YouTube-toppannonser

Med YouTube-toppannonser kan du fremheve merkevaren din, produktet ditt eller tjenesten din i et tilpasset videoannonseformat som vises i feeden på YouTube-startsiden på alle enheter. YouTube-toppannonser er spesielt godt egnet hvis du vil gjøre dette:

Denne artikkelen handler om ulike typer YouTube-toppannonser, tekniske spesifikasjoner og rapporteringsverktøy.

På denne siden

Typer YouTube-toppannonser

Du kan kjøpe to typer YouTube-toppannonser:

• Toppannonser med kostnad per tusen visninger (CPM): Med denne typen leveres et fast, reservert volum av visninger i løpet av kampanjen. CPM-toppannonser er tilgjengelige globalt via Google-representanter eller direkte i Hurtigreservasjon for Display and Video 360 (DV360) eller i Reservasjon for Google Ads. Finn ut mer om kampanjer med CPM-toppannonser.
  • Toppannonser med kostnad per time: Med denne typen reserveres 100 % av markedsføringsandelen for kvalifiserte visninger i YouTube-toppannonseenheten i timene du kjøper. Dette er bare tilgjengelig via Google-representanter.

Slik vises toppannonser på YouTube

Datamaskiner

Skrivebordsvisning for YouTube-toppannonser

Mobilenheter

Mobilvisning av YouTube-toppannonser

TV-skjermer

TV-skjermvisning av YouTube-toppannonser

Nettbrett

En animasjon som viser en YouTube-toppannonse for visning på nettbrett.

Tilgjengelige elementer

I toppannonser kan du bruke elementene i tabellen nedenfor. Du kan forhåndsvise elementene ved hjelp av verktøyet for forhåndsvisning av YouTube-toppannonser. Med dette verktøyet ser du hvordan toppannonsene kommer til å se ut på YouTube, både på datamaskiner, mobilenheter og TV-skjermer.

Merknader:

• YouTube-toppannonser har responsiv formatering for å vise optimaliserte annonser på ulike enheter. Dette gir større fleksibilitet når det gjelder elementspesifikasjoner.
  • Enkelte elementer støttes ikke av formatet for toppannonser eller har bare begrenset støtte. Dette gjelder disse elementene:
Innholdselement Enheter som støttes Retningslinjer
Nettadresse til YouTube-video

Datamaskiner

Mobilenheter

TV-skjermer

Linken til videoen din. Nettadressen kan være en hvilken som helst standardvideo som lastes opp til YouTube. Videoen må ha statusen «Offentlig» eller «Ikke oppført» for å kunne vises.

(Anbefalt) Bruk en video i 16 : 9-format for å oppnå best mulige resultater. Oppløsningen bør være 1920 x 1080 eller høyere.

Overskrift

Datamaskiner

Mobilenheter

TV-skjermer

Teksten som vises ved siden av, oppå eller nedenfor toppannonsen. I verktøyet for forhåndsvisning av YouTube-toppannonser blir du varslet når teksten kan være for lang.

Handlingsfremmende oppfordring på knapp

Datamaskiner

Mobilenheter

Den handlingsfremmende teksten på knappen. I verktøyet for forhåndsvisning av YouTube-toppannonser blir du varslet når teksten kan være for lang.

Endelig nettadresse

Datamaskiner

Mobilenheter

En endelig nettadresse er obligatorisk når du bruker en knapp med en handlingsfremmende oppfordring. Den endelige nettadressen kan føre videre til andre sider på YouTube eller direkte til et annet nettsted. I verktøyet for forhåndsvisning av YouTube-toppannonser blir du varslet når teksten kan være for lang.

Domenet for alle reklamer i en toppannonse må være det samme som domenet for den endelige nettadressen.

Klikksporingsadresse (valgfritt)

Datamaskiner

Mobilenheter

Denne nettadressen kan brukes for å spore klikkaktiviteter på knappen med en handlingsfremmende oppfordring. Klikksporingsadressen skal ha bufferomgåelse og viderekoble til den endelige nettadressen som er angitt i forhåndsvisningsverktøyet for toppannonser.

