Retningslinjer for inaktive Google-kontoer

Med en Google-konto får du generell tilgang til de fleste Google-produktene, for eksempel Gmail, YouTube og Google Ads, med det samme brukernavnet og passordet.

En inaktiv Google-konto er en konto som ikke har vært brukt på 2 år. Google forbeholder seg retten til å slette inaktive Google-kontoer og tilknyttede aktiviteter og data hvis du ikke har noen aktivitet på Google i minst 2 år.

Disse retningslinjene gjelder for den personlige Google-kontoen din. Disse retningslinjene gjelder ikke for Google-kontoer som er konfigurert for deg via jobb, skole eller en annen organisasjon

Google forbeholder seg også retten til å slette data i et produkt hvis du er inaktiv i produktet i minst to år. Dette avgjøres basert på retningslinjene for inaktivitet for de ulike produktene.

Slik definerer Google aktivitet

En Google-konto som er i bruk, anses som aktiv. Aktivitet kan inkludere disse handlingene du utfører når du logger på eller mens du er logget på Google-kontoen din:

• lesing eller sending av e-post
  • bruk av Google Disk
  • avspilling av YouTube-videoer
  • deling av bilder
  • nedlasting av apper
  • bruk av Google Søk
  • bruk av Logg på med Google for å logge på tredjepartsapper eller -tjenester

Google Kontoaktivitet er basert på konto, og ikke på enhet. Du kan utføre handlinger på alle plattformer der du er logget på Google-kontoen din, for eksempel på telefonen din.

Hvis du har konfigurert mer enn én Google-konto på enheten din, må du sørge for at alle kontoene brukes i løpet av en 2-årsperiode.

Dette skjer når Google-kontoen din er inaktiv

Når du ikke bruker Google-kontoen din på 2 år, anses den for å være inaktiv, og alt innhold og alle data i den kan slettes. Før dette skjer, får du mulighet til å iverksette tiltak i kontoen din når Google sender deg

• e-postvarsler til Google-kontoen din
  • varsler til gjenopprettingsadressen din, hvis du har en

Google forbeholder seg retten til å slette dataene dine for ulike produkter når kontoen din ikke har vært brukt i de aktuelle produktene på 2 år.

1. desember 2023 er den tidligste datoen Google-kontoer slettes på grunn av disse retningslinjene.

Unntak fra disse retningslinjene

En Google-konto regnes som aktiv selv om den ikke er brukt på 2 år, hvis ett eller flere av disse gjelder:

• Google-kontoen har vært brukt til å kjøpe et Google-produkt, en Google-app, en Google-tjeneste eller et Google-abonnement som er aktivt eller pågår.
  • Google-kontoen inneholder et gavekort med en pengeverdi.
  • Google-kontoen din eier en publisert app eller et publisert spill med pågående, aktive abonnementer eller aktive økonomiske transaksjoner. Dette kan for eksempel være en Google-konto som eier en app i Google Play-butikken.
  • Google-kontoen administrerer en aktiv konto som tilhører en mindreårig, med Family Link.
  • Google-kontoen er blitt brukt til å kjøpe en digital vare, for eksempel en bok eller film.

Hvis du vil slette kontoen din

Du kan når som helst slette Google-kontoen din. Finn ut mer.
Hvis du vil laste ned dataene fra kontoen din
Du kan når som helst eksportere og laste ned dataene dine fra Google-produktene du bruker, for eksempel Gmail, Foto og YouTube. Finn ut mer.
Hvis du vil gjenopprette kontoen din
Hvis du har ombestemt deg etter å ha slettet Google-kontoen din, kan du muligens gjenopprette den. Finn ut mer.
Hvis du vil fryse dataene i kontoen din
Du kan sperre Google-kontoen din midlertidig. Det kan være lurt å sperre kontoen mens du er på militærtjeneste, i fengsel, på pilegrimsreise osv. Finn ut mer.
Slik sjekker du aktivitetsstatusen din
Hvis du er usikker på om Google-kontoen din er inaktiv, kan du logge på Google-kontoen.