Mobiele Video Mastheads

Overzicht van items en indienen van advertentiemateriaal

In dit gedeelte vindt u een overzicht van onze procedure voor het indienen van advertentiemateriaal en de verwerkingstijd voor de Mobiele Video Masthead.

Wist u dat u de preview-tool voor Video Mastheads kunt gebruiken om eenvoudig uw items aan te passen en een voorbeeld te bekijken van uw masthead?

Overzicht van items

Item Vereist/optioneel Op te geven Opmerkingen/details
URL van YouTube-video Vereist De te gebruiken URL van de primaire video. De video moet naar YouTube worden geüpload en als openbaar of verborgen worden ingesteld. Bekijk de onderstaande richtlijnen uit het Advertentiebeleid en dit Help-artikel voor het uploaden van video's.
Kanaalpictogram en -naam Vereist Wordt automatisch aangeleverd via het YouTube-kanaal waarin de video is geüpload. Deze worden onder de video weergegeven.
Koptekst* Vereist De tekst die moet worden gebruikt als advertentiekop onder de videothumbnail. Gebruik de preview-tool voor Video Mastheads voor aanbevelingen over de lengte van de tekst. De voorgestelde limieten zijn ongeveer 26 tekens (single-byte-talen) of 13 tekens (double-byte-talen).
Beschrijvingstekst* Optioneel Tekst die wordt gebruikt als de beschrijvingstekst in de advertentie. Gebruik de preview-tool voor Video Mastheads voor aanbevelingen over de lengte van de tekst. De voorgestelde limieten zijn ongeveer 60 tekens (single-byte-talen) of 30 tekens (double-byte-talen).
Call-to-action* Optioneel De call-to-action die wordt gebruikt voor de bestemmings-URL.

We raden u aan deze tekst kort en pakkend te houden en duidelijk aan te geven waar de link naartoe leidt.

Gebruik de preview-tool voor Video Mastheads voor aanbevelingen over de lengte van de tekst. De voorgestelde limieten zijn ongeveer 10 tekens (single-byte-talen) of 6 tekens (double-byte-talen).

Bestemmings-URL voor call-to-action Optioneel Bij gebruik van een call-to-action moet er een bestemmings-URL worden opgegeven. Dit mag ook een externe URL zijn.

Als een gebruiker op de call-to-action klikt, wordt hij naar de opgegeven bestemmings-URL geleid.

Alle URL's moeten live online staan voordat items worden ingediend. Gebruik in de URL alleen veilige tekens, zoals hier wordt beschreven.

Advertentietoeschrijving Vereist   De toeschrijving Advertentie wordt weergegeven.

* Opmerking: Op sommige kleinere apparaten is er mogelijk niet voldoende ruimte om de volledige opgegeven tekst weer te geven. Dit is afhankelijk van de schermgrootte. Gebruik de preview-tool voor Video Mastheads voor aanbevelingen over het aantal te gebruiken tekens.

Advertentiebeleid

• Zorg ervoor dat alle items voor de Mobiele Video Masthead voldoen aan ons beleid voor startpagina-advertenties, dat u hier vindt.
  • YouTube-logo: adverteerders mogen de goedgekeurde afsluitknop voor social media van YouTube en/of de tekst 'YouTube' gebruiken conform het beleid inzake het gebruik van het YouTube-logo in advertenties. Bij het gebruik van annotaties of andere interactieve elementen in de video, mag het YouTube-logo in de video alleen omleiden naar een andere YouTube-pagina.
    • Als u gebruik wilt maken van het logo, moet u hier toestemming vragen voor het gebruik van merkkenmerken van Google.
  • Voor aan kansspelen gerelateerde advertenties geldt dat de adverteerder moet zijn gecertificeerd via een AdWords-account. U vindt de aanvraagprocedure hier: Aanvraagprocedure voor gokadvertenties: licentie voor één land.

Advertentiemateriaal verzenden en verwerkingstijd

• Items die uiterlijk twee werkdagen voor de startdatum van de campagne zijn ontvangen door YouTube, worden naar uw accountmanager en adviseur voor advertentieoplossingen verzonden.
  • De gewenste videothumbnail moet ten minste 2,5 dag vóór de startdatum van de campagne worden ingesteld, anders wordt er tijdens de live campagne een oudere versie van de thumbnail weergegeven.