YouTube-masthead

Met de YouTube-masthead kunt u uw merk, product of service weergeven in een native advertentie-indeling die op video is gebaseerd en die in de YouTube Home-feed wordt weergegeven op alle apparaten. YouTube-mastheads zijn ideaal voor mensen die het volgende willen:

In dit artikel leest u meer over de componenten, technische specificaties en rapportagetools van YouTube-masthead.

Op deze pagina

Typen YouTube-masthead

U kunt 2 typen YouTube-masthead kopen:

• CPM-masthead (kosten per duizend vertoningen): dit type biedt een gereserveerd en vast volume aan vertoningen dat in de loop van uw campagne wordt geleverd. CPM-mastheads zijn wereldwijd beschikbaar via uw Google-vertegenwoordiger of rechtstreeks in Display & Video 360 (DV360) Meteen reserveren of Google Ads-reservering. Meer informatie over CPM-masthead-campagnes
  • CPH-masthead (kosten per uur): Dit type biedt een vertoningsaandeel (SOV) van 100% voor geschikte vertoningen van het masthead-advertentieblok op YouTube tijdens de gereserveerde uren die u heeft gekocht. Alleen beschikbaar via uw Google-vertegenwoordiger.

Hoe masthead-advertenties worden getoond op YouTube

Desktop

Weergave van een YouTube-masthead op een desktop

Mobiel

Weergave van een YouTube-masthead op een mobiel apparaat

Tv-schermen

Weergave van een YouTube-masthead op een tv-scherm

Tablet

Een animatie die een YouTube-masthead voor tabletweergave laat zien.

Beschikbare items

U kunt deze componenten gebruiken in een masthead. Als u een voorbeeld van uw componenten wilt bekijken, gebruikt u de tool Voorbeeld van YouTube-masthead. Hiermee kunt u zien hoe uw masthead oogt op YouTube op desktop-, mobiele en tv-schermen.

Opmerkingen:

• YouTube-masthead-advertenties gebruiken een responsieve indeling om de meest optimale advertenties op verschillende apparaten te tonen. Dit biedt meer flexibiliteit als het gaat om componentspecificaties.
  • Sommige componenten worden mogelijk niet of beperkt ondersteund in de masthead-indeling:
Component Ondersteunde apparaten Richtlijnen
URL YouTube-video

Desktop

Mobiel

Tv-scherm

De link naar uw video. De URL kan elke standaardvideo zijn die naar YouTube is geüpload. De video moet Openbaar of Verborgen zijn om in aanmerking te komen voor weergave.

(Aanbevolen) Gebruik een 16:9-video voor optimale prestaties. De resolutie moet 1920 x 1080 of hoger zijn.

Kop

Desktop

Mobiel

Tv-scherm

De tekst die naast, in of onder de masthead wordt getoond. Gebruik de tool Voorbeeld van YouTube-masthead voor aanbevelingen voor de tekstlengte.

Tekst van call-to-action-knop

Desktop

Mobiel

De tekst in de call-to-action-knop. Gebruik de tool Voorbeeld van YouTube-masthead voor aanbevelingen voor de tekstlengte.

Uiteindelijke URL

Desktop

Mobiel

De uiteindelijke URL is verplicht als u een call-to-action-knop gebruikt. De bestemmings-URL kan naar andere pagina's op YouTube of rechtstreeks naar een andere website gaan. Gebruik de tool Voorbeeld van YouTube-masthead voor aanbevelingen voor de tekstlengte.

Al het advertentiemateriaal binnen een masthead moet het domein van dezelfde uiteindelijke URL gebruiken.

URL voor klikken bijhouden (optioneel)

Desktop

Mobiel

Deze URL kan worden gebruikt om klikactiviteiten op de call-to-action-knop bij te houden. De URL voor klikken bijhouden moet in het cachegeheugen worden opgeslagen en moet worden omgeleid naar de uiteindelijke URL die is gedefinieerd in de preview-tool voor masthead-advertenties.

Ondersteunende beschrijvende tekst

Mobiel

Tv-scherm

Een optionele beschrijving bij de masthead. Gebruik de tool Voorbeeld van YouTube-masthead voor aanbevelingen voor de tekstlengte.

