Datan valmistelu analyysia varten Sheetsin Älykkään tyhjennyksen avulla

Voit käyttää poistoehdotusten ja saraketilastojen kaltaisia älykkään tyhjennyksen ominaisuuksia raakadatan järjestämiseen, standardointiin ja perkaamiseen ennen sen analysoimista.

Poistoehdotukset

Poistoehdotuksien avulla voit tunnistaa yleisiä virheitä, jotka haluat ehkä korjata. Saatat esimerkiksi haluta poistaa ylimääräiset välilyönnit ja kaksoiskappaleet, lisätä numeromuotoilun, huomata poikkeukset ja korjata epäsäännöllisen datan.

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä

• Valitse yläreunasta Tiedot ja sitten Datan poisto ja sitten Poistoehdotukset.
  • Jos tuot dataa laskentataulukkoon ja ehdotuksia havaitaan, näet oikeassa alakulmassa datan poistoilmoituksen > klikkaa Näytä kaikki.

2. Poistoehdotukset näkyvät sivupalkissa.

• Kun sivupalkki on auki, näet havaitut ehdotukset klikkaamalla Error jokaista saraketta.
  • Kun siirryt ehdotuksen kohdalle, siihen liittyvät solut korostetaan laskentataulukossa.
Vinkki: Poikkeamat ja virheet näkyvät punaisina ja muut ehdotukset vihreinä.

Saraketilastojen käyttäminen

Saraketilastojen avulla voit katsoa tarkempia tietoja haluamasi sarakkeen arvoista. Näin voit tunnistaa ongelmia tai tutustua nopeasti datan sisältöön. Voit katsoa visualisointeja (lukumäärä ja jakauma), tiheystaulukoita (useimmin ja harvimmin esiintyvien arvojen katsomiseen) ja yhteenvetotilastoja saraketasolla.

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä

• Näet tilastot sivupalkissa klikkaamalla yläreunasta Data > Saraketilastot
  • Jos tuot dataa laskentataulukkoon ja ehdotuksia havaitaan, näet oikeassa alakulmassa datan poistoilmoituksen > klikkaa Näytä kaikki. Kun olet tarkistanut ehdotukset, klikkaa Tutustu saraketilastoihin

2. Siirry sarakkeiden välillä sivupalkin yläreunan nuolien < > avulla.