Googlen tuotteiden käyttäminen rinnakkain

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Voit käyttää Googlen tuotteita, kuten Gmailia ja Kalenteria, samassa ikkunassa. Näin voit tehostaa tuottavuutta, eikä sinun tarvitse siirtyä välilehdeltä toiselle.

Kahden Googlen tuotteen avaaminen yhteen ikkunaan

1. Siirry Gmailiin, Kalenteriin, Chattiin, Driveen tai tiedostoon Docsissa, Sheetsissä tai Slidesissa.
  2. Klikkaa oikeasta alakulmasta Näytä sivupaneeli Näytä sivupaneeli.
  3. Valitse oikealta tuote, jonka haluat avata:
    • Kalenteri Kalenteri: Katso aikataulusi ja lisää tai muokkaa tapahtumia.
    • Keep Keep: Luo muistiinpano tai luettelo.
    • Tasks Tasks: Lisää tehtäviä ja määräpäiviä.
    • Yhteystiedot contacts: Käytä yhteystietojasi.
    • Voice : Soita Google Voice ‑puhelu.
    • Maps Maps: Tee hakuja Google Mapsissa.
  4. Voit sulkea sovelluspaneelin klikkaamalla oikealta Sulje Peruuta.

Vinkki: Voit lisätä sivupaneeliin myös muita Google Workspace ‑laajennuksia.

Lue lisää:

Oikean sivupaneelin sulkeminen tai piilottaminen

Voit sulkea tai piilottaa Google Workspace ‑sivupaneelin.

• Oikean sivupaneelin sulkeminen: Klikkaa oikealta Sulje Peruuta.
  • Oikean sivupaneelin piilottaminen: Jos paneeli on laajennettu, klikkaa sovelluspaneelin oikeasta yläkulmasta Sulje Peruuta. Klikkaa oikeasta alakulmasta Piilota sivupaneeli Piilota sivupaneeli.
  • Oikean sivupaneelin näyttäminen: Klikkaa oikeasta alakulmasta Näytä sivupaneeli Näytä sivupaneeli.

Kalenteritapahtuman luominen

1. Siirry Gmailiin, Kalenteriin, Chattiin, Driveen tai tiedostoon Docsissa, Sheetsissä tai Slidesissa.
  2. Jos sivupaneelia ei näy, klikkaa oikeasta alakulmasta Näytä sivupaneeli Näytä sivupaneeli.
  3. Klikkaa oikealta Google Kalenteri Kalenteri.
  4. Klikkaa kalenterista haluamaasi ajankohtaa.
  5. Lisää tapahtuman tiedot.
  6. Klikkaa Tallenna.

Lue lisää Google Kalenterista.

Dokumentin liittäminen kalenteritapahtumaan
  1. Siirry Google Driveen tai avaa tiedosto Docsissa, Sheetsissä, Slidesissa tai Drawingsissa.
  2. Jos sivupaneelia ei näy, klikkaa oikeasta alakulmasta Näytä sivupaneeli Näytä sivupaneeli.
  3. Klikkaa oikealta Google Kalenteri Kalenteri.
  4. Klikkaa kalenterista haluamaasi ajankohtaa.
  5. Lisää tapahtuman tiedot.
  6. Klikkaa Lisää kuvaus ‑kohdan alapuolelta Liitä [dokumentin nimi].
  7. Klikkaa Tallenna.

Paikan etsiminen tai reittiohjeiden hakeminen Google Kalenterista

1. Avaa tietokoneella Google Kalenteri Kalenteri.
  2. Jos sivupaneelia ei näy, klikkaa oikeasta alakulmasta Näytä sivupaneeli Näytä sivupaneeli.
  3. Klikkaa oikealta Maps Maps.
  4. Hae paikkaa.
  5. Katso lisätietoja paikasta tai hae reittiohjeet klikkaamalla Reittiohjeet.

Vinkkejä:

• Voit estää Google Mapsia avautumasta Google Kalenterissa klikkaamalla Maps-paneelin oikeasta yläkulmasta Sulje Peruuta. Klikkaa oikeasta alakulmasta Piilota sivupaneeli Piilota sivupaneeli. Paikat avautuvat uudelle välilehdelle.
  • Jos haluat lisätä tapahtumaan matkustusajan suoraan Google Kalenterista, valitse kulkutapa ja matka ja klikkaa Lisää kalenteriin.

Tapahtuman paikan esikatselu

1. Avaa tietokoneella Google Kalenteri Kalenteri.
  2. Luo tapahtuma ja lisää paikkaa koskevat tiedot tai klikkaa nykyistä tapahtumaa, jolle on lisätty paikka.
  3. Valinnainen: Voit esikatsella luotavan tapahtuman paikkaa klikkaamalla Esikatsele Mapsissa maps outline.
  4. Klikkaa paikkaa.
  5. Näet paikan tiedot oikealla.

