Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Slim opschonen in Spreadsheets gebruiken om je gegevens klaar te maken voor analyse

Met functies voor slim opschonen, zoals 'Suggesties voor opschoning' en Kolomstatistieken, kun je onbewerkte gegevens ordenen, standaardiseren en opschonen voordat je ze analyseert.

Suggesties voor opschoning

Met de functie 'Suggesties voor opschoning' kun je veelvoorkomende fouten identificeren die je mogelijk wilt herstellen. Zo word je gewezen op extra spaties en duplicaten, op de afwezigheid van een getalnotatie, op afwijkingen en op inconsistente gegevens.

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.

• Klik bovenaan op Gegevens en dan Gegevensopschoning en dan Suggesties voor opschoning.
  • Als je gegevens in een spreadsheet importeert en er suggesties worden gedetecteerd, wordt er rechtsonder een melding over gegevensopschoning weergegeven. Klik op Alles weergeven.

2. De suggesties voor opschoning worden in de zijbalk weergegeven.

• Terwijl de zijbalk open is, klik je op Error in elke kolom om de gedetecteerde suggesties te bekijken.
  • Als je de muisaanwijzer op een suggestie plaatst, worden de betreffende cellen in de spreadsheet gemarkeerd.
Tip: Afwijkingen of fouten worden rood weergegeven en andere suggesties groen.

Kolomstatistieken gebruiken

Met de functie Kolomstatistieken kun je inzichten bekijken over de waarden in een kolom, zodat je problemen kunt identificeren of snel een idee kunt krijgen van de gegevens. Je kunt visualisaties weergeven (voor aantallen en distributie), frequentietabellen bekijken (om snel na te gaan welke waarden het vaakst en welke het minst vaak voorkomen) en overzichtsstatistieken op kolomniveau raadplegen.

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.

• Klik bovenaan op Gegevens > Kolomstatistieken en neem de statistieken in de zijbalk door.
  • Als je gegevens in een spreadsheet importeert en er suggesties worden gedetecteerd, wordt er rechtsonder een melding over gegevensopschoning weergegeven. Klik op Alles weergeven. Nadat je de suggesties hebt doorgenomen, klik je op Controleer de kolomstatistieken.

2. Gebruik de pijlen < > bovenaan de zijbalk om tussen kolommen te schakelen.