Översikt över tillgångar och hur du skickar in annonsmaterial

I det här avsnittet beskriver vi obligatoriska och valfria tillgångar för annonsmaterial som visas på YouTube respektive webbplatser som tillhör tredje part. Här kan du också läsa om hur du skickar in annonsmaterial och hur lång bearbetningstiden är.

Alla annonser måste följa de allmänna Googles Ads-policyerna och annonseringspolicyerna för YouTube

Översikt över tillgångar

Annonser som visas på webbplatsen

Tillgång Valfritt/obligatoriskt Filtyp Anmärkningar
Videons webbadress Obligatoriskt Videon måste laddas upp på YouTube och anges som allmän eller privat. (Se riktlinjerna nedan och klicka på länken till hjälpavsnittet om du vill läsa mer om hur du laddar upp videor.)
Klickadress Obligatoriskt

Måste tillhandahålla en måladress för videoannonser. En enstaka rad kan endast hänvisa till en slutlig måladress i taget.

Högst 1 024 tecken

Allt tilldelat annonsmaterial som används på en rad måste ha samma slutliga klickadressmål (leda till samma toppdomän).
Kompletterande banner Valfritt
  • 300 × 60
  • JPG, GIF, PNG (endast bildtillgångar är tillåtet, inte tredjepartstaggar)
  • 150 kB (högst 50 kB för inte överhoppningsbar video)
  • Maximal animationstid: 30 sekunder

Ärver videons klickadress

Tredjepartsspårning är inte tillgänglig

Annonser som visas av tredje part

Med verktyget YouTube VAST QA kan du kontrollera om dina VAST-annonstaggar uppfyller våra krav på annonser med tredje part som värd. Med detta verktyg kan du dessutom enkelt förhandsgranska dina annonser som visas av tredje part i YouTube-spelaren.
Tillgång Valfritt/obligatoriskt Filtyp Anmärkningar
Videoannons Obligatoriskt VAST-tagg – videofiltypen H.264 (MP4) måste inkluderas för varje videoannonsmaterial (andra format som WebM kan tas med men används kanske inte)* Måste vara en linjär tagg (förhämtningstagg)
Klickadress Obligatoriskt

Måste tillhandahålla en måladress för videoannonser. En enstaka rad kan endast hänvisa till en slutlig måladress i taget.

Högst 1 024 tecken

Allt annonsmaterial som används på en rad måste ha samma slutliga klickadressmål (leda till samma toppdomän).
Kompletterande banner

Stöds inte

-

-

*Observera att vissa enheter har stöd för tillgångar som visas på webbplatsen.

Inlämning av annonsmaterial och hanteringstid

• Den kontoansvariga måste skicka in tillgångarna till YouTube senast TVÅ arbetsdagar före kampanjens startdatum.  Allt annonsmaterial genomgår granskning för att säkerställa att det följer policyerna för Googles Ads. Sent inkomna tillgångar kan resultera i underleverans eller att kampanjstarten fördröjs.
  • Annonsmaterialet får redigeras högst två gånger per sexveckorsperiod för annonser i aktiva kampanjer som visas på webbplatsen.
  • Högst tre annonsmaterial får skickas in per placering som visas på webbplatsen.
    • Obs! Om du använder flera annonser roteras dina annonser så jämnt fördelat som möjligt som standard. Eftersom annonsattribut kan skilja sig åt och kvaliteten används för att bestämma hur ofta en annons visas, finns det vissa situationer då procentandelen exponeringar för varje annons kanske inte är exakt jämnt fördelad.
  • Högst fem XML-filer får skickas in per VAST-tagg som visas av tredje part.