Lägg till citat och en bibliografi

Du kan lägga till citat och en bibliografi i Google-dokumentet med följande stilar:

• MLA (8:e versionen)
  • APA (7:e versionen)
  • Chicago Author-Date (17:e versionen)

Viktigt! Citatverktyget är tillgängligt på alla språk, men elementen som verktyget genererar i dokumentet visas för närvarande bara på engelska.
Exempel:

• En boktitel som du anger i citatverktyget visas på det språk som du anger den i.
  • Rubriken Bibliografi, ”redigerat av” och andra element som skapats i citatverktyget visas på engelska oavsett vilket språk du använder i Google Dokument.

Du kan översätta autogenererade element till ett annat språk när du har infogat dem i dokumentet.

Så här lägger du till citat och en bibliografi:
  1. Öppna ett dokument i Google Dokument och klicka på Verktyg följt av Citat
  2. Välj bland formaten MLA, APA eller Chicago Author-Date i sidofältet.

Lägg till en källhänvisning och relaterade uppgifter

1. Klicka på + Lägg till citatkälla i sidofältet för citat under det valda formatet.
  2. Välj källtyp.
  3. Välj hur du fick åtkomst till källan.
    • Du kan använda en webbadress för att söka efter webbplatser eller onlinetidningar eller använda ett ISBN-nummer för att söka efter böcker.
  4. Ange eller redigera källinformation i fälten.
    • Rekommenderade fält innehåller en blå asterisk.
    • Om du vill lägga till flera deltagare klickar du på + Deltagare.
    • Du kan ange om en deltagare är en organisation, till exempel ett företag.
  5. Klicka på Lägg till citatkälla.

Läs mer om hur du lägger till och redigerar källor.

Infoga ett citat i texten

1. I texten i dokumentet placerar du markören där du vill att citatet ska visas.
    • Håll muspekaren över källan du vill citera i sidofältet.
  2. Knappen Citera visas bredvid citatkällan.
  3. Klicka på Citera.
    • Källan visas i det valda formatet i texten i dokumentet.
  4. Om # visas i dokumenttexten tar du bort det eller ersätter det med sidnumret för ditt citat.

Redigera en citatkälla

1. Håll muspekaren över källan du vill redigera i sidofältet.
    • En menyknapp Mer visas bredvid citatkällan.
  2. Klicka på menyn Mer följt av Redigera.
  3. Redigera information om källan i fälten.
    • Rekommenderade fält innehåller en blå asterisk.
  4. Klicka på Spara källa längst ned i sidofältet.

Radera en citatkälla

1. Håll muspekaren över källan du vill radera i sidofältet.
    • En menyknapp Mer visas bredvid citatkällan.
  2. Klicka på Meny Mer  följt av Radera.

Infoga en bibliografi

1. Placera markören där du vill att bibliografin ska visas i dokumentet.
  2. Klicka på Infoga bibliografi längst ned i sidofältet för citat.
    En bibliografi visas i det format du har valt.