Indsæt smartchips og byggeklodser i dit Google-dokument

Indsæt smartchips i dit Google-dokument for at få oplysninger om:
  • Andre brugere med Gmail- eller Workspace-mailadresser
  • Google Docs-, Sheets- eller Slides-filer
  • Datoer eller begivenheder i Google Kalender
  • Steder og rutevejledninger

Hvis der er en smartchip i dit dokument, kan du og andre brugere holde markøren over eller klikke på chippen for at få flere oplysninger.

Du kan også indsætte pladsholderchips, tidstrackere og rullemenuer og bruge byggesten til at holde styr på projekter, filer og meget mere.

Føj smartchips til personer, filer, datoer, begivenheder og steder

1. Åbn et dokument i Google Docspå din computer.
  2. Skriv "@" et vilkårligt sted i dit dokument, eller klik på knappen "@" på en tom linje.
  3. Vælg en mulighed fra listen over forslag, eller angiv bogstaver, tal eller symboler for at indsnævre dine forslag.
    • Tip! Hvis du vil tilføje en personchip, skal du begynde at skrive navnet eller mailadressen på den person, du vil tilføje. Du kan også skrive @mig for tilføje dig selv.
    • Tip! Hvis du vil tilføje en filchip, skal du angive filnavnet eller relaterede søgeord.
  4. Hvis du vil tilføje en smartchip, som en samarbejdspartner kan udfylde, skal du vælge "Pladsholderchip". Vælg derefter den type oplysninger, som du vil have samarbejdspartneren til at tilføje, når vedkommende udfylder smartchippen.
  5. Hold markøren over smartchippen for at se relaterede oplysninger.
Vigtigt! Når du omtaler en anden bruger i en smartchip, får vedkommende ikke automatisk adgang til dit dokument. Hvis du vil give en anden bruger adgang, skal du dele dit dokument.

Opret og rediger datochips

1. Åbn et dokument i Google Docs på din computer.
  2. Du kan tilføje en datochip ved at skrive:
    • @i dag
    • @i morgen
    • @i går
    • @dato
    • En bestemt dato, f.eks. @Jan eller @1/1/2021
    • En relativ dato, f.eks. @mandag, @næste tirsdag eller @sidste onsdag
  3. Sådan redigerer du:
    • Dato: Klik på tekstfeltet.
    • Datoformat: Klik på Indstillinger Indstillinger.

Når du har tilføjet en datochip, vises den i dokumentet for alle samarbejdspartnere på det sprog, der anvendes af den person, som har tilføjet dokumentet. Datochips vises på samme måde for samarbejdspartnere i alle tidszoner. Du kan se, hvor langt væk datoen er i forhold til din tidszone ved at holde markøren over datochippen.

Opret chips for kalenderbegivenheder

Du kan tilføje en smartchip for en kalenderbegivenhed, så du kan se oplysninger om begivenheden og deltage i videomødet via dit Google-dokument.

1. Åbn et dokument i Google Docs på din computer.
  2. Du kan gøre følgende:
    1. Skriv "@", og rul ned til "Kalenderbegivenheder".
    2. Klik på Indsæt og derefter Smartchips og derefter Kalenderbegivenhed.
  3. Vælg en begivenhed.

Tip! Hvis kalenderbegivenheden har et videomøde og starter snart, eller hvis begivenheden allerede er startet, kan du deltage i videomødet via dit Google-dokument. Klik på chippen for kalenderbegivenheden, og klik derefter på Deltag nederst til højre.

Brug byggesten og rullemenuer til at organisere projekter

I Google Docs kan du tilføje og tilpasse rullemenuchips, der viser flere valgmuligheder. Du kan også bruge byggeklodser til at indsætte skabeloner, der kan hjælpe dig med at holde styr på projekter, filer m.m.

Tilføj eller rediger en rullemenu

1. Åbn et dokument i Google Docs på din computer.
  2. Du kan gøre følgende:
    1. Skriv "@dropdown", og tryk på Enter.
    2. Foroven skal du klikke på Indsæt og derefter Rullemenu
  3. Vælg en forudindstillet rullemenu, eller klik på Ny rullemenu Ny.
    1. Hvis du opretter en ny rullemenu, kan du ændre navnet på rullemenuen og redigere valgmulighederne, før du gemmer.
  4. Hvis du vil ændre en rullemenu, skal du klikke på rullemenuen og vælge en af mulighederne. Klik på rullemenuen, og klik derefter på Tilføj/rediger valgmuligheder Ny for at redigere indstillingerne for en rullemenu.

Tilføj en byggeklods

1. Åbn et dokument i Google Docs på din computer.
  2. Du kan gøre følgende:
    1. Klik på Indsæt og derefter Byggesten
    2. Skriv "@", og klik på Mere og derefter ud for "Byggesten".
  3. Vælg, hvilken byggeklods du vil bruge.

Indsæt mødenotater

Få flere oplysninger om, hvordan du tilføjer mødenotater i Google Docs.

Indsæt en mailkladde

Få flere oplysninger om, hvordan du opretter mailkladder i Google Docs.