Vinkkejä:

• Voit estää Google Mapsia avautumasta Google Kalenterissa klikkaamalla Maps-paneelin oikeasta yläkulmasta Sulje Peruuta. Klikkaa oikeasta alakulmasta Piilota sivupaneeli Piilota sivupaneeli. Paikat avautuvat uudelle välilehdelle.
  • Jos haluat lisätä tapahtumaan matkustusajan suoraan Google Kalenterista, valitse kulkutapa ja matka ja klikkaa Lisää kalenteriin.

Muistiinpanon tai listan luominen

1. Siirry Gmailiin, Kalenteriin, Chattiin, Driveen tai tiedostoon Docsissa, Sheetsissä tai Slidesissa.
  2. Jos sivupaneelia ei näy, klikkaa oikeasta alakulmasta Näytä sivupaneeli Näytä sivupaneeli.
  3. Klikkaa oikealta Keep Keep.
  4. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Tee muistiinpano
    • Uusi lista new note
  5. Lisää haluamasi teksti.
  6. Valitse Valmis.

Lue lisää Google Keepistä.

Keep-muistiinpanon lisääminen dokumenttiin tai esitykseen
  1. Avaa Google-dokumentti tai Slides-esitys.
  2. Jos sivupaneelia ei näy, klikkaa oikeasta alakulmasta Näytä sivupaneeli Näytä sivupaneeli.
  3. Klikkaa oikealta Keep Keep.
  4. Etsi muistiinpano tai luettelo, jonka haluat lisätä, ja vedä se dokumenttiin tai esitykseen.
Docsissa tai Slidesissa olevan tekstin tallentaminen Keepiin
  1. Avaa Google-dokumentti tai Slides-esitys.
  2. Korosta teksti, jonka haluat lisätä muistiinpanoon.
  3. Klikkaa tekstiä kakkospainikkeella ja valitse Lisää Keepiin.

Tehtävän luominen

1. Siirry Gmailiin, Kalenteriin, Chattiin, Driveen tai tiedostoon Docsissa, Sheetsissä tai Slidesissa.
  2. Jos sivupaneelia ei näy, klikkaa oikeasta alakulmasta Näytä sivupaneeli Näytä sivupaneeli.
  3. Valitse oikealta Tasks Tasks.
  4. Valitse Lisää tehtävä.
  5. Lisää tiedot.
  6. Valinnainen: Jos haluat lisätä muita tietoja tai määräpäivän, klikkaa Muokkaa Muokkaa.
  7. Kun olet valmis, klikkaa Sulje Tasks Peruuta.

Vinkki: Voit muuttaa tehtävien järjestystä vetämällä tehtävän haluamaasi paikkaan.

Lue lisää Google Tasksin käytöstä.

Sähköpostin tallentaminen tehtäväksi
  1. Avaa Gmail.
  2. Jos sivupaneelia ei näy, klikkaa oikeasta alakulmasta Näytä sivupaneeli Näytä sivupaneeli.
  3. Valitse oikealta Tasks Tasks.
  4. Etsi postilaatikosta sähköposti, jonka haluat tallentaa tehtäväksi.
  5. Vedä sähköposti oikeaan sivupaneeliin.
Tehtävien järjestäminen listoihin

Voit erotella erityyppiset tehtävät, kuten työhön ja yksityiselämään liittyvät tehtävät, omiksi listoikseen.

1. Siirry Gmailiin, Kalenteriin, Chattiin, Driveen tai tiedostoon Docsissa, Sheetsissä tai Slidesissa.
  2. Jos sivupaneelia ei näy, klikkaa oikeasta alakulmasta Näytä sivupaneeli Näytä sivupaneeli.
  3. Valitse oikealta Tasks Tasks.
  4. Klikkaa yläreunasta Oma luettelo‑ tai Tiimi-kohdan vieressä olevaa alanuolta Avausnuoli ja sitten Luo uusi lista.
  5. Kirjoita listan nimi ja valitse Valmis.
  6. Voit siirtyä toiseen listaan klikkaamalla yläreunasta listan nimen vieressä olevaa alanuolta Avausnuoli. Valitse toinen lista.

Muiden sovellusten käyttäminen Gmailissa

Voit lisätä muita sovelluksia käytettäväksi yhdessä Google Workspace ‑tuotteiden kanssa. Tällaisia sovelluksia ovat esimerkiksi Asana, Trello, Intuit, Docusign ja muut työkalut.

