Om Google-kontoaktiviteten din

1. juni 2021 trer de oppdaterte produktretningslinjene i kraft for

• Google Foto
  • Gmail
  • Google Disk, inkludert filer for Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner, Tegninger, Skjemaer, Jamboard og Nettsteder

Disse retningslinjene påvirker Google-produkter der du kanskje er inaktiv. Disse retningslinjene blir ikke håndhevet før tidligst 1. juni 2023.

Dette skjer når du er inaktiv

Når du har vært inaktiv i Gmail, Google Disk (inkludert Google Dokumenter-, Regneark-, Presentasjoner-, Tegninger-, Skjemaer-, Jamboard- og Nettsteder-filer) eller Google Foto i to år, kan det hende at alt innholdet ditt slettes fra det aktuelle produktet. Men før det skjer, gjør vi dette:

• Vi gir deg forhåndsvarsling via e-post og varsler i Google-produktene. Vi kontakter deg minst tre måneder før innholdet blir kvalifisert for sletting.
  • Vi gir deg muligheten til å unngå sletting (noe du kan gjøre ved å gjøre noe aktivt i produktet)
  • Vi gir deg muligheten til å laste ned innholdet ditt fra tjenestene våre. Finn ut mer om hvordan du laster ned Google-dataene dine.

Hvis du er Google One-abonnent og ikke har noen utestående betalinger eller kvoteproblemer, anses du for å være aktiv.

Viktig: Hvis du for eksempel har vært inaktiv i to år i Foto, men fortsatt er aktiv i Disk og Gmail, blir bare Google Foto-innholdet ditt slettet. Innhold i Gmail og Google Disk (inkludert Google Dokumenter-, Regneark-, Presentasjoner-, Tegninger-, Skjemaer- og Jamboard-filer) blir ikke slettet hvis du er aktiv i de produktene.

Slik holder du deg aktiv i disse produktene

Du kan enkelt holde dataene dine aktive ved fra tid til annen å gå til Gmail, Google Foto og Google Disk (og/eller samarbeidsbaserte apper for oppretting av innhold, for eksempel Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner, Tegninger, Skjemaer, Jamboard og Nettsteder) via nettet eller en Google-app. Sørg for at du er logget på og tilkoblet internett.

Vær oppmerksom på at du kan ha flere kontoer på enheten din. Aktivitet vurderes for hver konto, ikke for hver enhet. Sørg for at du bruker tjenestene via alle kontoene du vil holde aktive.

Eksempler på aktivitet

Gmail

• Pålogget og nettbasert aktivitet i Android-appen, iOS-appen eller nettprogrammet for Gmail, for eksempel bruk av appen til å
    • se innboksen din
    • åpne e-post
    • sende e-post
    • stjernemerke, arkivere, slette eller sette etikett på e-post, merke e-post som lest eller utføre andre e-posthandlinger
    • bakgrunnssynkronisere innboksen din ved hjelp av Android- og iOS-appen for Gmail
  • få tilgang til e-post via API eller en tredjeparts e-postklient som
    • laster inn e-post
    • sender e-post
    • stjernemerker, arkiverer, sletter eller setter etikett på e-post, merker e-post som lest eller utfører andre e-posthandlinger
  • slå på videresending av e-post eller holde appen i gang

Google Disk (inkludert apper for samarbeidsbasert oppretting av innhold, for eksempel Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner, Tegninger, Skjemaer, Jamboard og Nettsteder)

• Enhver autentisert bruk. Dette omfatter følgende:
    • Innlasting av Disk på Android, iOS eller nettet
    • Bruk av tillegg eller tredjepartsapper med Disk
    • Synkronisering av innhold fra enheten din med apper som Disk for datamaskiner
    • Bruk av Disk fra en annen app (for å legge ved Disk-filer i e-poster, forhåndsvise filer i Disk osv.)
    • Fullføring av aktiviteter i filer som er lagret i Disk, for eksempel oppretting, redigering, visning, deling eller kommentering
    • Bruk av apper for samarbeidsbasert oppretting av innhold, for eksempel Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner, Tegninger, Skjemaer, Jamboard og Nettsteder

Google Foto

• Pålogget og nettbasert aktivitet i Android-appen eller nettprogrammet for Foto, for eksempel bruk av appen til å
    • se det sikkerhetskopierte galleriet ditt
    • dele bilder og videoer
    • opprette album eller fotobøker
  • sikkerhetskopiere bilder eller videoer

Vanlige spørsmål

Gjelder disse retningslinjene for G Suite- / Workspace-kontoer i tillegg til forbrukerkontoer?
Nei, disse retningslinjene gjelder ikke for G Suite- eller Workspace-kontoer.
Varsler dere meg før dataene mine slettes?
Hvis kontoen din er underlagt disse endrede retningslinjene, varsler vi deg i god tid (minst tre måneder på forhånd) før innholdet ditt eventuelt blir slettet. Vi prøver å kontakte deg via e-postadressen din og via varsler. Finn ut mer om hvordan du administrerer e-postadressene for Google-kontoen din.
Jeg vet ikke om jeg kan holde aktiviteten min oppe annethvert år. Hva gjør jeg?

Vi forstår at det kan oppstå livssituasjoner som holder deg borte fra telefonen eller datamaskinen i lengre perioder. Derfor har vi angitt at det skal gå to år før du blir regnet som inaktiv.

Hvis du vil administrere dataene dine på en annen måte dersom du skulle bli inaktiv, kan du bruke Inaktiv konto-kontroll. Dette verktøyet sender deg påminnelser om kontoen din og gir deg mulighet til å styre hva som skal skje med kontoen når du ikke kan bruke den lenger. Du kan også angi at en pålitelig kontakt kan laste ned dataene dine hvis du slutter å bruke kontoen din – selv før den eventuelt blir kvalifisert for sletting.

I tillegg kan du når som helst laste ned dataene dine for å sikkerhetskopiere dem.

Hvordan beholder jeg innhold fra familiemedlemmer som har gått bort?

Vi er klar over at mange går bort uten å ha gitt tydelige instruksjoner for hvordan nettkontoene deres skal behandles. Google kan samarbeide med den nærmeste familien og andre representanter (under enkelte omstendigheter) for å fremskaffe innhold fra kontoen til en person som har gått bort. Finn ut mer om prosessen vår for å be om tilgang til avdøde brukeres data

Hvis du vil gi oss forhåndsbeskjed om hva som skal gjøres med dataene dine i tilfelle død eller lengre tids inaktivitet, kan du finne ut mer om Inaktiv konto-kontroll.

• Merk: Innstillingene for Inaktiv konto-kontroll overstyrer ikke retningslinjene våre for inaktive kontoer og kontoer der kvoten overskrides.
Jeg har en konto som jeg tror er inaktiv, og jeg har glemt passordet. Hvordan logger jeg på den?
Hvis du ikke husker passordet for en konto du sjeldent bruker, kan du gå til siden for gjenoppretting av Google-kontoer for å bekrefte identiteten din og tilbakestille passordet. Hvis du trenger mer hjelp med påloggingen, kan du se tipsene om kontogjenoppretting.