TrueView Video Discovery-annonser

Så fungerar TrueView Video Discovery-annonser

TrueView Video Discovery-annonser kan visas i sökresultat och på visningssidor på YouTube sökresultat, både på datorwebbplatsen och på m.youtube.com. De kan även visas på startsidan i mobilappen. Annonsenheten består av en bildminiatyr och upp till tre rader text. När användaren klickar på annonsen hamnar han eller hon på en visningssida eller kanalsida på YouTube där videon visas, i stället för att den visas i själva annonsenheten. Vi rekommenderar att du använder uppmaningsöverlagringar i videorna för att leda användarna till annonsörens webbplats.

TrueView Video Discovery-annonser ser olika ut beroende på var de visas:

YouTube-sökresultat

TrueView Video Discovery-annonser visas bredvid organiska sökresultat på YouTube. Annonsen består av miniatyr, rubrik, kanalens namn och antal videovisningar.

in_display_yt_search

Den topprankade annonsen kan också visas en gång till nedanför de organiska sökresultaten.

Visningssidan för videon på YouTube

Video Discovery-annonser kan visas på följande positioner på visningssidor:

1. I avsnittet med liknande videoklipp som en enhet med miniatyr, rubrik, kanalens namn och antal videovisningar.
    2. Som överlagring i videon. Överlagringar ser likadana ut på visningssidan på YouTube och i inbäddade spelare.

in_display_yt_overlay
Startsidan i YouTube för mobilen

TrueView Video Discovery-annonser kan visas på startsidan i YouTube-appen för Android och iOS de dagar då Mobile Video Masthead inte säljs.

Android (stående)

in_display_mobile_app_android_homepage

iOS (stående)

In-display YouTube iOS app homepage
Söksidor och visningssidor i YouTube för mobilen

På smartphones kan Video Discovery-annonser visas på söksidor och visningssidor i YouTube för mobilen som en sponsrad video högst upp bland liknande videoklipp.

in_display_mobile_search in_display_mobile_watchpage

Översikt över tillgångar

Tillgång Beskrivning
Videoadress Videon måste ha laddats upp på YouTube.
Bild Välj bland fyra automatiskt genererade miniatyrer.

Kontakta Googles representant om du vill implementera anpassade miniatyrer.
Rubriktext Högst 25 tecken (text med fler än 25 tecken klipps av på vissa enheter)
Beskrivning Två rader med högst 35 tecken

Beskrivningen visas inte i Förslag

Videorna som används för att skapa en TrueView Video Discovery-annons måste vara offentliga eller olistade. Alla annonser måste följa YouTubes annonseringspolicyer.

Videoannonsinställningar

Filformat: AVI, ASF, Quicktime, Windows Media, MP4 och MPEG

Rekommenderad videokodek: H.264, MPEG-2 eller MPEG-4

Rekommenderad ljudkodek: MP3 eller AAC

Upplösning: Vi rekommenderar 640 × 360 (16:9) eller 480 × 360 (4:3)

Bildfrekvens: 30 bilder per sekund

Bildproportioner: Ursprungligt bildförhållande utan svarta kanter (exempel: 4:3; 16:9)

Största filstorlek: 1 GB

Rapportmätvärden

• Exponeringar
  • Klick
  • Visningar