Valtuutettu pääsy yhdistetyissä taulukoissa

Tärkeää: Valtuutettu pääsy on käytettävissä yhdistetyissä taulukoissa vain seuraavissa tapauksissa:

Pyydä järjestelmänvalvojaa ottamaan valtuutettu pääsy käyttöön hallintakonsolista.

Valtuutetun pääsyn avulla voi tehdä seuraavaa:

• Yhdistetyn taulukon luova käyttäjä voi halutessaan sallia kaikkien datalähteen myöhempien kyselyjen käyttää tilin kirjautumistietoja, vaikka muut taulukon käyttäjät käynnistäisivät kyselyt.
  • Yhteiskäyttäjät voivat analysoida dataa, vaikka heillä ei olisi pääsyä datalähteeseen. Tästä on hyötyä, kun henkilö, jolla ei ole datalähteen pääsyoikeutta, haluaa analysoida dataa ja päivittää yhdistetystä taulukosta peräisin olevan datan.
  • Normaalit BigQuery-hinnat ovat voimassa valtuutetun pääsyn avulla tehdyissä kyselyissä.

Sekä pääsyoikeuden myöntänyt käyttäjä että kyselyn tehnyt käyttäjä näkyvät BigQuery-lokeissa. Katso, miten voit käyttää valvontalokeja yhdistetyissä taulukoissa.

Valtuutettua pääsyä ei voi

• laittaa päälle Apps-skriptin ja Sheets APIn kautta
  • käyttää ajoitettujen päivitysten lisäämiseen
  • käyttää laskentataulukossa, johon on julkinen pääsy linkin kautta.

Valtuutetun pääsyn vaihtaminen päälle tai pois

Voit vaihtaa valtuutetun pääsyn päälle tai pois yhdistetyssä taulukossa, kun määrität yhteyden. Myöhemmin voit vaihtaa sen päälle tai pois päältä yhteysasetuksista.

Uusi yhteys:

1. Valitse taulukon yläreunasta Data ja sitten Dataliittimet ja sitten Yhdistä BigQueryyn.
  2. Valitse pilviprojekti, datajoukko ja taulukko tai näkymä.
  3. Valitse Jatka.

Vinkki: Kun olet valinnut pilviprojektin, voit kirjoittaa oman kyselyn.

4. Jos haluat laittaa valtuutetun pääsyn päälle, klikkaa Pääsyn valtuutus ‐kohdastaSalli.
    • Voit laittaa valtuutetun pääsyn pois päältä klikkaamalla Älä salli.
  5. Valitse Yhdistä.

Aiemmin luotu yhteys:

1. Klikkaa esikatselutaulukon oikeasta yläkulmasta Yhteysasetukset Asetukset.
  2. Valitse Pääsyn valtuutus ‐kohdasta Salli.
  3. Valitse Yhdistä.