Regelitems

Nieuwe regelitems toevoegen

Nieuwe regelitems toevoegen en configureren om advertentiecampagnes weer te geven
Ontdek de stappen en mogelijkheden om regelitems in te stellen en in de gaten te houden. #lineitems

Regelitems vormen het belangrijkste element bij de definitie van een advertentiecampagne in Google Ad Manager. Ze bevatten instellingen waarmee u kunt bepalen hoe en waar advertentiemateriaal wordt weergegeven op uw website of in uw app. Regelitems horen altijd bij een order en kunnen aan slechts één order zijn gekoppeld. Orders kunnen meerdere regelitems bevatten.

Er zijn veel stappen en mogelijke instellingen voor regelitems. Het doel van dit artikel is om traffickers inzicht te bieden in de algemene procedure voor het instellen van regelitems.

Als u een trafficker bent en niet bekend bent met regelitems, is het zeer raadzaam om eerst het gedeelte Over regelitems door te nemen. U moet ook bekend zijn met de vereisten van uw adverteerder, zoals welk soort advertentiemateriaal de adverteerder wil weergeven en welke doelgroep de adverteerder probeert te bereiken.

Gerelateerde Skillshop-trainingscursus bekijken

Een regelitem opslaan en later terugkeren

Wilt u een regelitem opslaan en later terugkeren om aan het regelitem te werken? Het minimale dat u moet invoeren om een regelitem op te slaan, is:

U kunt deze op elk moment wijzigen terwijl u met uw adverteerder samenwerkt. U moet veel meer instellen om ervoor te zorgen dat uw campagne zoals bedoeld verloopt, maar u kunt deze minimale onderdelen instellen om aan de slag te gaan. Andere instellingen kunnen dan later worden geüpdatet.

Nieuwe regelitems instellen

Dit gedeelte bevat stapsgewijze processen, onderverdeeld in gedeelten, om meer inzicht te krijgen in de configuratie van regelitems. Het is echter zeer waarschijnlijk dat u uw regelitem in een andere volgorde instelt nadat u vereisten en andere informatie van uw adverteerder ontvangt. Zie dit als een algemeen proces en raadpleeg Over regelitems als u niet bekend bent met een bepaalde instelling.

Aan de slag

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Ga naar Levering en dan Orders.
  3. Maak een nieuwe order of klik op de naam van een bestaande order om de details ervan te bekijken.
  4. Klik op Nieuw regelitem.
  5. Selecteer Advertentietype: Het advertentietype geeft aan welk soort advertentiemateriaal u later aan een regelitem moet toevoegen. Werk samen met uw adverteerder om te bepalen welk type display-advertentiemateriaal of video- of audioadvertentiemateriaal is vereist. Advertentietypen zijn onder andere:
    • Display (standaard)
    • Display (hoofd/begeleidend)
      Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360
    • Video of audio

Meer informatie over advertentietypen.

Basisgegevens

1. Geef een naam op voor het regelitem. Gebruik een beschrijvende naam en houd u aan de naamvoorschriften van uw organisatie.
  2. Selecteer onder 'Regelitemtype' het type en de prioriteit voor het regelitem. Regelitemtype en -prioriteit zijn een beginpunt om te bepalen hoe een regelitem concurreert met andere regelitems. Meer informatie over regelitemtype en prioriteit.

Advertentiedetails

1. Als u advertentietypen heeft aangegeven, heeft u Ad Manager laten weten welk soort advertentiemateriaal uw adverteerder wil. Onder 'Verwachte advertentiemateriaalitems' moet u nu de advertentieformaten van dit advertentiemateriaal opgeven. De formaten moeten overeenkomen met de advertentieblokken die u later in het regelitem target. Advertentieblokken vertegenwoordigen de ruimte op uw website of in uw app waar advertenties kunnen worden weergegeven. Als advertentieblokken zijn ingesteld, geven ze ook de formaten aan die ze kunnen accepteren voor advertentiemateriaal.

Klik op Details van advertentiemateriaal weergeven om zo nodig meer informatie voor het advertentiemateriaal toe te voegen.

Aanvullende instellingen (optioneel)

1. In 'Aanvullende instellingen' kunt u het volgende doen:

Weergave-instellingen en -kosten

1. Geef de begin- en eindtijd op. Dit is de periode waarin het aan het regelitem gekoppelde advertentiemateriaal wordt weergegeven.
  2. (Optioneel) Stel uitvalperioden in. Dit zijn perioden waarin advertentieverzoeken niet naar regelitems worden gestuurd of worden gedeeld met toewijzingspartners.
  3. Geef het volume (aantal, doel of limiet) op waarmee het tarief moet worden berekend. Het weergegeven volume varieert afhankelijk van het geselecteerde regelitemtype.
  4. Geef het tarief op. Dit is de prijs die is onderhandeld met uw adverteerder of koper, die wordt toegepast op de waarde voor volume van het aantal vertoningen, klikken of het opgegeven doel.
  5. (Optioneel) Stel een korting in. Dit is het bedrag waarmee de totale waarde van het regelitem moet worden verlaagd.

Weergave aanpassen (optioneel)

1. Vertoningen genereren: Hiermee stelt u de snelheid in waarmee de vertoningen moeten worden weergegeven voor dit regelitem.
  2. Display-advertentiemateriaal: Hiermee bepaalt u hoe advertentiemateriaal wordt weergegeven op één webpagina als er meerdere actieve advertentiemateriaalitems in een regelitem zijn.
  3. Advertenties rouleren: Hiermee bepaalt u welk advertentiemateriaal wordt weergegeven als onderdeel van een roulatie wanneer meerdere advertentiemateriaalitems aan een regelitem zijn gekoppeld.
  4. Op kinderen gerichte advertenties: Hiermee staat u toe dat dit regelitem op kinderen gerichte advertenties weergeeft.
  5. Dag en tijd: Voer regelitems uit op specifieke uren of dagen.
  6. Frequentielimieten: Hiermee beperkt u het aantal keren dat een advertentiemateriaalitem kan worden weergegeven aan een bepaalde gebruiker binnen een bepaalde periode.

Targeting toevoegen

21. Voeg targeting toe. Met targeting kunt u beperken waar een regelitem advertentiemateriaal weergeeft. Door te beperken waar advertenties worden weergegeven, kunnen adverteerders hun beoogde gebruikers, demografie of doelgroep bereiken. Meer informatie over targeting.

22. Voorraad controleren.

23. Klik op Opslaan.

De weergave van regelitems controleren

Op het tabblad Problemen oplossen van een detailpagina van een regelitem worden redenen aangegeven waarom advertentiemateriaal mogelijk niet wordt weergegeven. Als uw advertenties niet worden weergegeven, controleert u hier of de instellingen moeten worden aangepast.