Plaats-chips invoegen

Je kunt een plaats-chip in je document maken en deze gebruiken voor het volgende:
  • De locatie snel openen in Google Maps
  • De locatie bekijken in het zijvenster van Google Maps
  • De route naar de locatie opvragen

Een plaats-chip maken

1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Je hebt de volgende opties:
    1. Ga naar Invoegenen dan Smartchipsen dan Plaats.
    2. Typ @.
  3. Geef een adres of plaats op
  4. Selecteer in het dropdownmenu de optie om de kaartchip te maken.

Een link kopiëren vanuit Google Maps

1. Open Google Maps op je computer en zoek een locatie.
  2. Als je een locatie hebt gevonden, kopieer je de link in de adresbalk.
  3. Open een document in Google Documenten.
  4. Plak de link in het document.
  5. Druk op Tab om de plaats-chip te maken.

Informatie over plaatsen vinden en de route opvragen

Als je een plaats-chip aan je Google-document hebt toegevoegd, kun je de locatie rechtstreeks openen in Google Maps, een voorbeeld van de locatie bekijken of de route opvragen.

De locatie openen in Google Maps

1. Klik op de plaats-chip of plaats de muisaanwijzer erop om gerelateerde informatie te bekijken.
  2. Klik naast het Maps-icoon Maps op de naam van de locatie om de link in Google Maps te openen.

Een voorbeeld van de locatie bekijken

1. Klik op de plaats-chip of plaats de muisaanwijzer erop om gerelateerde informatie te bekijken.
  2. Plaats de muisaanwijzer op de kaart en klik op Voorbeeld bekijken .
    1. Tip: Het voorbeeld wordt weergegeven in een zijvenster in je Google-document. Als je een voorbeeld wilt bekijken in Google Maps, klik je op Openen in Maps. Lees meer informatie over hoe je Google-producten naast elkaar gebruikt.

De route naar de locatie opvragen

1.  Klik op de plaats-chip of plaats de muisaanwijzer erop om gerelateerde informatie te bekijken.
  2. Klik onderaan de pop-up op Route bekijken Route.
    1. Tip: De route wordt weergegeven in een zijvenster in je Google-document. Als je de route wilt bekijken in Google Maps, klik je op Openen in Maps. Lees meer informatie over hoe je Google-producten naast elkaar gebruikt.
  3. Voeg een vertrekpunt toe.
  4. Klik op een route om de routebeschrijving op te vragen.

Gerelateerde bronnen

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.