InVideo-overlay-advertenties

Houd er rekening mee dat InVideo-overlays alleen beschikbaar zijn voor gereserveerde gesponsorde campagnes. InVideo-overlays zijn niet meer beschikbaar in AdWords, maar u kunt instellen dat beeldadvertenties worden weergegeven als overlay op YouTube-weergavepagina's. Meer informatie over beeldoverlay-advertenties vindt u onder aan deze pagina.
Zoals aangegeven in de aankondiging van de Chrome-functie 'Energiebesparing voor plug-ins', worden Flash-indelingen niet meer geaccepteerd voor InVideo-overlay-advertenties. Er worden alleen nog afbeeldingsindelingen ondersteund.

Hoe InVideo-overlay-advertenties van YouTube werken

InVideo-overlay-advertenties van YouTube zijn beeldadvertenties van 480 x 70 die als overlay worden weergegeven in het onderste gedeelte van de YouTube-videospeler op YouTube-weergavepagina's. De overlay-advertentie wordt weergegeven wanneer de gebruiker de video start. U kunt desgewenst een begeleidende display-advertentie van 300 x 250 opnemen. Bekijk het onderstaande screenshot.

Houd er rekening mee dat InVideo-overlays alleen beschikbaar zijn voor gereserveerde gesponsorde campagnes. Tijdens de veiling kunt u instellen dat beeldadvertenties worden weergegeven als overlay op YouTube-weergavepagina's. Bekijk hier meer informatie over afbeeldingsoverlay-advertenties.

InVideo

Overzicht van items

Item Optioneel/vereist Eenheid Bestandstype Bestandsgrootte
Overlay-afbeelding Vereist 480 x 70 Statische .GIF, .PNG, .JPG) 150 KB
Begeleidende banner* Optioneel 300 x 250 .GIF, .PNG, .JPG) 150 KB

*U kunt desgewenst een begeleidende display-advertentie van 300 x 250 opnemen. Raadpleeg deze pagina voor een volledige lijst met specificaties.Deze elementen worden voor dezelfde adverteerder/campagne via een roadblock weergegeven. Als er geen begeleidende display-advertentie aanwezig is, wordt naast uw overlay geen advertentiemateriaal van een andere adverteerder getoond.

• De begeleidende display-advertentie van 300 x 250 kan zowel op de site worden gehost als door derden worden geleverd.
  • Uitvouwbare advertenties zijn niet toegestaan.

Advertentiemateriaal verzenden en verwerkingstijd

• Items moeten uiterlijk VIER werkdagen vóór de startdatum van de campagne door YouTube zijn ontvangen. Ze moeten worden verzonden via uw accountbeheerder.
  • Voor door de site weergegeven advertentiemateriaal zijn in een actieve campagne maximaal twee aanpassingen van advertentiemateriaal per zes weken toegestaan.
  • Per op de site gehoste plaatsing zijn maximaal drie advertentiematerialen toegestaan.

Rapportagestatistieken

• Vertoningen
  • Klikken en klikfrequentie

Mogelijkheden voor het bijhouden van gegevens door derden

Hiervoor is SSL vereist. Alle pixel-URL's voor het bijhouden van vertoningen moeten beginnen met 'https://'. Meer informatie vindt u hier.
  • Kan niet door derden worden weergegeven.
  • Pixel van derden voor het bijhouden van vertoningen moet worden geaccepteerd.
  • We accepteren het omleiden naar derden voor uitgaande klikken (wanneer het gaat om een opgegeven website of YouTube-merkkanaal)

Wij accepteren alleen omleidings-/trackingpixels van derden die afkomstig zijn van gecertificeerde leveranciers. Raadpleeg de volledige lijst met goedgekeurde leveranciers.

Aanbevelingen

• Zorg ervoor dat u een pakkende call-to-action aan de overlay toevoegt (bijvoorbeeld om extra inhoud te bekijken of op de advertentie te reageren).
  • Frequentiegrens: minimaal 1 vertoning per gebruiker per uur.
  • Geen clickTag-implementatie vereist. Het advertentiemateriaal werkt zoals gebruikelijk met en zonder clickTag.

Compatibele browsers:

• Internet Explorer 10+, Firefox 25+, Safari 6+; Chrome 33+

Belangrijke opmerking: optionele begeleidende banner

YouTube is zich bewust van de problemen met de plaatsing van bepaalde begeleidende advertentieblokken (300 x 250 en 300 x 60), die ontstaan door de wijze waarop VAST wordt aangevraagd en weergegeven door de IMA-SDK. Hierdoor worden begeleidende banners niet altijd weergegeven. Houd er rekening mee dat het advertentieblok zelf niet wordt gefactureerd en niet wordt gegarandeerd. We werken aan een oplossing voor deze problemen.

Beeldoverlay-advertenties (AdWords)

Beeldoverlay-advertenties

Beeldadvertenties die worden gemaakt in AdWords-campagnes in het Display Netwerk, kunnen worden weergegeven als overlays in YouTube-video's. Ga naar het tabblad 'Display Netwerk' en voeg 'YouTube.com' toe aan de targeting bij Plaatsingen om een beeldadvertentie als overlay te gebruiken.

Ondersteunde afmetingen: 468 x 60 en 728 x 90

Bestandsindelingen: JPEG, JPG, PNG, GIF

Advertenties die worden weergegeven door derden, worden niet weergegeven als afbeeldingsoverlays in video's omdat ze zijn geclassificeerd als HTML5-advertentiemateriaal.

Afspeeltijd en gebruikersinteractie

De statische beeldoverlay wordt over het onderste gedeelte van de video weergegeven.

Grafische lay-out

De advertenties moeten altijd de volledige ruimte van het door u gekozen afbeeldingsformaat in beslag nemen en ze mogen niet zijdelings of ondersteboven worden weergegeven. Advertenties mogen niet worden gesegmenteerd, meerdere kopieën van zichzelf binnen de advertentie bevatten of anderszins uit meer dan één advertentie lijken te bestaan.