Primaire video-indeling

Desktop

Tv-scherm

De manier waarop de masthead wordt weergegeven op een geschikt apparaat. U kunt kiezen uit Breedbeeld of Standaard videoformaat.

Timing voor autoplay

Desktop

De begintijd en duur van de video. Op desktops wordt de mastheadvideo maximaal 30 seconden automatisch afgespeeld. U kunt het exacte startpunt in de video opgeven wanneer automatisch afspelen moet worden gestart en hoelang dit moet duren, tot maximaal 30 seconden.

Ondertiteling kan automatisch worden toegevoegd aan video's wanneer de video is gedempt. U kunt automatisch gemaakte ondertiteling voor personen met een auditieve beperking voor uw video's uitzetten in Videobeheer. Bekijk meer informatie over hoe u ondertiteling voor personen met een auditieve beperking bewerkt en verwijdert.

Begeleidende video's Desktop

Optioneel: Video's die naast de masthead-advertentie worden weergegeven op desktops. Er moeten 2 unieke YouTube-video's worden toegevoegd om begeleidende video's aan te zetten. De begeleidende video's hoeven niet uit hetzelfde kanaal te komen.

Opmerking: Geef de ID's op van de video's die uw masthead-advertentie moeten begeleiden. URL's van YouTube-playlists worden niet meer ondersteund om begeleidende video's toe te voegen.

Bannerafbeelding Desktop

Een achtergrond of banner die bovenaan een YouTube-pagina wordt weergegeven. De bannerafbeelding wordt automatisch uit het YouTube-kanaal gehaald en wordt weergegeven bij de masthead.

U kunt bannerafbeeldingen aanzetten als u Standaard videoformaat selecteert. U kunt de functie ook aanzetten voor Breedbeeld, maar alleen als Begeleidende video's uitstaan.

De bannerafbeelding moet ten minste 2 dagen voordat u een masthead-advertentie uitvoert gereed zijn.

Kanaalpictogram

Desktop

Mobiel

Een pictogram dat representatief is voor het YouTube-kanaal. Het kanaalpictogram wordt automatisch uit het YouTube-kanaal gehaald en wordt weergegeven bij de masthead.

Het kanaalicoon moet ten minste 2 tot 3 dagen voordat u een masthead-advertentie laat lopen, klaar zijn.

Prijzen

• Mastheads hebben een vaste CPM-prijs en omvatten extra kosten, afhankelijk van de gebruikte targetingcriteria.
  • De tarieven verschillen per markt, dus u kunt maar één land per campagne targeten.
  • U kunt uw uiteindelijke CPM-prijs controleren in de offertesessie tijdens het maken van de campagne.

Rapportagetools

Statistieken

De masthead-indeling ondersteunt deze statistieken voor rapportage. De beschikbaarheid van bepaalde statistieken is afhankelijk van het aankoopmodel en het apparaat waarop de masthead wordt weergegeven.

• Vertoningen
  • Vertoningen (co-viewed)
  • Klikken naar video's
  • Videokijkerspubliek ('Video afgespeeld tot: 25% of 50% of 75% of 100%')
  • Klikken naar uw website (optioneel)
  • Klikken naar YouTube-kanaal
  • Klikken op begeleidende video's
Opmerking: Voor mastheads op tv-schermen zijn de statistieken beperkt tot advertentievertoningen, klikken op video, videokijkerspubliek en klikken op een YouTube-kanaal. De statistiek Vertoningen (co-viewed) omvat co-viewing, wat plaatsvindt als meerdere mensen samen advertenties bekijken op verbonden tv's.

Metingen van derden

• Toegestaan: Advertentievertoningen (1x1 pixel-URL) en klikken naar uw website (omleiding).
  • Niet toegestaan: Pixels die zijn bedoeld om gegevens over doelgroepsamenstelling te verzamelen en JavaScript-pixels zijn niet toegestaan. Zichtbaarheid voor derden is niet toegestaan in de homepage-indelingen van YouTube.