Pagina-instellingen wijzigen in Google Documenten

Je kunt de grootte en de marge van je pagina's updaten of de afdrukstand van je Google-document wijzigen.
Belangrijk: Deze functies zijn niet beschikbaar in documenten met een indeling zonder paginering. Als je deze functies wilt gebruiken, moet je ervoor zorgen dat je document een indeling met paginering heeft.

De pagina-instelling van een Google-document wijzigen

1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Klik in de werkbalk op Bestand en dan Pagina-instelling.
  3. Selecteer Pagina's bovenaan het dialoogvenster.
  4. Ga naar de instelling die je wilt wijzigen:
  5. Breng de gewenste wijzigingen aan.
  6. Klik op OK.
    • Tip: Klik op Instellen als standaard om deze instellingen toe te passen op nieuwe documenten die je maakt.

Verschillende afdrukstanden in één Google-document

Binnen één document kun je staande en liggende indelingen combineren zodat bredere tabellen, diagrammen en afbeeldingen beter passen.

De afdrukstand van een selectie wijzigen
  1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Selecteer de tekst of afbeelding waarvan je de afdrukstand wilt wijzigen en dan klik met de rechtermuisknop op de tekst of afbeelding.
  3. Selecteer Pagina naar liggende stand draaien of Pagina naar staande stand draaien.
De afdrukstand van een gedeelte of meerdere gedeelten wijzigen
  1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Klik op de plek waar je meerdere gedeelten wilt maken.
  3. Ga naar Invoegen en dan Eindemarkering en dan Sectie-einde.
  4. Als je de afdrukstand van een gedeelte wilt wijzigen, klik je op Bestand en dan Pagina-instelling of op Opmaak en dan Afdrukstand.
    1. Stel 'Toepassen op' in op 'Dit gedeelte' als je de afdrukstand alleen wilt instellen voor het geselecteerde gedeelte. Kies 'Vanaf deze sectie' als je de afdrukstand wilt toepassen op dit gedeelte en alle gedeelten erna.
    2. Selecteer de gewenste afdrukstand.
    3. Klik op OK.

Tips:

• Klik op Weergeven en dan Sectie-einden tonen als je de sectie-einden in het document zichtbaar wilt maken.
  • Klik op Weergeven en dan Afdrukopmaak tonen als je wilt bekijken hoe het bestand eruitziet als je het afdrukt.
  • Je kunt de stand ook wijzigen voor het hele document. Klik op Bestand en dan Pagina-instelling en dan Toepassen op: Volledig document.

Gerelateerde artikelen

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.