Beskrivende tilleggstekst

Mobilenheter

TV-skjermer

En valgfri beskrivelse som vises med toppannonsen. I verktøyet for forhåndsvisning av YouTube-toppannonser blir du varslet når teksten kan være for lang.

Format for hovedvideo

Datamaskiner

TV-skjermer

Hvordan toppannonsen vises på en kompatibel enhet. Du kan velge «Bredskjerm» eller «Standard videostørrelse».

Tidspunkt for autoavspilling

Datamaskiner

Videoens starttidspunkt og varighet. På datamaskiner spilles toppannonsevideoer av automatisk i opptil 30 sekunder. Du kan angi det nøyaktige tidspunktet i videoen når autoavspillingen skal begynne, og hvor lenge den skal spilles av, opptil 30 sekunder.

Teksting kan legges til automatisk i videoer når lyden er kuttet. I Videobehandler kan du slå av automatisk teksting i videoene dine. Finn ut hvordan du redigerer og fjerner teksting.

Følgevideoer Datamaskin

Valgfritt: Videoer som vises ved siden av toppannonsen på datamaskiner. For å kunne slå på følgevideoer må du legge til to unike YouTube-videoer. Følgevideoene trenger ikke å være fra samme kanal.

Merk: Skriv inn ID-ene til videoene du vil bruke sammen med toppannonsen. Følgevideoer kan ikke lenger legges til ved å oppgi nettadressene til YouTube-spillelister.

Kanalgrafikk Datamaskiner

En bakgrunn eller et banner som vises øverst på en YouTube-side. Kanalgrafikken hentes automatisk fra YouTube-kanalen og vises sammen med toppannonsen.

Du kan slå på kanalgrafikk hvis du velger «Standard videostørrelse». Du kan også slå på kanalgrafikk for «Bredskjerm», men bare hvis «Følgevideoer» er slått av.

Du bør gjøre ferdig kanalgrafikken senest to dager før du kjører den aktuelle toppannonsen.

Kanalikon

Datamaskiner

Mobilenheter

Et ikon som representerer YouTube-kanalen. Kanalikonet hentes automatisk fra YouTube-kanalen og vises sammen med toppannonsen.

Du bør gjøre ferdig kanalikonet senest to til tre dager før du kjører den aktuelle toppannonsen.

Priser

• Toppannonser har fast CPM-pris og inkluderer ekstraavgifter avhengig av målrettingskriteriene som brukes.
  • Prisene varierer fra marked til marked, så du kan bare målrette hver kampanje mot ett land.
  • Du kan sjekke den endelige CPM-prisen i delen med pristilbudet når du oppretter kampanjen.

Rapporteringsverktøy

Beregninger

I rapporteringen for toppannonseformatet støttes beregningene nedenfor. Tilgjengeligheten til enkelte av beregningene avhenger av kjøpsmodellen og enheten der toppannonsen vises.

• Visninger
  • Visninger (co-viewing)
  • Klikk til video
  • Videoseere («Video spilt av til 25 %, 50 %, 7 5% eller 100 %»)
  • Klikk til nettstedet ditt (valgfritt)
  • Klikk til YouTube-kanalen
  • Klikk på følgevideoer
Merk: For toppannonser på TV-skjermer er beregningene begrenset til annonsevisninger, klikk til video, videoseere og klikk til en YouTube-kanal. Beregningen Visninger (co-viewing) dekker også tilfeller der flere personer ser på annonser sammen på TV-enheter med nettilkobling.

Tredjepartsmåling

• Tillatt: Annonsevisninger (nettadresse for sporingspiksel) og klikk til nettstedet ditt (viderekoblingsadresse) er tillatt.
  • Ikke tillatt: Piksler som brukes for å samle inn data om målgruppesammensetning og JavaScript-piksler, er ikke tillatt. Synlighetsmålinger via tredjeparter er ikke tillatt i formater for YouTube-startsiden.

Merknader:

Remarketing

• Visninger: Remarketing-tagger støttes ikke for visninger.
  • Avspillinger: Du kan opprette remarketinglister basert på målgruppelister og videoavspillinger i YouTube.
  • Klikk (for å spille av): Floodlight-tagger for remarketing støttes (men bare for toppannonser på datamaskiner).

Link til beslektet innhold