Suoratoisto mainoksissa

Suoratoiston lähteenä on käytettävä mainostajan hallinnoimaa YouTube-kanavaa. Mainostajan on tilattava suoratoiston käyttöönotto, testaus ja seuranta koodauspalveluita toimittavalta yritykseltä. Omatoimisesti lähetettävät suoratoistot eivät ole sallittuja mainosmuodoissa. Mainostaja voi käyttää haluamaansa koodauspalveluita toimittavaa yritystä, mutta jollei yritys ole saanut vielä YouTube-koulutusta, sen täytyy kouluttautua ennen suoratoiston aloittamista. Koodauspalveluita toimittavalle yritykselle on annettava käyttöoikeudet asiakkaan kanavaan ennen suoratoistotestin suorittamista. Tässä artikkelissa kuvataan, kuinka YouTube-kanavan G+ -sivulle lisätään ylläpitäjä, joka voi käyttää YouTube-kanavaa.

Suoratoiston tekniset vaatimukset

• Lue, kuinka suoratoisto järjestetään.
  • Koodausasetukset ja suoratoiston siirtonopeutta koskevat tiedot löytyvät täältä.
  • Jokainen mainosmuoto (jättimainos, lightbox-mainos ja gadget-mainos) tarvitsee yksilöllisen videotunnuksen, jota ei käytetä missään muualla.
  • Erillistä videotunnusta suositellaan myös jokaiselle mainosmuotojen ulkopuoliselle yksilölliselle toiminnolle (YouTube-kanavalle, yleiselle upottamiselle ja Googlen ulkopuoliselle maksulliselle medialle).
  • Sisällönkuvaustietoja ja pikkukuvia ei saa muuttaa lähetystä edeltävän 36 tunnin aikana.
  • VPAID ei ole sallittu YouTubessa.

Koodauspalveluita toimittava yritys tarvitsee alla olevat tiedot mahdollisimman pian, jotta se voi määrittää ja jakaa varsinaiset käytettävät videotunnukset. Kullekin toistossa käytettävälle videotunnukselle on määritettävät osat ja asetukset.

Pakolliset osat

Tiedot
Videon otsikko ja sisällönkuvaustiedot Videon otsikko (enintään 120 merkkiä).
Videotunnisteet (enintään 500 merkkiä tunnisteen koko alueella).
Videon kuvaus (enintään 1 000 merkkiä).
Sisällönkuvaustietoja ei saa muuttaa lähetystä edeltävän 36 tunnin aikana.
Alkamis-/päättymisaika Suoran lähetyksen alkamis- ja päättymisaika
Julkisissa/yksityisissä lähetyksissä näkyy alkamisaikaan päättyvä laskuri.
Suoratoisto ei käynnisty tai pääty automaattisesti alkamis-/päättymisaikana. Ne on tarkoitettu vain tiedoksi.
Soittimen pikkukuva Kokosuositus on 1 280 x 720 kuvapistettä, jolloin laatu on paras mahdollinen.
Suurin sallittu tiedostokoko on 2 Mt.
Tiedoissa täytyy olla lähetyksen nimi, aika ja päivämäärä.
Näitä tietoja ei saa muuttaa lähetystä edeltävän 36 tunnin aikana.

Pakolliset asetukset

Tiedot ja vaatimukset
Videoiden yksityisyysasetukset Mainosmuotoihin tarkoitetut videot on merkittävä yksityisiksi.
YouTube-kanavalle ja yleiseen upottamiseen tarkoitettu video on määritettävä julkiseksi.
DVR – ota DVR käyttöön Tämän asetuksen täytyy olla poissa käytöstä (ei valittuna) mainosmuotoihin tarkoitetuissa videotunnuksissa, ja koodauspalveluita toimittavan yrityksen täytyy vahvistaa se järjestelyjen jälkeen.
Salli upottaminen Tämän asetuksen täytyy olla käytössä (valittuna) mainosmuotoihin tarkoitetuissa videotunnuksissa, ja koodauspalveluita toimittavan yrityksen täytyy vahvistaa se järjestelyjen jälkeen.

Valinnaiset osat

Tiedot
Suoratoiston esteet (kuvat suoratoiston eri vaiheita varten): Suositeltu kuvasuhde on 16:9 (1 920 x 1 080).
Hyväksytyt tiedostotyypit täytyy selvittää koodauspalveluita toimittavan yrityksen kanssa etukäte.
Yksi kuva ja teksti "Lähetys alkaa pian XX:XX".
Yksi kuva ja teksti "Lähetys on nyt päättynyt".
Yksi kuva ja teksti "Teknisiä ongelmia on ilmennyt, odota hetki".
Muut esteet, joita mainostaja haluaa näyttää lähetyksen aikana.
Trailerivideo Voidaan käyttää lähetyksen ennakkomainontaan – myös YouTube-kanavalla.

Lisäasetukset

Koodauspalveluita toimittava yritys määrittää seuraavat asetukset asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Asetus Tiedot ja suositukset
Salli kommentit Osa mainostajista haluaa, että kommentit eivät ole käytettävissä suoratoiston aikana.
Luokka Suoratoistolle on valittava sopiva luokka.
Mainosta InVideo-ohjelmoinnilla suoran lähetyksen aikana. Suosittelemme, että yksi video määritetään näytettäväksi kanavalla ja käytettäväksi yleisessä upottamisessa.
Mainosta kanavasivullani Suosittelemme, että yksi video määritetään näytettäväksi kanavalla ja käytettäväksi yleisessä upottamisessa.
Tallenne Onko tallennettu video tarkoitus määrittää yksityiseksi lähetyksen jälkeen.
Jos mainostajalla on ainoastaan sisällön suoratoisto-oikeus muttei tallennusoikeuksia, lähetys täytyy määrittää yksityiseksi suoratoiston päätyttyä.
Käyttäjät voivat katsoa videon saamia arvioita
Videotilastot – määritä katselusivun videotilastot julkisesti näkyviksi
Lähetysviive

Muita suosituksia

• Tarkista, kuinka suoratoistolähetyksiä mainostetaan YouTube-kanavalla. Tämä aineisto on tärkeää koodauspalveluja toimittavalle yritykselle sekä asiakkaan sosiaalisen median toiminnoista vastaavalle henkilölle.
  • Jos haluat käyttää 360 asteen videota, toimi täällä olevien määritysohjeiden ja enkooderin asetusten mukaan.