Google Workspace ‑laajennusten asentaminen

1. Siirry Gmailiin, Kalenteriin, Chattiin, Driveen tai tiedostoon Docsissa, Sheetsissä tai Slidesissa.
  2. Jos sivupaneelia ei näy, klikkaa oikeasta alakulmasta Näytä sivupaneeli Näytä sivupaneeli.
  3. Klikkaa Lataa laajennuksia .
  4. Etsi ja valitse työkalut, joita haluat käyttää.
  5. Klikkaa Asenna ja sitten Jatka.
  6. Valitse tilisi ja toimi näytön ohjeiden mukaan.

Google Workspace ‑laajennusten poistaminen

1. Siirry Gmailiin, Kalenteriin, Chattiin, Driveen tai tiedostoon Docsissa, Sheetsissä tai Slidesissa.
  2. Jos sivupaneelia ei näy, klikkaa oikeasta alakulmasta Näytä sivupaneeli Näytä sivupaneeli.
  3. Klikkaa laajennusta, jonka haluat poistaa Lisääja sitten Hallinnoi laajennusta.
  4. Valitse avautuvasta ikkunasta haluamasi laajennus.
  5. Klikkaa Poista ja sitten Poista sovellus.

Näin organisaatiosi voi löytää Marketplace-sovelluksia

Sinä ja käyttäjäsi voitte etsiä ja asentaa Google Workspace Marketplacesta sovelluksia, joilla voidaan laajentaa Google Workspacen ydinpalveluja (esim. Google Drive tai Gmail), sekä erillissovelluksia, jotka parantavat Google Workspacen nykyisiä ominaisuuksia.

Näin Google tarkastaa Marketplace-sovellukset

Kun kehittäjä lähettää sovelluksen Marketplaceen julkisesti saataville, Google tarkastaa lähetyksen varmistaakseen, että sovellus on ohjeiden mukainen. Kehittäjän on annettava tietoja sovelluksen ominaisuuksista ja toiminnasta sekä linkkejä, joiden avulla käyttäjät voivat aloittaa sovelluksen käytön tai ottaa yhteyttä kehittäjään. Google tarkastaa myös suosituimpia sovelluksia säännöllisesti. Lue lisää sovellusten tarkastamisesta.
Lisäksi sovelluksille, jotka pääsevät käyttäjädataan Google-ohjelmointirajapintojen kautta, on mahdollisesti tehtävä vahvistusprosessi, ennen kuin sovellus voidaan asettaa saataville Marketplaceen. Vahvistustarve riippuu siitä, millaiseen käyttäjädataan sovellus pääsee ja minkä tason pääsyoikeudet tarvitaan. Lue lisää artikkelista How do I submit for verification?

Sovellusten järjestys ja sijoitus

Marketplace näyttää osuvia sovelluksia käyttäjän kiinnostuksen kohteiden ja tarpeiden mukaan. Sovellusten sijoitukset perustuvat seuraaviin tekijöihin:
  • Sovelluskokemuksen laatu ja toimituksellinen arvo: Google valikoi Tiimin valinnat ‐luokan sovellukset. Lue lisää tiimin valinnoista.
  • Osuvuus: Hakutulokset perustuvat siihen, kuinka hyvin sovelluksen nimi ja kuvaus vastaavat hakutermiä, kuinka suosittu sovellus on ja mikä on sen saama käyttökokemusarvio. Suosio ja käyttökokemus ovat samanarvoisia.
  • Suosio: Sijoitus perustuu sovelluksen asentaneiden käyttäjien määrään. Eniten asennetut sovellukset ovat Suosituimmat-luokassa.
  • Käyttökokemus: Parhaiksi arvioidut ‐luokkaan kuuluvat sovellukset järjestetään arvostelujen määrän ja keskiarvon mukaan. Google ei vahvista käyttäjien arvosteluja eikä arvioita. Kuitenkin jos arvostelu rikkoo käytäntöjämme, se poistetaan. Käyttäjät voivat myös tehdä ilmoituksen asiattomista arvosteluista.

Useiden Google-tilien käyttöön liittyvät ongelmat

Jos kirjaudut samanaikaisesti useille Google-tileille, sinulla voi olla vaikeuksia päästä Apps-skriptiprojekteihin, laajennuksiin ja verkkosovelluksiin.

Apps-skriptiprojektit, laajennukset ja verkkosovellukset eivät tue moninkertaista sisäänkirjautumista tai samanaikaista kirjautumista useille Google-tileille.

Voit ratkaista moninkertaisen kirjautumisen aiheuttamat ongelmat seuraavilla tavoilla:

• Kirjaudu ulos kaikilta Google-tileiltäsi ja kirjaudu sitten sille tilille, jolla tarvitsemasi Apps-skriptiprojekti, laajennus tai verkkosovellus on.
  • Avaa Google Chromen incognito-ikkuna tai jokin muu yksityinen selausikkuna ja kirjaudu sille Google-tilille, jolla tarvitsemasi Apps-skriptiprojekti, laajennus tai verkkosovellus on.