In-feed videoadvertenties

Met in-feed videoadvertenties wordt uw merk, product of service naast YouTube-content geplaatst die waarschijnlijk wordt bekeken door uw doelgroep. In-feed videoadvertenties worden weergegeven in YouTube-zoekresultaten, in 'Hierna kijken' op YouTube en in de Home-feed in de YouTube-app.

In dit artikel vindt u meer informatie over de items, technische specificaties en rapportagetools voor in-feed videoadvertenties.

Voordelen

• Vergroot de merkoverweging door uw advertenties te tonen wanneer kijkers door gerelateerde video's browsen, door de YouTube Home-feed in de app scrollen of naar content zoeken.
  • Laat informatie zien aan kijkers die actief relevante content bekijken.
  • Vergroot de kans dat kijkers zich abonneren, content delen en extra video's bekijken voor uw merk.

Hoe in-feed videoadvertenties op YouTube worden weergegeven

In-feed videoadvertenties bevatten een thumbnail, een kop en maximaal 2 regels tekst (afhankelijk van waar de advertentie wordt weergegeven). Als een kijker interactie heeft met de thumbnail, wordt die naar de YouTube-weergavepagina voor de advertentie geleid. In bepaalde omgevingen wordt de videoadvertentie automatisch afgespeeld zonder geluid als u de muisaanwijzer op de thumbnail plaatst.

Opmerking: In de YouTube-app kan de video automatisch (zonder geluid en met ondertiteling) in de advertentie worden afgespeeld als de gebruiker 'Afspelen in feeds' heeft aangezet. Als een video wordt weergegeven omdat de autoplay-functie aanstaat, telt dit niet mee voor het aantal videoweergaven voor de advertentie. Google brengt pas kosten in rekening als de kijker de YouTube-weergavepagina voor de advertentie bezoekt.

In-feed videoadvertenties kunnen op de volgende locaties op YouTube worden weergegeven:

Zoekresultaten van YouTube

Een illustratie van een video discovery-advertentie die in de YouTube-zoekresultaten in de app wordt weergegeven
Een illustratie van een video discovery-advertentie die in de YouTube-zoekresultaten in de app wordt weergegeven
Uw advertentie wordt boven relevante zoekresultaten voor YouTube getoond op desktops en in de YouTube-app voor mobiel en tv.

'Hierna kijken' op YouTube

Een illustratie van een video discovery-advertentie die in de YouTube-zoekresultaten in de app wordt weergegeven
Een illustratie van een video discovery-advertentie die in de feed 'Hierna kijken' in de YouTube-app wordt weergegeven

Uw advertentie wordt boven of tussen gerelateerde video's weergegeven op de weergavepagina voor een video.

• Op desktops wordt uw advertentie samen met gerelateerde video's weergegeven naast de hoofdvideo.
  • Op mobiele apparaten wordt uw advertentie samen met gerelateerde video's weergegeven onder de hoofdvideo.

YouTube Home-feed

Een illustratie van een video discovery-advertentie die in de Home-feed in de YouTube-app wordt weergegeven
Deze illustratie laat zien hoe uw advertentie wordt weergegeven in de Home-feed tv-interface van YouTube.
Uw advertentie wordt in de Home-feed getoond in de YouTube-app op mobiel en tv.
  • Op mobiele apparaten wordt uw advertentie bovenaan de feed weergegeven (als er geen masthead-advertentie aan kijkers wordt getoond) of tussen de video's in de feed.
  • Op desktops wordt uw advertentie als de eerste aanbevolen video getoond of tussen de video's in de feed.
  • Op tv wordt uw advertentie weergegeven in de lijst van aanbevolen video's.
Houd er rekening mee dat de advertentie niet zichtbaar is in de YouTube Home-feed als u in de campagne gebruikmaakt van targeting op content.

Beschikbare items

Item Beschrijving
URL YouTube-video De link naar uw video. De URL kan elke standaardvideo zijn die naar YouTube is geüpload. De video moet openbaar of verborgen zijn en voldoen aan ons advertentiebeleid en onze vereisten.
Kanaalnaam De naam van uw kanaal.
Thumbnail

Een klein voorbeeld van uw video dat kijkers een idee geeft van de content van de video. Als u de advertentie maakt, kunt u kiezen uit 4 thumbnails uit de video.

