Live streaming in advertenties

Streaming moet plaatsvinden vanuit een YouTube-kanaal dat door de adverteerder wordt beheerd. De adverteerder moet een coderingsbedrijf inhuren om de configuratie, tests en controle van de live-stream uit te voeren. Zelf door adverteerders gemaakte live-streams zijn niet toegestaan in de advertentie-indelingen. De adverteerder kan elk gewenst coderingsbedrijf inhuren, maar als dit bedrijf nog niet is getraind door YouTube, moet deze training nog vóór de live streaming plaatsvinden. Het coderingsbedrijf moet vóór de live-streamingtest toegang krijgen tot het kanaal van de klant. In dit artikel wordt beschreven hoe u een beheerder toevoegt aan de Google+ pagina van het YouTube-kanaal, zodat toegang kan worden verkregen tot het YouTube-kanaal.

Technische vereisten voor live-streams

• Lees hoe u een live evenement kunt opzetten.
  • Coderingsinstellingen en bitsnelheden voor live streaming vindt u hier.
  • Voor elke advertentie-indeling (masthead, lightbox-advertentie, gadget) is een unieke video-ID vereist die nergens anders wordt gebruikt.
  • Afzonderlijke video-ID's worden ook aanbevolen voor elke unieke activiteit buiten de advertentie-indelingen (YouTube-kanaal, algemene insluiting en betaalde media buiten Google).
  • Metadata en thumbnails mogen in de 36 uur vóór het evenement niet worden gewijzigd.
  • VPAID is niet toegestaan op YouTube.

Het coderingsbedrijf moet de gegevens in een zo vroeg mogelijk stadium ontvangen, aangezien er tijd nodig is om de te gebruiken video-ID's in te stellen en te verspreiden. De items en instellingen moeten worden voorbereid voor alle video-ID's die voor de stream worden gebruikt.

Vereiste items

Meer informatie
Videotitel en metadata Videotitel (maximaal 120 tekens)
Videotags (maximaal 500 tekens voor het volledige taggebied)
Videobeschrijving (maximaal 1000 tekens)
De metadata mogen in de 36 uur vóór het evenement niet worden gewijzigd.
Begin-/eindtijd De begin- en eindtijd voor het live-evenement.
Bij openbare/verborgen evenementen wordt een afteltimer weergegeven tot de begintijd.
De live-stream wordt niet automatisch gestart of gestopt door de begin-/eindtijd, deze tijden zijn alleen ter informatie.
Thumbnail van speler De aanbevolen grootte is 1280 x 720 pixels voor de beste kwaliteit
Maximumbestandsgrootte is 2 MB
De naam, tijd en datum van het evenement moeten hierin zijn opgenomen
Mag in de 36 uur voor het evenement niet meer worden gewijzigd

Vereiste instellingen

Details en vereisten
Instellingen voor videoprivacy Video's die voor advertentie-indelingen zijn bedoeld, moeten als 'Verborgen' worden ingesteld.
De video die voor het YouTube-kanaal en algemene insluiting is bedoeld, moet als 'Openbaar' worden ingesteld.
DVR - DVR inschakelen Voor video-ID's die voor advertentie-indelingen zijn bedoeld, moet deze optie zijn uitgeschakeld (niet aangevinkt) en bevestigd door het coderingsbedrijf nadat ze zijn geconfigureerd.
Insluiten toestaan Voor video-ID's die voor advertentie-indelingen zijn bedoeld, moet deze optie zijn ingeschakeld (aangevinkt) en bevestigd door het coderingsbedrijf nadat ze zijn geconfigureerd.

Optionele items

Meer informatie
Slates voor live stream (afbeeldingen voor verschillende fasen van de live stream) Verhouding van 16:9 (1920 x 1080) wordt aanbevolen
Er moet van tevoren bij het coderingsbedrijf worden nagevraagd wat de geaccepteerde bestandstypen zijn
Eén afbeelding met de tekst 'Het evenement begint binnenkort XX:XX'
Eén afbeelding met de tekst 'De uitzending is nu geëindigd'
Eén afbeelding met de tekst 'We ondervinden enkele technische problemen, een ogenblik geduld'
Andere slates die de adverteerder tijdens de uitzending wil weergeven.
Trailervideo Kan worden gebruikt om het evenement van tevoren te promoten, bijvoorbeeld op het YouTube-kanaal.

Optionele instellingen

De onderstaande instellingen worden ingesteld door het coderingsbedrijf op basis van de behoeften van de klant.

Instelling Details en aanbevelingen
Reacties toestaan Sommige adverteerders willen liever niet dat er tijdens de stream reacties worden geplaatst.
Categorie Er moet een geschikte categorie voor de stream worden geselecteerd.
Promoten via InVideo-programmering wanneer het evenement live is We raden aan één video in te stellen die op het kanaal wordt afgespeeld en voor algemene insluiting kan worden gebruikt.
Promoten op mijn kanaalpagina We raden aan één video in te stellen die op het kanaal wordt afgespeeld en voor algemene insluiting kan worden gebruikt.
Opnemen Moet de opgenomen video na het evenement worden ingesteld op 'Privé'?
Als de adverteerder alleen toestemming heeft om de inhoud te streamen, maar niet om er een kopie van te bewaren, moet het evenement worden ingesteld op 'Privé' zodra de stream is afgelopen.
Gebruikers kunnen beoordelingen voor deze video bekijken
Videostatistieken - Videostatistieken op de weergavepagina openbaar zichtbaar maken
Uitzendingsvertraging

Aanvullende aanbevelingen

• Bekijk hoe u live evenementen kunt promoten op het YouTube-kanaal. Dit materiaal is zowel belangrijk voor het coderingsbedrijf als voor de social media-beheerder van de klant.
  • Als u 360°-video's wilt gebruiken, volgt u de installatie-instructies en coderingsprogramma-instellingen die hier worden gegeven.