Tilføj henvisninger og en bibliografi

Du kan føje henvisninger og en bibliografi til dit Google-dokument med disse typografier:

• MLA (8. udgave)
  • APA (7. udgave)
  • Chicago forfatter-dato (17. udgave)

Vigtigt! Henvisningsværktøjet er tilgængeligt på alle sprog, men de elementer, som værktøjet genererer i dit dokument, vises kun på engelsk på nuværende tidspunkt.
For eksempel:

• En bogtitel, som du angiver i henvisningsværktøjet, vises på det sprog, du skrev titlen på.
  • Overskriften "Bibliografi", "redigeret af" og andre elementer, der genereres af henvisningsværktøjet, vises på engelsk, uanset hvilket sprog du bruger i Google Docs.

Du kan oversætte automatisk genererede elementer til et andet sprog, efter du har indsat dem i dit dokument.

Sådan tilføjer du henvisninger og en bibliografi:
  1. Åbn et dokument i Google Docs, og klik på Værktøjer og derefter Henvisninger
  2. I sidebjælken kan du vælge mellem stilarterne MLA, APA eller Chicago forfatter-dato.

Tilføj en kildehenvisning og relaterede oplysninger

1. Klik på + Tilføj kildehenvisning under din valgte stilart i sidebjælken for henvisninger.
  2. Vælg din kildetype.
  3. Vælg, hvordan du tilgår din kilde.
    • Du kan bruge en webadresse til at søge efter websites eller netaviser eller bruge et ISBN-nummer til at søge efter bøger.
  4. Angiv eller rediger eventuelle kildeoplysninger i felterne.
    • Der er en blå stjerne ud for anbefalede felter.
    • Du kan tilføje flere bidragydere ved at klikke på + Bidragyder.
    • Du kan angive, om en bidragyder er en organisation, f.eks. en virksomhed.
  5. Klik på Tilføj kildehenvisning.

Få flere oplysninger om, hvordan du tilføjer og redigerer kilder.

Indsæt en henvisning i teksten

1. I dokumentets tekst skal du placere markøren på det sted, hvor henvisningen skal fremgå.
    • I sidebjælken for henvisninger skal du holde markøren over den kilde, du vil henvise til.
  2. Knappen Citer vises ud for kildehenvisningen.
  3. Klik på Citer.
    • Kilden vises i den valgte stilart i dit dokuments tekst.
  4. Hvis du kan se "#" i teksten i dit dokument, skal du slette tegnet eller udskifte det med sidetallene for din henvisning.

Rediger en kildehenvisning

1. Hold markøren over den kilde, du vil redigere, i sidebjælken for henvisninger.
    • En menuknap Mere vises ud for kildehenvisningen.
  2. Klik på menuen Mere og derefter Rediger.
  3. Rediger dine kildeoplysninger i felterne.
    • Der er en blå stjerne ud for anbefalede felter.
  4. Klik på Gem kilde nederst i sidebjælken.

Slet en kildehenvisning

1. I sidebjælken for henvisninger skal du holde markøren over den kilde, du vil slette.
    • En menuknap Mere vises ud for kildehenvisningen.
  2. Klik på menuen Mere og derefter Slet.

Indsæt en bibliografi

1. I dokumentet skal du placere markøren på det sted, hvor bibliografien skal fremgå.
  2. Klik på Indsæt bibliografi i sidebjælken for henvisninger nederst på skærmen.
    Der vises en bibliografi i den valgte stilart.