
  • åpne det aktuelle stedet raskt i Google Maps
  • se stedet i Google Maps-sidepanelet
  • finne en veibeskrivelse til stedet

Opprett en stedsbrikke

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter på en datamaskin.
  2. Gjør ett av følgende:
    1. Gå til Sett inn og så Smartbrikker og så Sted.
    2. Skriv «@».
  3. Angi adresse eller sted.
  4. I rullegardinmenyen velger du alternativet for å opprette kartbrikken.

Kopier en link fra Google Maps

1. Åpne Google Maps på datamaskinen, og finn et sted.
  2. Når du har funnet et sted, kopierer du linken i adressefeltet.
  3. Åpne et dokument i Google Dokumenter.
  4. Lim inn linken i dokumentet.
  5. Trykk på Tab for å opprette stedsbrikken.

Få informasjon om steder og finn veibeskrivelser

Hvis du har en stedsbrikke i et Google-dokument, kan du åpne stedet direkte i Google Maps, se en forhåndsvisning av stedet eller finne en veibeskrivelse.

Åpne stedet i Google Maps

1. Klikk på eller hold markøren over stedsbrikken for å se relatert informasjon.
  2. Ved siden av Maps-ikonet Kart klikker du på stedsnavnet for å åpne linken i Google Maps.

Se en forhåndsvisning av stedet

1. Klikk på eller hold markøren over stedsbrikken for å se relatert informasjon.
  2. Hold markøren over kartet og klikk på Se en forhåndsvisning .
    1. Tips: Du ser forhåndsvisningen i et sidepanel til Google-dokumentet. For å se en forhåndsvisning i Google Maps, klikk på Åpne i Maps. Finn ut mer om hvordan du bruker Google-produkter side om side.

Finn en veibeskrivelse til stedet

1.  Klikk eller hold markøren over stedsbrikken for å se relatert informasjon.
  2. Klikk på Se veibeskrivelse Veibeskrivelse nederst i forgrunnsvinduet.
    1. Tips: Du ser veibeskrivelsen i et sidepanel til Google-dokumentet. For å se en veibeskrivelse i Google Maps, klikk på Åpne i Maps. Finn ut mer om hvordan du bruker Google-produkter side om side.
  3. Legg til et startpunkt.
  4. Klikk på en rute for å se veibeskrivelsen.