Gebruik YouTube Studio om aangepaste thumbnails te maken. Volg onze praktische tips wanneer u aangepaste thumbnails maakt.

Kop Maximaal 100 tekens (als de tekst uit meer dan 25 tekens bestaat, kan die op sommige apparaten worden ingekort). De koptekst moet beknopt zijn en belangrijke informatie overbrengen, een nauwkeurige beschrijving vormen van de content van de video en kijkers overhalen met een duidelijke call-to-action (bijvoorbeeld 'Kijk nu').
Beschrijving

Maximaal 2 regels. Maximaal 35 tekens per regel.

De beschrijving is niet zichtbaar als de advertentie op de YouTube-weergavepagina (desktop) en op tv wordt getoond.

Advertentiespecificaties

Als u uw video wilt gebruiken in een advertentie, uploadt u de video naar YouTube en stelt u deze in als Openbaar of Verborgen. Meer informatie over de specificaties voor in-feed videoadvertenties vindt u in de onderstaande tabel:

Aanbevolen Geaccepteerd Highlights
Resolutie

1080p (Full HD)

Aanbevolen aantal pixels (px) voor HD:

• 1920 x 1080 px (horizontaal)
  • 1080 x 1920 px (verticaal)
  • 1080 x 1080 px (vierkant)

720p (standaard HD)

Minimumaantal pixels:

• 1280 x 720 px (horizontaal)
  • 720 x 1280 px (verticaal)
  • 480 x 480 px (vierkant)

Minimumaantal pixels voor SD:

• 640 x 480 px (horizontaal)
  • 480 x 640 px (verticaal)
  • 480 x 480 px (vierkant)

We raden u af om SD te gebruiken als u streeft naar optimale kwaliteit

Beeldverhouding
  • 16:9 voor horizontaal
  • 1:1 voor vierkant
  • 4:3 (SD) voor horizontaal
  • 9:16 voor verticaal
  • 2:3 (SD) voor verticaal

We raden u af om SD te gebruiken als u streeft naar optimale kwaliteit

Indeling

MPG (MPEG-2 of MPEG-4)

WMV, AVI, MOV, FLV, MPEG-1, MP4, MPEGPS, 3GPP, WebM, DNxHR, ProRes, CineForm en HEVC (h265)

Audiobestanden, zoals MP3, WAV en PCM, worden niet geaccepteerd voor YouTube

Bestandsgrootte

≤256 GB

Lengte

Best practice per marketingdoel

• Bekendheid: 15-20 seconden
  • Overweging: 2-3 minuten
Willekeurige lengte
  • Het aantal YouTube-weergaven neemt pas toe als de videoadvertentie langer dan 10 seconden duurt
  • Een videoadvertentie moet minimaal 12 seconden duren als u remarketinglijsten wilt samenstellen en YouTube Analytics wilt gebruiken

Kop/beschrijving

• Kop: maximaal 2 regels, 40 tekens per regel
  • Beschrijving: maximaal 2 regels, 35 tekens per regel

• Kop: als de tekst uit meer dan 25 tekens bestaat, kan die op sommige apparaten worden ingekort
  • Alle koppen zijn uitgesloten van de weergavepagina op desktops en tv, en worden misschien ook niet getoond op mobiele apparaten
  • Beschrijving: wordt niet getoond op de weergavepagina van desktops en op tv

Ondersteund Google Ads-doel

• Product- en merkoverweging

Beschikbare biedstrategie

Kosten per weergave (CPV)

Met CPV-biedingen betaalt u voor videoweergaven als iemand interactie heeft met een videothumbnail om uw videoadvertentie te bekijken. Er worden kosten in rekening gebracht als de video wordt geladen in de browser van een kijker of in de YouTube-app.

Opmerking: Voor de YouTube-app worden er geen weergaven geteld voor video's die automatisch in de advertentie worden afgespeeld als de kijker 'Afspelen in feeds' aanzet.

Rapportage

Statistieken

Alle standaard videostatistieken zijn beschikbaar voor in-feed videoadvertenties.

Metingen van derden

Metingen van derden zijn niet beschikbaar voor in-feed videoadvertenties.

Beleid

In-feed videoadvertenties moeten voldoen aan het Google Ads-beleid en het YouTube-beleid.