Add-ons voor Google Workspace

Gebruik add-ons voor Google Workspace om meer te doen met Documenten, Spreadsheets en Presentaties.

Een add-on installeren

1. Open een document, blad of dia op je computer.
  2. Klik aan de rechterkant op Add-ons toevoegen Toevoegen.
  3. Als je de beschrijving van een add-on wilt bekijken, klik je op de add-on.
  4. Klik op Installeren en dan Doorgaan.
  5. Lees het bericht 'Toegang vragen' en klik op Toestaan. Als je geen toestemming geeft, kun je niet met de add-on werken.
  6. Klik na de installatie van de add-on op Klaar en dan.

Belangrijk:

• Je kunt je Google Workspace-add-ons in de rechterzijbalk bekijken en gebruiken.
  • Klik in het menu op Extensies En dan Add-ons om andere add-ons te bekijken.
  • Als je een add-on niet ziet nadat je deze hebt geïnstalleerd, vernieuw je je document, spreadsheet of presentatie. De add-on wordt dan toegevoegd aan de zijbalk.
  • Meer informatie over hoe je add-ons gebruikt

Add-ons verwijderen

1. Open een document, blad of dia op je computer.
  2. Klik aan de rechterkant op de add-on die je wilt verwijderen.
  3. Klik op Meer Meer en dan Add-ons beheren.
  4. Klik naast de add-on die je wilt verwijderen op Opties Meer en dan Verwijderen.

Je kunt add-ons ook verwijderen door te klikken op Extensies en dan Add-ons en dan Add-ons beheren. Als je op deze manier een Google Workspace-add-on verwijdert, laad je daarna je document, spreadsheet of presentatie opnieuw om de add-on uit de zijbalk te verwijderen.

Belangrijk: In sommige werk- en schoolaccounts zijn add-ons geïnstalleerd door de organisatie. Neem contact op met je beheerder als je dergelijke add-ons wilt verwijderen.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.