Översikt över DFP

Introduktion till annonsering med DFP

En översikt som introducerar grunderna i DFP

DoubleClick for Publishers (DFP) är en heltäckande annonsvisningsplattform som effektiviserar annonshanteringen oavsett om dina annonser visas i mobilappar, i spel, på webbplatser, på mobilwebben eller i en kombination av dessa. DFP ger dig en komplett verktygslåda för att hantera målgrupper med olika enheter, bland annat:

• En central plats för all din trafik i annonsnätverk, appar, spel och webbplatser.
  • En avancerad prognosfunktion så att du får en bättre uppfattning om hur många visningar du har tillgängliga och kan sälja till direktannonsörerna.
  • Heltäckande intäktsoptimering så att Google AdSense och Google Ad Exchange kan konkurrera med andra nätverk i realtid och du får maximala intäkter för varje annonsvisning.

Ditt DFP-nätverk

När du loggar in i DFP loggar du in i ett visst nätverk. De flesta utgivare har ett enda DFP-nätverk där de hanterar all sin annonsering på alla sina ytor. I DFP-nätverket definierar du annonsutrymme och skapar, hanterar och rapporterar om annonskampanjer.

Så här visas annonser med DFP

Varje enskilt annonsutrymme som du skapar i DFP – en så kallad annonsenhet – kan användas i en eller flera annonskampanjer. Annonsenheterna representerar platser där du vill visa annonser.

För varje annonsenhet genererar DFP annonstaggar, som är avsnitt med HTML-kod eller JavaScript-kod. Du placerar taggarna på webbsidor eller i mobilappar. När en användare besöker dem gör taggarna så att varje annonsenhet identifieras och annonser begärs från DFP.

För varje annonsbegäran väljer DFP den bästa annonsen från de kampanjer som du har skapat, visar annonsen och registrerar händelsen. Om användaren klickar på annonsen registrerar DFP det också. Med anpassade rapporter visar DFP vilka annonser som visades i vilket annonsutrymme, hur många klick de fick och mycket mer.

Life of a DFP Impression

När DFP visar annonser i mobilappar fungerar det ungefär likadant som när annonser visas på webben. Den viktigaste skillnaden är att SDK för Google Mobile-annonser används för kommunikation mellan dina mobilappar och DFP:s annonsservrar.

Skillnader mot Google AdSense

Grundläggande skillnader mellan DFP (annonsserver) och Google AdSense (annonsnätverk):

DFP Google AdSense
Du kan trafikera andra annonsnätverk eller direkt sålda annonser Ja Nej
Du behöver bara placera taggarna på sidorna för att annonser ska visas Ja, om du tillåter att Google AdSense visas via DFP Ja
Du kan låta Google AdSense konkurrera med andra annonsnätverk för att maximera intäkterna Ja Nej
Du får enhetliga rapporter om alla annonsvisningsaktiviteter Ja Nej
Du får betalt av DFP/Google AdSense Nej, inbetalningarna kommer från dina annonsörer eller annonsnätverk, till exempel Google AdSense Ja