Mobiele Video Mastheads

Hoe de Mobiele Video Masthead werkt

Net als de Desktop Video Masthead is de Mobiele Video Masthead een native advertentie-indeling die op video is gebaseerd en waarvoor alleen een YouTube-video nodig is. De advertentie wordt weergegeven op de YouTube-startpagina op mobiele apparaten en tablets. Hieronder vallen mobiele Android- en iOS-apps, evenals m.youtube.com voor smartphones en tablets. Mastheads kunnen worden gekocht op basis van kosten per dag en verschijnen een hele dag lang op de startpagina van YouTube (meestal van 00:00 tot 23:59 uur, maar dit varieert per land).

Als u de Mobiele Video Masthead of Desktop Video Masthead wilt aanpassen met uw eigen YouTube-video en hiervan een voorbeeld wilt bekijken, kunt u gebruikmaken van onze Preview-tool voor Video Mastheads.

De Mobiele Video Masthead bevat een videothumbnail, een aanpasbare kop, beschrijvingsteksten en een externe call-to-action (CTA). De Mobiele Video Masthead haalt ook automatisch de naam en het pictogram van het kanaal op uit het kanaal van de adverteerder. De duur van de video wordt als overlay over de videothumbnail weergegeven. Als een gebruiker op de Mobiele Video Masthead klikt, wordt hij naar de YouTube-weergavepagina van de aanbevolen video geleid.

De adverteerder kan ook een externe URL met configureerbare call-to-action-tekst (CTA) opgeven. Als een gebruiker op deze URL klikt, wordt hij naar de opgegeven URL geleid.

Als er voor de video die in de masthead wordt gebruikt, een annotatie met een call-to-action is ingeschakeld, wordt er (op de weergavepagina) onder aan de video een overlay weergegeven. Hierin wordt de gebruiker uitgenodigd de website van de adverteerder te bezoeken. De tekst en de afbeelding in de overlay met de call-to-action kunnen op videoniveau worden aangepast. Als de gebruiker op deze optie klikt, wordt hij naar de opgegeven bestemmings-URL geleid.

Klik hieronder om te bekijken hoe deze advertentie er op verschillende mobiele besturingssystemen uitziet: