Videoadvertenties

Technische specificaties

Advertentieweergave door derden bij YouTube-reservering:

Sinds 15 mei 2019 is ondersteuning voor advertentieweergave door derden op YouTube (VAST) beschikbaar via een nieuw, op een API gebaseerd framework dat advertentiemateriaal van adverteerders gebruikt en weergeeft via de systemen van Google. Op dit moment zijn Innovid, Sizmek, Extreme Reach, Adform en Flashtalking geïntegreerd met het framework. U kunt de lijst van geïntegreerde providers hier bekijken en deze wordt indien nodig geüpdatet.

Externe providers die gebruik willen maken van deze oplossing, moeten worden geïntegreerd met Ads Data Hub, dat de prestatiemetingen uitvoert.

Door deze lancering biedt YouTube geen ondersteuning meer voor door derden weergegeven begeleidende banners.

Dit gedeelte bevat gedetailleerde informatie voor videoadvertenties die door YouTube worden gehost (door de site weergegeven) en voor videoadvertenties die door derden worden weergegeven, plus praktische tips voor het uploaden van video's en compatibele browsers.

Door de site weergegeven

Videovereisten: Moet naar YouTube worden geüpload (video-URL verzenden, verkorte URL niet toegestaan)
De optie voor insluiten moet zijn ingeschakeld
Moet openbaar of verborgen zijn
Live streaming is niet toegestaan
Minimale videoduur: 12 seconden (advertenties die kunnen worden overgeslagen)
Maximale videoduur:

Maximaal 6 minuten (advertenties die kunnen worden overgeslagen)
*60 seconden (advertenties op YouTube Kids die kunnen worden overgeslagen)

15 seconden (advertenties die niet kunnen worden overgeslagen)

6 seconden (bumperadvertenties)

20 seconden (advertenties die niet kunnen worden overgeslagen; alleen EMEA, India, Maleisië, Mexico en Singapore)

Door derden weergegeven (werkt met VAST)

U kunt met de VAST QA-tool van YouTube verifiëren of uw VAST-advertentietags aan de weergavespecificaties voor advertenties van derden voldoen. U kunt met behulp van deze tool ook eenvoudig een voorbeeld van de advertenties van derden bekijken in de YouTube-speler.
Indeling: Het videobestandstype H.264 (MP4) moet worden opgenomen in al het videoadvertentiemateriaal (andere indelingen, zoals WebM, mogen worden opgenomen, maar worden mogelijk niet gebruikt)
Beeldverhouding en bitsnelheid:

720p of minder is vereist, de optionele opname van 1080p wordt aanbevolen, de beeldverhouding 16:9 of 4:3 wordt geaccepteerd (bijvoorbeeld: 16:9 - 854 x 480; 1280 x 720; 1920 x 1080 en 4:3 - 480 x 360; 720 x 540; 960 x 720).

Moet ten minste één mediabestand van minder dan 1000 kbps bevatten.

Audio-indeling: Bij voorkeur MP3 of AAC
Frames per seconde: Maximaal 30 fps
Maximale bestandsgrootte: 10 MB
Vereisten: Moet voldoen aan het XML-overzicht voor VAST-advertentieserverrespons van YouTube.
Moet voldoen aan SSL.
Alleen VAST 3.0-tags zijn toegestaan voor videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen. VAST 2.0 wordt niet geaccepteerd.
Moet worden weergegeven via een lineaire VAST-tag (prefetch-tag) door een door YouTube goedgekeurde leverancier.
De betrokken derden mogen GEEN gebruik maken van geografische targeting, targeting op browser of andere manieren van targeting.
Zorg ervoor dat uw advertentieserver een geldig crossdomain.xml-bestand retourneert. Als u ervoor kiest domeinen expliciet te vermelden, moet u alle domeinen voor advertentieweergave toevoegen.
Videoadvertenties die via VAST worden weergegeven, kunnen mogelijk niet in alle mobiele webbrowsers of op alle gameconsoles of verbonden tv's worden weergegeven (de meeste moderne geüpdatete omgevingen worden ondersteund).
Alleen VAST 2.0 en 3.0 worden momenteel ondersteund.
VPAID is niet toegestaan op YouTube.
Maximale videoduur: Maximaal 6 minuten (advertenties die kunnen worden overgeslagen)

15 seconden (advertenties die niet kunnen worden overgeslagen)

6 seconden (bumperadvertenties)

20 seconden (advertenties die niet kunnen worden overgeslagen; alleen EMEA, India, Maleisië, Mexico en Singapore)

Aanbevelingen voor video's

• Als u het formaat van uw video vóór het uploaden aanpast op basis van de praktische tips van YouTube, ziet uw video er op YouTube beter uit. Bekijk onze Help-pagina's over video's uploaden, geaccepteerde bestandsindelingen en video's optimaliseren.
  • Als u niet wilt dat uw video buiten de advertentie kan worden bekeken of ernaar kan worden gezocht, kunt u de video aan de hand van deze instructies instellen als 'verborgen'.
  • Als interactieve elementen zijn ingeschakeld, zoals annotaties, overlays met call-to-action of infokaarten, worden deze automatisch weergegeven op de videoadvertenties. Als u niet wilt dat de interactieve elementen worden weergegeven op de advertentie, verwijdert u deze rechtstreeks uit de video.
  • Volg de richtlijnen hier als u in een video-advertentie een 360°-video wilt gebruiken. Houd er bovendien rekening mee dat er browser- en apparaatgerelateerde beperkingen zijn voor een correcte weergave van 360°-video's.

Compatibele browsers:

• Internet Explorer 10+, Firefox 25+, Safari 6+; Chrome 33+