Samenwerken aan versleutelde bestanden in Documenten, Spreadsheets en Presentaties

Meerdere bijdragers kunnen op verschillende momenten aan hetzelfde bestand werken, maar kunnen niet in realtime samenwerken in versleutelde bestanden. Als er andere bijdragers zijn, worden hun iconen zoals gewoonlijk rechtsboven weergegeven.

Belangrijk: Als je op je mobiele apparaat een voorbeeld wilt bekijken van aan de clientzijde versleutelde bestanden of deze bestanden wilt downloaden, moet de beheerder je toegang geven.

Werken met meerdere bijdragers

Als je een bestand opent dat iemand al aan het bewerken is, zie je rechtsboven de melding 'Wacht met bewerken'. Als je met de oorspronkelijke bijdrager wilt praten, klik je onderaan de melding op Chat met bijdragers.

Als iemand het bestand opent dat u bewerkt, ziet u rechtsboven de melding 'Iemand heeft zojuist het document geopend'. Als u met de nieuwe bijdrager wilt praten, klikt u onderaan de melding op Chat met bijdragers.

Als je de melding 'Veilig om te bewerken' krijgt, kun je het bestand bewerken.

Conflicterende wijzigingen voorkomen

Als meerdere bijdragers wijzigingen aanbrengen die conflicteren, zien alle bijdragers een melding bovenaan het bestand.

• Klik op Vernieuwen om de pagina te vernieuwen en de nieuwste wijzigingen te bekijken.
  • Klik op Vergelijken om je niet-opgeslagen wijzigingen te vergelijken door de nieuwste versie te openen in een nieuw tabblad.
  • Klik op Sluiten om de melding te verwijderen. Je kunt de oude versie niet meer bewerken.

Nadat je op Vergelijken hebt geklikt, wordt er een nieuw tabblad geopend. Relevante bewerkingen op het oorspronkelijke tabblad kun je hierheen kopiëren. Je kunt doorgaan met bewerken op het nieuwe tabblad.

Gerelateerde artikelen

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.