Endre sideinnstillinger i Google Dokumenter

Du kan oppdatere sidestørrelsen og margene eller endre sideretningen på Google-dokumentet.
Viktig: Disse funksjonene er ikke tilgjengelige for dokumenter uten sideinndeling. For å bruke disse funksjonene må du sørge for at formatet med sideinndeling er valgt for dokumentet.

Endre sideinnstillinger for Google-dokumenter

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter på datamaskinen din.
  2. På verktøylinjen klikker du på Fil og så Sideinnstillinger.
  3. Øverst i dialogboksen velger du Med sideinndeling.
  4. Gå til innstillingen du vil endre:
  5. Utfør ønskede endringer.
  6. Klikk på OK.
    • Tips:Du kan klikke på Angi som standard for å bruke disse innstillingene på alle nye dokumenter du oppretter.

Bland ulike sideretninger i ett og samme Google-dokument

Ett og samme dokument kan inneholde en blanding av stående og liggende formater, slik at tabeller, diagrammer og grafikk passer bedre inn.

Endre retningen for et utvalg
  1. Åpne et dokument i Google Dokumenter på datamaskinen din.
  2. Fremhev teksten eller bildet du vil endre retning for og så høyreklikk på teksten eller bildet.
  3. Velg Endre siden til liggende format eller Endre siden til stående format
Endre retningen for én eller flere deler
  1. Åpne et dokument i Google Dokumenter på datamaskinen din.
  2. Klikk der du vil opprette flere deler.
  3. Gå til Sett inn og så Skift og så Inndelingsskift.
  4. For å endre retningen for en del, klikk på Fil og så Sideinnstillinger eller Format og så Sideretning.
    1. Velg «Denne delen» under «Bruk på» hvis du vil bruke sideretningen på kun den valgte delen. Velg «Fra og med denne delen» hvis du ønsker å bruke sideretningen på denne og alle påfølgende deler.
    2. Velg retningen du vil bruke.
    3. Klikk på OK

Tips:

• For å se hvor det er inndelingsskift i dokumentet ditt, klikk på Visning og så Vis inndelingsskift.
  • For å se sideoppsettet, klikk på Visning og så Vis utskriftsoppsett.
  • Du kan også endre retning for hele dokumentet. Klikk på Fil og så Sideinnstillinger og så Bruk på: Hele dokumentet.