Notulen toevoegen aan Google Agenda-afspraken

Op je computer kun je notulen rechtstreeks delen via een Google Agenda-afspraak.

Notulen aan afspraken toevoegen vanuit Google Documenten

1. Open op je computer een nieuw of bestaand Google-document dat je aan een afspraak wilt toevoegen.
  2. Typ @ in het document.
  3. Klik in het pop-upmenu op Notulen.
  4. Zoek naar een afspraak.
    1. Tip: Je kunt 'volgende' typen om de volgende vergadering in je agenda te selecteren.
  5. Selecteer een afspraak. De notulen zijn vooraf ingevuld met de afspraakgegevens, maar niet bijgevoegd bij de afspraak.
    • Als je de organisator van de vergadering bent: In een pop-up wordt je gevraagd het document te delen en bij te voegen bij de afspraak. Klik op Delen en bijvoegen om toegang te geven.
    • Als je niet de organisator van de vergadering bent: In een pop-up wordt je gevraagd het document te delen. Klik op Delen om toegang te geven. Het document wordt niet bijgevoegd bij de afspraak.

Notulen e-mailen naar deelnemers

Nadat je notulen hebt toegevoegd in een Google-document, kun je de notities naar alle deelnemers van de vergadering sturen.

1. Open een Google-document met notulen op je computer.
  2. Klik links van de vergaderingsdatum en -titel op Notulen e-mailen Send in Gmail.
  3. In het pop-upvenster van Gmail kun je de e-mail rechtstreeks bewerken en sturen.
Notulen aan een nieuwe afspraak toevoegen vanuit Google Agenda
  1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Maak een afspraak.
  3. Optioneel: Geef de titel, tijd, gasten en andere informatie op.
  4. Klik op Beschrijving of bijlagen toevoegen en dan Notulen maken en dan Opslaan.
    • Je notulen, vooraf ingevuld met de afspraakgegevens, worden bijgevoegd bij de afspraak en gedeeld met je gasten, waaronder die van buiten je organisatie.
Bijlagen en notities aan een bestaande afspraak toevoegen vanuit Google Agenda
  1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Selecteer een optie:
    • Klik op een afspraak en dan Notulen maken.
      Vooraf ingevulde notulen met de afspraakgegevens worden bijgevoegd bij de afspraak.
    • Klik op een afspraak en dan Menu  en dan Document bijvoegen.
      De geselecteerde notulen worden bijgevoegd bij de afspraak.
  3. De notulen worden geopend in een nieuw venster. Klik aan de rechterkant op Delen.
Meer informatie over notulen
  • Als je notulen toevoegt aan een afspraak, zie je de wijzigingen niet in Google Agenda. Andersom geldt dit ook. Bijvoorbeeld:
    • Als je de deelnemerslijst van een document updatet met nieuwe gasten, worden de nieuwe gasten niet automatisch uitgenodigd voor de afspraak.
    • Als je de titel van het document wijzigt, verandert de titel in Google Agenda niet.
    • Als je een afspraak in Google Agenda wijzigt, worden de afspraakgegevens niet gewijzigd in de notulen.
  • In de volgende situaties kun je geen notulen toevoegen aan een afspraak:
    • Je hebt geen rechten om de afspraak te bewerken.
    • Iemand anders heeft al notulen bijgevoegd.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.